Våldshetsen mot SD liknar krigsförklaring

Uppdaterad 101003:
Nyhetssajten PolitisktInkorrekt låter nu Aftonbladets chefredaktör Jan Helin delvis smaka egen medicin. Personliga uppgifter om Helin (dock ej hemadress, även om det enkelt går att finna på andra håll) och bild på hans hem har lagts ut. Mittenradikalen varken fördömer eller applåderar PolitisktInkorrekts val att svara tillbaka med ett kryddmått av samma medel, men beklagar utvecklingen och manar i första hand Aftonbladet till besinning. Situationen kan lätt spåra ur och det är inte bara sverigedemokrater som är sårbara om en upptrappning mot ökat våld skulle bli verklighet.

Sedan valet har etablissemangets hets mot Sverigedemokraterna tilltagit kraftigt. Vi minns statsminister Fredrik Reinfeldts uttalande strax före valet ang. våldet mot SD-politiker och störningar av SD’s möten.

Aftonbladet har gått så långt att de lierat sig med den kriminella gruppen Original Gangsters (OG), och agerar nu språkrör för dem. Gruppen använder fritt Aftonbladet för att sprida sina hot mot sverigedemokratiska politiker. Aftonbladet, och ytterst chefredaktör Jan Helin, gör sig skyldiga till uppvigling och anstiftan till våldsbrott.

Aftonbladet hävdar stolt att hoten från OG fått många sverigedemokrater att lämna sina politiska uppdrag. OG hävdar å sin sida (genom Aftonbladet) att de inom kort kommer utvidga våldet och hoten mot sverigedemokratiskt folkvalda. Deras uttryckta mål (åter genom Aftonbladet men även Sveriges Radio) är att tvinga varenda SD-politiker att avgå från sitt uppdrag.

Detta har nu gått för långt, och det märks icke minst på nätet att känslorna börjar bli mer upprörda än någonsin tidigare. Utsattheten för Aftonbladet, i synnerhet chefredaktören Jan Helin, har av allt att döma ökat kraftigt. Han kan behöva utökat skydd, p.g.a. den situation han själv försatt sig i. Helins hemadress hängs nu ut på bl.a. Flashback med diverse relaterade uppmaningar, och på sajten PolitisktInkorrekt låg ett inlägg kortvarigt ute idag som publicerade Helins hemadress inkl. bilder på hans villa och fru. Inlägget togs sedan ner för redigering. I relaterade kommentarer på Politisk Inkorrekt har tonen mot Helin varit mycket hätsk, i stil med ”ont ska med ont bekämpas” och dylikt. Mittenradikalen rekommenderar PolitisktInkorrekt en åtminstone tillfälligt utökad moderering av kommentarerna, tills känslorna lugnat sig.

Vad vi kan se är alltså att Aftonbladets hets mot Sverigedemokraterna saknar tidigare motstycke, men också att motreaktionerna är kraftigare än någonsin tidigare. För första gången ser vi på allvar rop på hämnd bland möjliga SD-sympatisörer (eller bland folk som bara är förbannade på läget, oavsett partisympati, det är oftast svårt att veta). Situationen är på väg att bli mycket allvarlig.

Aftonbladet rekommenderas att ta sitt ansvar för att lugna känslorna. Tidningen bär ett tungt ansvar för upptrappningen.

Ska man då som SD-politiker vara orolig? Svaret måste trots detta generellt vara Nej. Till 90% handlar det om skrämskott. Hoten från OG har hittills varit koncenterade till Ronnebytrakten. Någon av de SD-kandidater som avgått där ska ha gjort det p.g.a. ett argt telefonsamtal. Har man inte mer råg i ryggen än att avgå för en sån skitsak, vad gör man då i politiken alls? Mycket av det här är uppblåst. Den del av det som är allvarlig måste vi utgå från att SÄPO tar tag i. Man får bara inte ge upp, då lämnar man mer last till andra och till kommande generationer. Man kommer heller inte vara särskilt stolt på sin ålders höst när man blickar tillbaka på hur lätt man gav efter.

Politiskt Inkorrekt om OG som språkrör för Aftonbladet
Politiskt Inkorrekt om OG’s kärlekshälsning till Aftonbladet
Aftonbladet ”-Vi är många som är oroliga”
Aftonbladet/Original Gangsters: ”Trevligt om de känner sig skrämda”
Sveriges Radio hjälper OG att sprida sitt budskap, SR/OG i gemensamt syfte att skrämma bort människor från politiska uppdrag

Vad gäller OG-ledaren Lars (Läder-Lasse) Bergqvist så är det antingen en mycket liten man med en mycket stor käft. Eller så ligger allvarlig psykisk sjukdom bakom hans många hatiska och hotfulla uttalanden mot sverigedemokrater. I det senare fallet torde han vara ett ämne för livstids förvaring, med eller utan tvångströja. Vi får utgå från att SÄPO agerar professionellt i OG-ärendet.

Annonser

3 responses to “Våldshetsen mot SD liknar krigsförklaring

 1. Kommer SÄPO’s resurser att räcka till alla hotscenarior som väller fram ?
  Nu ska Al Quaida tydligen terrorattackera igen enligt uppgifter från amerikas utrikesdepartement.
  Svenska massmedia kommer antagligen inte att rapportera om en sådan terrorattack med hundratals dödsoffer för det skulle ju ta fokus bort
  från GILLA OLIKA kampanjerna.

  Aftonbladets Jan Helin kanske kan få livvakter från OG till kompispris för han ligger nog ganska nära en ”olyckshändelse” nu.

 2. Av vad det verkar som, har säkerhetspolisen i de västeuropeiska länderna varit väldigt framgångsrika vad gäller att avslöja och avvärja försök till islamistisk terror. Lägger man ihop alla rapporter kring det sedan 2001, så får man konstatera att Europa tack vare det undgått ett stort antal terrorattacker och därmed också undgått 1000-tals dödsoffer, liksom högst troligt ökad social oro. Det är ju fantastiskt bra, men det innebär samtidigt att islams rätta ansikte inte kommit fram. Om alla (eller flera av) dessa försök till terrorattacker lyckats, så hade det fört med sig att västerlänningarnas medvetenhet om hotet från islam varit större än vad det är nu.

  Om SÄPO är bättre eller sämre än andra europeiska säkerhetsorganisationer, vet jag inte. Det är kanske lätt att tro att de skulle vara veka bara för att de lyder under svensk regim, men det mesta i deras arbete har nog egentligen ganska vag politiskt koppling.

  Ps. Rykten säger att Jan Helin är högst medveten om uthängningen av honom på PolitisktInkorrekt. Han ska också ha fått motta flera brev, inte enbart från SD-sympatisörer, med vädjanden om att tona ner den för alla parter farliga mediala hetsretoriken mot Sverigedemokraterna.

  Förhoppningsvis börjar det ringa någon slags klocka i skallen på honom, och kanske kan han förmås att förstå att det inte går att äta de pengar han får in genom ökad försäljning av lösnummer. Men han måste förstås upp till bevis innan man kan tro på det.

 3. Håller inte med dessa nationalister. Är själv värdekonstervativ men nog drar man på smilbanden när man ser hur aftonbladet synas i sömmarna.

  Aftonbladets sömmar spricker väl iofs redan vid en sån här grupps ”granskning”, och det säger väl en del om vad som krävs för att spräcka Aftonbladet. Mo… förlåt Nordisk Ungdom, är det ND’s ungdomsförbund? Loggan och allt det oranga liknar deras stil. //Mod’s anm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s