Chans att sabotera Transports blockad


Den socialistiska mobbnings- och diskrimineringsklubben Svenska Transportarbetareförbundet (Transport) varslar om anställnings- och övertidsblockad den 18 mars. Varslet är riktat mot civil- och fraktflyget. Anledningen till blockaden är att Transport menar att arbetsgivarparten erbjudit ett 30 månader långt avtal på för låg nivå.

Transport har i praktiken monopol på facklig verksamhet inom den svenska transportbranschen, och det är svårt för en oinsatt att veta i vilken mån arbetsgivaren lagt ett orimligt lågt bud eller inte. För dem som inte anser att så är fallet finns givetvis ingen anledning att hörsamma blockaden. För dem som håller med Transport i sak, är frågan vilka värden man ställer högst, ett par kronor mer i plånboken (vilket kan ätas upp i ett nafs av en höjd fackföreningsavgift, efter fackpamparnas godtycke), eller möjligheten att slå tillbaka mot ett fackförbund som diskriminerar oliktänkande och som saknar legitimitet som fackförbund.

Omkring 10% av dem som arbetar inom transportbranschen röstade på Sverigedemokraterna i valet 2010. Därutöver finns många som röstade på andra partier, men som ändå står upp för demokratisk anständighet, att alla skall ha rätt att ansluta sig till fackförbund och att ingen skall diskrimineras för sin politiska övertygelse, enligt svensk lagstiftning.

Om denna grupp sammantaget står upp för sina värderingar den 18 mars, så kommer Transports blockad att misslyckas. Agerar de däremot räddhågsen pöbel som lyder överheten, så kommer fackpamparna uppleva att deras blockad lyckats.

Det är också på sin plats att påminna om att det finns andra kanaler att kommunicera med sin arbetsgivare, än att gå via en odemokratisk organisation som kallar sig fackförbund. De flesta företag är intresserade av vad deras anställda tycker och lyssnar. Kontakta era företagsledningar direkt, gå gärna ihop avdelningsvis. Arbetar man på ett seriöst företag så kommer de att lyssna, förmodligen betydligt mer än om det ska ta omvägen genom konfrontativa åtgärder i gammelsocialistisk anda.

1500 berörda anställda har ett viktigt val den 18 mars, som i mycket handlar om att gå med rak eller krökt rygg, och att sova lite extra gott på natten eller inte. Rådet till dem: Jobba över den 18 mars!

Länkar:
LO-tidningen
DN
SvD
GP
Dagens PS
HD
Arbetarbladet

Annonser

4 responses to “Chans att sabotera Transports blockad

 1. Bra att du är ärligt och visar upp hur Sverigedemokraterna uppmanar till strejkbryteri, eran arbetarförakt och eran antifackliga linje. tack äntligen en Sverigedemokrat som visar partiets riktiga ansikte.

  Men varför skulle arbetare lyssna på dig då du slickar röv på arbetsköapren och skiter i arbetarnas situation. Nä du skulle aldrig lyssna på dig för du är en jävla pajas. Jag arbetar inom transportsektorn.

 2. Den här bloggen sympatiserar öppet med Sverigedemokraterna, men är privat, liksom de åsikter som framförs. Den som vill läsa om Sverigedemokraternas politik hänvisas hit: http://sverigedemokraterna.se/

  Vad gäller just fackföreningarna så menar Mittenradikalen att partiets politik är för passiv. Men det ska ses som en positiv kritik. Vi förstår att man inte utvecklar och genomför partiets politik över en natt.

  Mittenradikalen efterlyser också ett enhetligt grepp från partiets sida, vad gäller Svenska Transportarbetareförbundets olagliga uteslutningar av politiskt aktiva sverigedemokrater. Fackföreningar som ägnar sig åt diskriminering och flagranta brott mot svensk demokrati, skall inte betraktas eller behandlas som ett fackförbund, utan som terrororganisationer.

  Ja, den här bloggen ser positivt på strejkbryteri den 18 mars, absolut. Vi ser strejkbryteri som en bra chans för arbetarna att resa sig mot de fackliga feodalherrarna. Vi uppmanar samtidigt transportarbetare att finna alternativ för att värna sina intressen, och ett modernare synsätt där arbetsgivaren inte på gammelsocialistiskt manér betraktas som en fiende.

  De som inte är anslutna till Transport eller har sparkats ut ur förbundet, d.v.s. uppemot hälften av transportarbetarna, ska också tänka på att de högst sannolikt inte omfattas av ev. strejkkassa, d.v.s. att de blir utan ersättning för förlorad lön om de inte arbetar.

  Så du arbetar inom transportsektorn Johan. Hade jag varit arbetsgivare hade jag aldrig anställt någon med ditt ovårade språk och din bristande inställning till arbete.

 3. Varför ska Sverigedemokrater få vara med i facket när de uppenbart driver en antifacklig linje både här och i politiska program. Näää svin som Sverigedemokrater har inget i facket att göra då de är antifackliga, arbetarfientliga och splittrar arbetarklassen.

 4. Rickard,

  Ni socialister är lite roliga. För inte så länge sedan försökte ni tvinga in folk i facket, för att när de väl var där dessutom tvångsansluta dem till socialdemokratiska arbetarpartiet. Nu vill ni sparka ut folk för att de är verksamma i ”fel” partier. I vanlig ordning ser ni människor som kollektiv, istället för som individer.

  Jag var själv med i Metall en kort period för drygt 20 år sedan, och kan därför även titulera mig ”gammal sosse”, fastän jag avskydde partiet redan då. Låt mig också säga att den enda gång jag under min tid som verkstadsarbetare råkade i tvist med företaget, så gjorde Metall absolut ingenting för att hjälpa mig. Det löste sig istället till slut hyfsat, genom att jag kom överens direkt med min arbetsgivare, utan fackets inblandning. Sådana berättelser finns hur många som helst. Facken verkar ha påtagligt svårt att vara till hjälp när de verkligen behövs, trots att de skinnar sina medlemmar på 1000-tals kronor årligen i fackföreningsavgifter.

  Sen undrar man varför socialistklubbarna och dess eländiga påhejare är så insnöade på just SD? Det finns väl fler grupper som verkar ”antifackligt” (läs antisocialistiskt)? Varför får moderatpolitiker vara med? Varför får muslimer vara med, islams påbud står väl ändå i maximalt bjärt kontrast till socialistiska intressen? Jag vet svaret. Uteslutningarna av aktiva sverigedemokrater är ett försök till sabotage av demokratin. Man vill kränka och försöka slå mot deras personliga trygghet på arbetsmarknaden.

  Mittenradikalen fortsätter propagera för en mycket tuff politisk linje mot de socialistklubbarna och deras företrädare. Följer de inte lagen så ska de straffas längs hela linjen, ända ner till de ansvariga företrädare som aktivt verkar för diskriminering. Varje arbetsgivare med råg i ryggen ger varje anställd som verkar i sådan destruktiv anda i samband med sin arbetsgärning, fackligt eller på annat sätt, varning och vid ohörsamhet sparken.

  Arbetare behöver en seriös samlad motpart mot arbetsgivaren, inte för att vara sina arbetsgivares fiende utan för att de representerar olika intressen och vinklar på arbetsmarknaden. Arbetare behöver riktiga fackförbund, inte socialistiska mobbningklubbar. Sådana borde undantas från den arbetsrättsliga lagstiftningen, och beläggas med verkansförbud.

  Diskriminering är förbjudet enligt svensk lag http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19941219.HTM , även av politiska skäl. Se artikel 14. Dessutom har var och en rätten att ansluta sig till fackföreningar enligt samma lag, artikel 11.1.

  Hitler kallade också misshagliga samhällsgrupper för ”svin”, så ditt socialistiska arv från den mannen går inte att ta misste på.

  //Patrik, Ängelholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s