Rödgröna jättebebisar

Essen i svensk politik agerar och reagerar, ca 10 dagar efter 2010 års historiska val:

Sosse vägrar samåka med sverigedemokrat.
Politiskt Inkorrekt
SvD
Skånska Dagbladet
HD

Kommunister och miljöpartister i riksdagen anser att SD-närvaron är ett arbetsmiljöproblem.
Politiskt Inkorrekt

Rödgröna väljare måste vara nöjda. De har verkligen lycktas rösta in gräddan av den intellektuella eliten i våra folkvalda församlingar, hela vägen från kommunnivå till riksdagsnivå.

Annonser

2 responses to “Rödgröna jättebebisar

 1. Det blir intressant att se hur talmansfrågan utvecklar sig.

  Ser man förhållandevis objektivt på saken så borde Alliansen göra upp med SD om talmanspost respektive 2’a vice talman. Jag bedömer förutsättningen för minoritetsregeringen som bättre om man samarbetar med SD än med politiskt korrekta mögel-SVaMP.
  Men det är väl för känsligt än så länge så dom borgerliga vill skjuta eländet framför sig, kanske att det blir omval i Värmland och man får egen majoritet.

  Men om nu SD inte får posten som 2’a vice talman så tycker jag att man ska ”peka med hela handen” och låta den rödgröna kandidaten Härstedt bli talman. Måhända att denne kan verka som hela svenska folkets representant i landets högsta församling.

  Den tvivelaktigt adlige men moraliskt så högstående Björn von Sydow kan väl alltid belönas med att bli generaldirektör i SIDA eller liknande.

 2. I just den här frågan tror jag möjligen att Alliansen kan tänka sig att chansa, d.v.s. undvika samtal med SD och hoppas att de ändå kommer välja Pär Westerberg. Denne har försökt skaffa en bra relation med SD, och uttryckt sig oväntat välvilligt om partiets chanser till framtida samarbeten. Kanske ett rent trick för att öka sina chanser att förbli talman? Westerberg känns närmre SD än Härstedt.

  Hur som helst, alliansen kan inte fortsätta chansa, även om de skulle göra det i talmansfrågan. De kommer bli tvungna att samtala med övriga oppositionspartier och SD blir förstås då särskilt intressanta i egenskap av vågmästare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s