Muslimsk höjdare i Europa hyllar Hitler

islamofascism1
— Detta var ett himmelskt straff. Vid Guds vilja, nästa gång kommer det att ske genom troende (muslimers) händer.

Så yttrade sig chefen för Europeiska Fatwarådet, Youssef Al-Qaradawi, nyligen i en hyllning till Adolf Hitler, under prisande av judeutrotningen. Norges Islamska Råd har svårt att ta avstånd från ledaren, eftersom han är en stark auktoritet bland europeiska muslimer. Hur Sveriges Muslimska Råd (SMR) ställer sig, framgår inte i någon artikel jag hittills hittat.

Länk till Helsingborgs Dagblad

Det finns positivt och negativt när man läser denna nyhet. Negativt att klockan verkar gå baklänges i Europa, icke minst p.g.a den växande antisemitismen inom vänstern och inom politisk islam. Positivt? Givetvis är jag lite överraskad över att en artikel signerad TT är såpass öppen om ett aktuellt problem, som svenska media normalt gör allt för att tysta ner. Det är sällan man får anledning att säga att man inte har mycket att själv tillägga, eftersom TT-artikeln man länkar till är välskriven och informativ, men så är det denna gång. Men utan den öppnare stämningen i norska media, som TT denna gång verkar ha använt som grundkälla, hade det förmodligen blivit locket på. Mer på norska Aftenposten

Muslimska Friskolan skriver om händelsen
Även SvD och DN presenterar TT-artikeln

Ett svar till “Muslimsk höjdare i Europa hyllar Hitler

  1. När Hitler skrev Mein Kampf var han noga med att i boken detaljerat redogöra för judarna och vad man borde göra åt dem, samt vilka länder som måste erövras av Tyskland.

    För få politiker läste boken och nästan ingen tog Hitlers ord för vad de var, sanning.

    På samma sätt nu, fast med andra författare – och våra svenska politiker.

Lämna en kommentar