Husbyhändelsen igen

Efter att ha satt mig in ytterligare i händelsen på Husbybadet och efterverkningarna kring det, så finns litet att tillägga.

Uppdaterat 110303 kl 22.20
Politiskt Inkorrekt fungerar igen. Deras länkar om Husbybadshändelsen är det förmodligen närmsta vi kan komma sanningen om detta just nu, även om SVT’s reportage nedan i ärlighetens namn också ger en del klarhet, om än de borde rapporterat om det betydligt tidigare. Länkar PI:
PI 1
PI 2

Allra först en intervju med Björn Söder ang. hans och Kent Ekeroths twittrande om händelsen:

Här får vi också bekräftat av intervjuad polis, att polisanmälan upprättats och att det handlar om 5-7 boende på anläggningen för ensamkommande unga män.

Jag håller med Björn i stort inkl. hans försvar av sin länk till ”Fria Tider”. Den sajten är väl lite av nypressens svar på gammelpressens Expressen och Aftonbladet, med förekomst av ”förstärkta” rubriker och textinnehåll. I en del artiklar angrips även ”Politiskt Inkorrekt” för att ha spridit nätrykten, men de verkar inte ha återgivit någonting felaktigt (det kan inte bekräftas då sajten ligger nere just nu). Men jag förstår också att reportern väljer att återkomma till frågan om utpekandet av samtliga 20 asylsökare som våldtäktsmän. Björn svarar ju helt enkelt inte på frågan, och något kunde han gott sagt. De 13-15 av dem som inte är misstänkta för brott kan vara alltifrån påhejare till att bara haft oturen att ha hamna i fel sällskap. I vilket fall som helst är de inte brottsmisstänkta.

”Fria Tider” pekade inte ut 20 namngivna personer, vilket isåfall varit en annan femma. Bland de 20 så skall alltså, enligt polisen, mellan 5 och 7 vara misstänkta för att ha antastat barn på Husbybadet. Det är oerhört allvarligt, och bara ett i en anmärkningsvärt lång rad av allvarliga händelser kring de här s.k. flyktingbarnen, på kort tid. Det är också, precis som Björn säger, anmärkningsvärt att media väljer att mörka sådana händelser. Det verkar också vara del i en oroväckande etniskt betingad obalans i svensk nyhetsrapportering.

På främst aggressiva vänstersajter, försöker man knyta Björn Söders och Kent Ekeroths twitterinlägg till ansvar för den attack som riktades av högerextremister mot asylanläggningen. Den som är det minsta insatt i vad de grupperna tycker om Sverigedemokraterna inser att så inte kan vara fallet, och att de knappast skulle gå vägen genom fiendeland för att skaffa sig information de lika gärna kan få genom google.

Tillåt mig dessutom tro att händelsen är allvarlig nog som den är, utan överdrifter som ”gruppvåldtäkt” och dylikt, för att de grupper som attackerade asylanläggningen skulle gjort det även baserat på enbart själva polisanmälan. Undrar vad de kommer tycka om att få stå inför skranket tillsammans med de asylanter de protesterade emot? (om det nu blir så, i båda fallen är just nu endast brottsmisstanke upprättad)

//Patrik, Ängelholm

Länkar:
KD-minister ser tillfälle att hacka på SD
Hämndattack mot asylförläggningen

Annonser

7 responses to “Husbyhändelsen igen

 1. Ännu en gång vill jag poängtera vikten av vad som är lämpligt för en riksdagsledamot att länka till.I sak håller jag med om att gammelmedia mörkar händelser som denna, men ska SD:s riksdagsledamöter syssla med sånt här?

  Det är en annan sak om fristående bloggare och nätsajter förmedlar detta, men med tanke på att det ligger en skugga över partiet så blir ju inte saken bättre av att riksdagsledamöter medverkar till att förstora denna skugga.

  Jag minns då Björn en gång sa till mig följande ”Dragan tänk på vad du skriver på nätet, allt du skriver kan vändas mot dig” Ett mycket bra påpekande från Björn som jag anammat, tråkigt bara att inte Björn själv anammar det.

  • Stratiotes Iesous Christos

   Vadå Björn Söder länkade till en artikel som inte nödvändigtvis hade en felaktig titel, att försöka våldta barn räknas med de nya gummilagarna som en våldtäkt. I detta fall 5-20 förövare…

   Vad ni gör nu är att hålla på som massmedia, gråta om benämningen, det är trots allt pedofiler det rör sig om här även om det bara är ett sexuellt ofredande så är dessa svin från Afghanistan och andra delar av turd world just pedofiler, precis som falsk profeten som de efterföljer.
   Gå inte och bli pedofilkramare som svensk massmedia, då kommer jag inte förlåta er för några övertramp.

   Svensk massmedia är pedofilkramare iom med detta övertramp.

   Vem gråter om en benämning? Och exakt vem är det du inte kommer förlåta för några ”övertramp”? //Mod’s anm

 2. Så är det ju. En bloggande riksdagsman har medias blickar på sig, och de blir inte mindre för att han är sverigedemokrat.

  Men man måste ändå fråga sig i det här fallet: Hur lindrigt/allvarligt är det? Hur tolkas det av gemene man? Hur påverkas bedömningen av den skillnad som de facto finns mellan att skriva något man själv helt står bakom, kontra att länka till en sajt utan egen värdering av dess innehåll? Ribban är förvisso en annan om bloggaren/twittraren är riksdagsman, men det bör vara samma typ av frågeställning även där.

  Vilka sajter bör en riksdagsman akta sig för att länka till? Fria Tider? Expressen? Politiskt Inkorrekt? Berlingske Tidende? Eller har det mindre med sajten att göra, och mer att göra med den exakta artikel han länkar till, och verifieringen av att dess innehåll är korrekt innan han länkar?

  Det är viktiga frågeställningar, särskilt för en bloggande/twittrande riksdagsman. Har man tänkt igenom dem före, så minskar risken för onödiga klavertramp.

  Eller är det kanske rentav så att svenska media redan skrikit ”Vargen kommer” så många gånger, att SD skulle fortsätta växa sig starkare, t.o.m. om partiet började begå verkliga, allvarliga misstag? Fastän jag är sverigedemokrat själv, så oroar det mig att det en dag skulle gå så långt, men det finns säkert en risk.

  //Patrik, Ängelholm

  • Vilken källa man länkar till har stor betydelse, speciellt om källan också medverkar till att sprida antisemitism och konspirationsteorier om att judarna skulle styra världens öde. Med tanke på Björn Söders Israeliska flagga på kontoret och hans stöd till Israel så rimmar det illa.

   Sen så kan jag inte låta bli att tänka tanken att SD:s folkvalda inte riktigt har förstått att de sitter i riksdagen och att detta innebär att man måste ändra sitt tänkande. Innan riksdagsinträdet så var SD mer som gerillasoldater som kämpade mot överheten och som gerillasoldat så kan man ta sig fler friheter. Men nu när man blivit invald i Sveriges riksdag då anser jag att man måste börja tänka sig för innan man säger eller skriver något.

   Jag känner Björn Söder och Kent Ekeroth väldig väl, de är bägge aggressiva och burdusa. Många beskrev Björn som en bulldogg i region Skåne. Och det funkade då, men nu kan Björn inte längre vara den där aggressiva bulldoggen.

  • Stratiotes Iesous Christos

   Så varför har ni massmordsideologer som socialdemokrater, miljöpartister och kommunister (ja alla dessa grupper representerar massmordiska ideologier och har tidigare i historien slaktat miljoner) i svenska Riksdagen om detta är så hemskt?
   Eller varför tillåter ni massmords-muslimer och massmords-katoliker?
   Varför tillåts massmords-ateister?

   Mycket larvigt.

   Återigen får du gärna förtydliga dig ang. vem det är du adresserar. Vilka är ”ni”? //Mod’s anm

 3. Rent allmänt har du rätt i att partiet och företrädarna bör förändra sig och vara flexibla med situationen, och nu är SD ett riksdagsparti.

  Politikerstilar finns det olika, och du är inte den ende som uppfattar Kent och Björn som bulldoggar. Om de är negativt eller positivt är svårt att säga, personkryssen antyder att en del gillar det. Tittar man internationellt så har man i de flesta länder ett långt hårdare debattklimat än i Sverige. Förmodligen är det på väg hit, med eller utan SD’s inverkan.

  Jag hittade förresten det här, ang. den omdebatterade sajt som Björn länkade till:
  http://tedekeroth.se/2010/04/14/fria-tider-fast-i-pk-varldens-idioti/

  //Patrik, Ängelholm

 4. demokratbloggen

  Nu, jävla slödder ska ni få se!

  Namninsamling mot massinvandringen och bok om hur farlig Islam verkligen är.

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2011/03/06/nu-javla-slodder-ska-ni-fa-se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s