Åkesson: Svårt att inte känna ilska

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har skrivit en artikel (länk längst ner), där han kommenterar händelserna i Norge och den vidriga debatt som vidtog direkt efter händelserna här i Sverige.

Politiserandet av händelserna i Norge är bland det mest avskyvärda vi någonsin sett i svenska media, på bloggar, twittrar och i andra åsiktsforum. Det värsta är dock inte vad diverse osmakliga tyckare har skrivit, utan hur ledande svenska media, inkl. opartiska (sic!) SVT, styrt debatten åt precis det hållet. Känd motsvarighet saknas i andra länder inom västvärlden.

Var det, ur vår egen synvinkel, rätt att under de första dagarna efter katastrofen överhuvudtaget bemöta grovheterna, och därmed göra oss till del av det Åkesson med rätta kallar pseudodebatten? Inkl. risk att missuppfattas för att själv försöka politisera debatten? Jag vet inte. Att helt låta bli tedde sig omöjligt.

Men kanske borde man istället avvaktat och begrundat att händelserna i Norge, liksom alla terrordåd, kommer att ge debatt för lång tid framöver, och att bemötanden av andras bristande respekt för tragedin kanske borde fått vänta åtminstone tills offren hunnit begravas. Då hade vi också hunnit invänta ett bredare register av officiella reaktioner från partiet Sverigedemokraterna.

Lite ödmjukhet och eftertanke skadar aldrig. Finns även meningsmotståndare som håller med mig?

Patrik, Ängelholm
(aktiv sverigedemokrat)

Jimmie Åkessons officiella uttalande

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s