Svenska media bär sig åt som svin

Inte ens 24 timmar hade gått innan SVT i sin nyhetssändning var framme och slet i det öppna norska såret genom att attackera norska Fremskrittspartiet som främlingsfientligt, som öppningsfras i en av sina sändningar. En journalist från den svenskbaserade vänsterextrema sekten Expo fyllde under helgen på med en avsiktlig misstolkning av FrP’s ledare Siv Jensen, vilket sedan spreds även till norska media. Om de åtminstone kunde låtit norrmännen vara i fred i deras sorg, men icke ens den nivån klarar svenska journalister att hålla. Skam är ett för svagt ord.

På den svenska sidan har attackerna från media mot Sverigedemokraterna inte låtit vänta på sig, som följd av terrordåden i Norge. Till skillnad från vid islamistiska terrordåd, så är det plötsligt dödsviktigt att finna syndabockar – snabbt och svartvitt!

Sverigedemokraterna ges skulden för att Breivik hade ihjäl 10-tals oskyldiga människor, varav merparten unga människor nyfikna på politiken. På de svenska forumen kryllar hatet, och på sina håll låter den politiska korrekthetens försvarare som omvända Breivikare, när de talar om oförsonlighet med SD, slut på daltandet med SD, och allehanda skuldbeläggningar av det VI tror på som medhjälp till en massmördare!!!

Den tonen känner vi inte igen från Norge, där AUF (motsv. SSU) unisont med alla andra norska politiker och merparten av norska media uttryckt att händelsen bara visar behov av ännu mer demokrati och inte får leda till hat från någons sida. Sverige och Norge ter sig som 2 skilda världar, men tack och lov är det inte Norge som är särlingen.

Svenska media skildrar idag att den sverigedemokratiske kommunpolitikern Erik Hellsborn ”delar Breiviks syn”. Så här såg det ut t.ex. på SVT texttv.

Detta är ett grovt förtal av sällan skådad dimension som borde polisanmälas, och leda till rättsliga konsekvenser. Det hjälper inte att de låter Hellsborn förklara sig inne i inlägget. Förtalet ligger i rubriken, som är vad merparten läsare kommer minnas.

Jag vill härmed ge Erik Hellsborn mitt helhjärtade stöd och säga att jag i stort sett stödjer hans resonemang. Det är i mångkulturella samhällen som sådana här monster skapas, som med berått mod finner det som sin rätt att ta livet av andra människor. Mångkulturella och andra splittrade samhällen erbjuder en utmärkt jordmån för framväxten av alla sorters terrorister, alltifrån Breivik till islamister.

Låt mig också säga att det är min uppfattning att den hets som det svenska politisk-mediala etablissemanget driver mot ett utvalt riksdagsparti, skadar demokratin och är oerhört farlig. Det riskerar dels driva fram hämndaktioner mot aktiva sverigedemokrater eller andra social/kulturkonservativa, dels sporra personer som Breivik att ta samhällets förtryck och särbehandling av vissa grupper som motiv för vansinnesdåd mot andra grupper.

Det som är sjukt i samhället kan alltid sporra galningar, och den som läser Breiviks 1500-sidiga dokument ser att det politiska våldet i Sverige har använts som del i näringen för hans terrordåd den 22 juli.

Vad som behövs nu är ett helhetsgrepp mot det politiska våldet, som verkar ha 2 huvudsakliga drag i Sverige/Norden. Det ena är de kontinuerliga låg/medelintensiva våldet/hoten/störningarna mot partiet Sverigedemokraterna och dess verksamhet. Det andra är vansinnesdåden som med ca 10 års mellanrum drabbar de etablerade partierna (endast S hittills, genom 2 ministermord och en massaker). Utan ett helhetsgrepp på båda problemen, kommer samhället att misslyckas med att minska det politiska våldet. Jag är övertygad om att en lösning även måste innehålla en ordentlig uppsträckning av det politisk-mediala debattklimatet (i Sverige i synnerhet), så att en grundläggande värdighet återupprättas som omfattar alla lika.

Misslyckas vi så är det en tidsfråga innan något allvarligt händer igen.

Uppdatering 110726: Erik Hellsborn har efter uppmaning från partiet tagit bort blogginlägget, eftersom det befarats att det kan uppfattas som en politisering av händelsen. Erik har gjort rätt som följt uppmaningen.

Att politisera händelserna i Norge är väldigt fel, men samtidigt måste vi ifrågasätta i vilken grad illvilliga misstolkningar ska sätta agendan för hur vi får uttrycka oss, som vanliga medborgare och som politiker.

Det är bara att beklaga att den svenska debatten ser ut som den gör, och vid den här tidpunkten, med alla sina hatiska anklagelser om ansvar för massmördarens gärningar. Hoppas vårt drabbade broderfolk inte behöver se det, åtminstone inte förrän lite senare…

Patrik Ohlsson,
stolt skånsk sverigedemokrat sedan 2002
politiskt aktiv sedan 2006

Fler länkar:
Expressen eldar på hatet, förtalar sverigedemokrat

Dagens Nyheter eldar på hatet, förtalar sverigedemokrat

Svenska Dagbladet eldar på hatet, förtalar sverigedemokrat

Helsingborgs Dagblad eldar på hatet, förtalar sverigedemokrat

… och till sist ett undantag av klarsynthet” från Per Gudmundsson.

Annonser

8 responses to “Svenska media bär sig åt som svin

 1. Hej, på vilken sätt är det förtal, de skriver ju vad hellsborn skrev (lustigt att han är född i helvetet..) och vad han förtydligar – detta är väl renhårigt?

  Det är förtal att anklaga någon för långt lindrigare förfärligheter än att dela syn med en massmördare.
  Läs brottsbalken, 5 kap, 1§ //Mod’s anm.
  .

 2. Mycket bra analys patrik.
  vi fortsätter att kämpa för det vi tror är rätt för det svenska flket.
  Vet du att på Svd ledarsida är ditt inlägg kommenterat.
  därför kom jag in på din sida.
  Mvh inge

  Jag har inte kunnat hitta någon kommentar ännu av vad jag skrivit på SvD, men jag såg en intervju med Jimmie Åkesson precis, som förvånade mig, p.g.a. en oväntat defensiv attityd från hans sida gentemot svenska media. De beter sig enligt min uppfattning sig helt oacceptabelt i sina våldsamma anklagelser mot vår ideologi som skuld till massmordet. Våra partikamrater som utsätts för deras enormt fula metoder, skall enligt mitt förmenande känna ett tydligt stöd från partiet.

  Partiet ska enligt min uppfattning inte utreda enskilda SD-politiker för att de skriver tänkvärda blogginlägg, och jag vill passa på att upprepa mitt stöd för Erik Hellsborns rätt att skriva det han skrev, och även mitt medhåll att sådana här galningar skapas avsevärt lättare i splittrade samhällen än i enade.

  Sedan kan jag helt hålla med om att debatten överhuvudtaget inte borde ägt rum just nu, av respekt för det hemska som hänt. Kanske borde vi sverigedemokrater agerat med ensidig tystnad under några dagar, trots det avgrundsdjupa fulspel som riktats mot oss. Där kan jag säga att jag är både eftertänksam och lite kluven.

  Låt mig förtydliga det som ovan i kommentaren kan uppfattas som kritik mot partiledningen för att ha svikit Hellsborn. Jag har förståelse för att situationen är mycket känslig och svårhanterlig för alla, inkl. vår partiledning, där Jimmie f.ö. uttalat sig mycket väl i offentliga kanaler gentemot anklagelserna mot vårt parti. Partiandan att hjälpa och stödja varandra finns där i bakgrunden och står sig stark… det ändras inte en millimeter av turerna kring Eriks blogginlägg.

  //Patrik, Ängelholm

 3. Till:
  anningela_johansson(a)msn.com
  http://levandeliv.blogspot.com

  Bra att du inte gömmer dig bakom signaturen ”anonym”, som alltför många andra. Men tänk på normala kommentarsregler om du vill få dina inlägg publicerade. //Mod’s anm.

  • Nu förstår jag inte riktigt? Jag ställde om än implicit en fråga om ert förhållande till Alan Lake samt länkade till ett uttalande gjort av honom och antingen håller ni ju med honom eller så gör ni ju inte och vad är det som gör det så svårt att svara på det? Räknar väl inte med att få dem här kommentaren inlagd heller så jag får väl fortsätta på min egen blogg.

   Så klart du får debattera här och ställa frågor. Nu såg det bättre ut.

   Sverigedemokraterna är tydliga med att demokrati och icke-våld är de metoder som skall användas i den politiska kampen. Har Alan Lake uttryckt någonting annat, så saknar det stöd inom SD och får stå för honom. //Mod’s anm

 4. Anders Nyman, du är fortfarande inte välkommen här. Hade det här varit en fysisk situation så hade jag (inom lagens rätt) handgripligen kastat ut dig. //Mod’s anm

 5. svenskasvensson

  Svensk massmedia skriver det som passar dom, man sorterar in vilket man tar med i nyheterna, så folk borde veta att dom läser vinklade nyheter.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 6. Victor van Speck

  Jag köpte faktiskt Expressen idag,mest som ett samlarobjekt tillsammans med utgåvorna från 9/11 ”ett tidsdokument”

  Numera är man digitaliserad i det papperslösa cyberiera.
  Dessutom har man ju tröttnat på STASI-propagandan ( när får vi se listan )
  Den helt omotiverade hatkampanjen mot kungahuset under våren var för min del en ”point of departure” vad gäller svenska PKmedia.

  Men faktiskt så var denna propaganda tillsammans med de smaklösa reportagen från nationaldagen ett passande upplägg för denna galna Tempelriddare

 7. Du har nog missuppfattat om du tror att medier anser att SD har en faktiskt skuld i terrordåden.

  Det var en ny vinkel på saken, onekligen… jag har varit i ett 100tal debatter ang. detta och från vänsterfolk hittills mest hört stöd och applåder till media just för att de ger SD skulden.

  Skulden som SD har i detta ligger ju i dess retorik. Att tillåta att ens partiledare skriver saker som att ”muslimer” är ”Sveriges största hot” är att skapa en situation där galningar som Breivik till slut går över gränsen och blir terrorister.

  SD ville att det i rubriken skulle stå att Islam är hotet. Inte snaskigt nog för Aftonbladet, så de ändrade till att Muslimer är hotet. Så det blir väl Aftonbladet med din logik, som får bära skulden för Breiviks massmord.

  Den sortens floskelretorik och hattexter som SD och främst dess väljare står för i bloggar, kommentarer till artiklar och forum, skapar grogrund för den här terrorn.

  Kritiken mot mångkultur och felaktig invandringspolitik har kommit för att stanna, varför inte bara inse det? Föder verklighetsbeskrivningar massmördare så är vi illa ute…

  Det är inte ”multikulturella samhällen” som skapar terrorism. Det är bara trams.

  Titta på kartan över sociala problem och jämför den med graden av ny invandring. Du kommer se ett samband. Kanske kan vi sedan vara överens om att samhällen (områden) med sociala problem är en bra grogrund för att skapa terrorism?

  Var ÄR ett multikulturellt samhälle till att börja med? Hur definierar du det?

  Jag tror inte att själva frågan om hur begreppet definieras är någon kontroversiell punkt där det råder oenighet. Det intressanta börjar vid åsikterna OM det mångkulturella samhället.

  Om inte hatpropagandan mot islam och muslimer funnits hade Breivik heller aldrig kunnat skapa sitt manifest och då heller aldrig begått terrordådet. SD har hjälpt till med detta – det bör SD göra upp med.

  Du hade lika gärna kunnat skriva att OM kritik mot islam inte funnits, så hade Breivik inte kunnat skapa sitt manifest. Tiden då man inte fick kritisera religioner är tack och lov förbi, och skall aldrig mer komma tillbaka. Åtminstone måste vi skydda samhället mot sådana tendenser. Det kommer framledes att finnas krafter som kritiserar islam, invandring och mångkultur, och tar upp de problem dessa medför i samhället. Förmodligen kommer SD fortsätta vara en av de aktörerna under lång tid framöver. Du får nog gilla läget eller flytta någon annanstans. //Mod’s anm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s