Arabisk bartender attackerade SD’are

Storleken på rubrikerna är enorma, och uppmärksamheten ungefär 100 gånger större i media, än när folkpartister och sossar åker dit för övergrepp på barn. En sverigedemokrat har ”skämt ut” Sverige på Island! Vojne vojne…

Ja, ärligt talat finns för lite fakta för att i nuläget klart säga vad som hände i Reykjavik. Därför skall inte SDhatar-medias misstag upprepas genom tvärsäkra uttalanden åt andra hållet, för 2 fel blir inte 1 rätt. Men allt tyder på att sanningen ligger någonstans i närheten av tvärtom mot vad svenska media beskriver. Dock skall sägas att vissa svenska media relativt rikligt låter Hahne dementera påståenden som riktas ang. vad han sa och gjorde på baren Ölstufa.

SDU’s pressekreterare William Hahne skall alltså enligt media ha attackerat en arabisk bartender i Reykjavik, i samband med Nordiska Rådets möte där. Hahnes version är dock den motsatta, d.v.s. att han själv attackerades av bartendern. Dock erkänner Hahne att han skvätte vatten på bartendern i tumultet som uppstod. Några rasistiska tillmälen från Hahnes sida skall inte ha förekommit, annat än i bartenderns förmodligen lättkränkta fantasier.

I gammelmedia:
Dagens Nyheter
Göteborgsposten
Expressen
SvT
Expressenhysterikan A-C Martéus förtalar William Hahne som ”obildad skinnskalle”, vilket är ett utpekande utöver vanlig epitetstandard, och därmed borde bli föremål för anmälan om förtal.

I nymedia:
Politiskt Inkorrekt, med mer om William Hahnes version av vad som hände (men PI, ni har faktiskt fel ang att Hahne inte skulle ha en position inom partiet – det har han)
Även en annan händelse ägde rum under Nordiska Rådets möte i Reykjavik, som inte alls uppmärksammades av svenska media.

Annonser

3 responses to “Arabisk bartender attackerade SD’are

 1. Mycket bra skrivet!

 2. Jag har en bekant som faktiskt var där. Och jag har ingen som helst anledning att betvivla sanningshalten i den personens redogörelse. Och låt oss säga som så att Hane gjorde nog mer än ”skvätte lite vatten” tyvärr.

 3. Camilla,

  Det är mycket möjligt att Hahne gjorde fel och att allt inte kan skyllas på bartendern. Hade en polisanmälan upprättats så hade man ev. kunna nå större klarhet, men någon sådan blev det såvitt jag vet aldrig, utan ord fick stå mot ord. Det officiella uttalandet jag läste antydde att båda parter gjort fel, och höll således inte Hahne fri från ansvar.

  Men media babblar fastän de vet lika lite som jag om vad som egentligen hände. Det är det som stör mig och det är det som inlägget går ut på att belysa.

  Alkohol och politiska ungdomsförbund är f.ö. ingen bra kombination, där borde SDU kunna lära sig av de rikliga misstagen från andra politiska ungdomsförbund (SSU’s nerbajsade hotell i Belgien för nåt år sedan, MUF’s spritskandal i Helsingborg också för något år sedan, o.s.v)

  //Patrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s