Värsta terrordådet i Norden


Mittenradikalen sörjer idag offren för terrordåden i och utanför Oslo, och ägnar en särskild tanke till norska Arbeiderpartiet (motsv. socialdemokraterna), som såvitt förstås just nu förlorat många unga partikamrater vid attacken på Utöya. Även enstaka svenska SSU’are skall ha deltagit vid lägret, samt f.d. UngVänster-ledaren Ali Esbati.

De individer, de grupper och de tankegångar som ligger bakom de här dåden, kommer få betala ett högt pris. Vi kan inte unna oss lyxen av skygglappar när sjuka föreställningar som leder till sådana här händelser måste konfronteras och utrotas ur vårt samhälle.

SvD
DN
Expressen

Tillägg

Nej, alla muslimer är inte terrorister, men under kvällen kommer nu uppgifter om att det är muslimer som ligger bakom även detta terrordåd. Denna gång kallar de sig ”Helpers of the global Jihad”. Det finns dock ingen anledning att dra växlar utöver de uppgifter som finns just nu. Det finns en del egenskaper i de här terrordåden som inte riktigt följer mönster för traditionella terrordåd i islams namn, även om en muslimsk grupp tagit på sig skulden.

Uppdaterat 110723
Polisens utredningsarbete fortsätter, men viss klarhet har nåtts kring den starkt misstänkte gärningsmannen, som ev. kan ha agerat ensam. Attackerna i Norge 110722 har därmed en del likheter med terrordådet i Oklahoma 1995. Någon islamism var inte med i bilden – den här gången.

Statsminister Fredrik Reinfeldt sägs beklaga. Han menar således att S i Norge, till skillnad från SD i Sverige, inte ska behöva ”räkna med att något händer”, p.g.a. sina åsikter.


Förmodad gärningsman: Anders Behring Breivik.

Fler länkar:
SvD
DN

Annonser

One response to “Värsta terrordådet i Norden

  1. Sverige och Norge kunde inte leva i det gemensamma ”folkhem” som hade status av en union.
    Däremot skall vi nu vara brödrafolk och hålla handen när det multikulturella projektet hade en dålig dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s