SD-succé i omvalet

Sverigedemokraterna ökade från 4,4% i 2010 års ogiltigförklarade regionval i Västra Götaland till 5,8% i omvalet 2011. Det är bara att gratulera SD i distrikt väst till den här valsegern, som av allt att döma speglar den fortsatta SD-uppgången i stort i landet.

Sverigedemokraterna ökar från 7 mandat efter valet 2010, till 9 mandat, och befäster därmed sin vågmästarroll mellan blocken i Västra Götaland-regionen, där det rödgröna blocket som blev störst, skulle få mycket svårt att få igenom sin politik för egen maskin. De rödgröna utesluter samarbete med Sverigedemokraterna, men verkar hoppas på att ett eller flera av de borgerliga partierna skall sälja sin själ för att de rödgröna likväl skall kunna regera i majoritet.

De borgerliga å sin sida har också chansen att genom SD-samarbete styra i majoritet, trots att de blev näst största block. Men de verkar inte ha minsta plan på att ens försöka nå en majoritet.

De gamla partiernas vägran att samarbeta med Sverigedemokraterna saknar pragmatisk förankring, och innebär att de sätter sin egen politik – som deras väljare röstat på – på spel, hellre än att samarbeta med Sverigedemokraterna. Särskilt om jag vore borgerlig väljare så skulle jag varit rasande på den strategin, och krävt att allianspartierna öppnat förhandlingar med Sverigedemokraterna så att jag fått den valuta för den borgerliga röst jag avgivit, som varit rimlig att begära efter valresultatet. De rödgröna har åtminstone en chans att regera regionen i minoritet utan SD-samarbete. De borgerliga har ingenting.

De gamla partiernas beteende, som främst går ut på att motarbeta en uppstickare istället för att föra den politik de gått till val på, kan rimligen inte locka någon människa till valurnorna, förutom dem som tänker rösta på något alternativ till det gamla.

// Patrik, Ängelholm

Pressmeddelande från SD
Göteborgsposten
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet (märklig rubrik – M utesluter visst SD-samarbete!
Politiskt Inkorrekt
De 2 omvalen:
Valnattsresultat Västra Götaland
Valnattsresultat Örebro kommuns nordöstra krets

Ps.
Gert-Inge Andersson (S) avvisar samarbete med SD:
– Vi är inte beredda att diskutera något med Sverigedemokraterna men i övrigt har vi inga låsningar.
S erkänner alltså att de har låsningar i förhållandet till SD. Låsningar i beteende brukar normalt betraktas som ett mentalt sjukdomstillstånd. Vi välkomnar förstås sjukdomsinsikten.

Annonser

One response to “SD-succé i omvalet

  1. Faan vad gött att det gick bra för SD!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s