Valstugefarsen del 2

Minns ni det här?

Och det här?

Uppdrag Gransknings reportage från valstugorna 2002, där PK-politiker från S och M pläderade för massinvandring och mångkultur så länge kamerorna var på, för att sedan när de trodde kameran var avstängd vittna om ett hyckleri av oanade proportioner, var förstås bara toppen på det sjuka isberg som utgör modern tids svenska politik. Pia Kjärsgaard tog upp detta när hon gästade Sverigedemokraternas valfinal i Höganäs den 11 sept 2010 med kommentaren: ”Skam over dem!”

Då var det politiker som Christer Ewe (M) och Ingmar Hultin (S). Idag är det Carl Bildt och Tobias Billström, båda (M), och med ministerposter i regeringen.

Rubriken kändes nästan oundviklig, men i ärlighetens namn måste sägas att situationerna inte är helt jämförbara i sak. Ewe och Hultin gjorde helt sonika bort sig utan återvändo. Bildt och Billström har däremot yttrat saker som de skulle kunna stå fast vid, om de bara haft ett embryo till ryggrad i sina kroppar. Problemets kärna är att de inte har det. Det som förenar valstugereportaget 2002 och wikileaksavslöjandet 2010/11 är just hyckleriet och den kapitala ryggradslösheten, förutom då förstås att båda sitiuationerna vittnar om den totala kortslutningen i den svenska invandringspolitiska debatten.

Länkar:
Politiskt Inkorrekt
Dagens Nyheter
Politikerbloggen
Svenska Dagbladet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s