Sluta använda barnen som slagträ!

Hade man blivit arg varje gång det skrevs korkade uttryck i den politiska korrekthetens tjänst, så hade man varit förbannad precis jämt. Man bör, och måste, spara ilskan till tillfällen då den är särskilt berättigad.

Ett sådant tillfälle gavs idag, när jag läste ”Dagens Samhälle”, som dimper ner i min brevlåda eftersom jag är förtroendevald. ”Dagens Samhälle” (DS) är Sveriges kommuners och landstings tidning, och ska därmed vara politiskt neutral. Så är det inte.

DS har i sina (sär)granskningar av SD tidigare visat sig vara lika politiskt oberoende som jag är världsmästare i bridge. I #30 2010, det första (?) numret efter valet, radas flera artiklar upp i tidningen som analyserar Sverigedemokraterna på ett floskelbemängt, fördomsfullt och felaktigt sätt. Partiet får, med undantag för någon enstaka mening, inte komma till tals i någon enda av dem.

I en artikel dras franska Front National över samma kam som bl.a. Sverigedemokraterna och norska Fremskrittspartiet. FrP, som är största borgerliga parti i Norge och som framgångsrikt styrt flera norska kommuner i egen majoritet, tillhör de partier som DS väljer att kalla ”populister”.

I en annan artikel fokuserar DS på att SD ”slussar” partistöd från kommunerna till riksorganisationen. Nyheten är urgammal och inaktuell. Hela anledningen till riksorganisationens relativt höga serviceavgift för kommunföreningarna, är ju att riksorganisationen inte haft några intäkter att tala om, och därför måste ta ordentligt betalt för att överhuvudtaget kunna bedriva verksamhet. Men de har också levererat för pengarna, till partiet i stort inkl. kommunföreningarna. I och med riksdagsinträdet har hela den motivationen fallit, och det finns ingen anledning att tro att den stadgemässiga 40%-iga överföringen skall bestå under innevarande mandatperiod. Dock lär den bestå tills Landsdagarna 2011, då nytt beslut kan tas.

I en tredje artikel är nyanseringen, aktualiteten och faktakollen något bättre. Artikeln konstaterar att lokal närvaro ligger bakom SD’s framgångar i kommunerna. Det är nog delvis sant, men artikeln borde kanske också nämna att SD nådde ett av sina starkaste kommunala resultat 2010 i Tomelilla, med nära 15% av rösterna, TROTS att partiets alla 4 kommunfulläktigestolar stått tomma sedan 2006, då partiet saknade kandidater. Denna gång finns tack och lov SD-kandidater i Tomelilla, hoppas bara kommuninvånarna där ställt upp för partiet såpass att alla 6 (!) platserna kan tillsättas, plus ersättarplatserna.

Den text som gjorde mig förbannad var webbredaktören Maria Nilssons egen spalt. Hon berättar där om hur hennes 6-åriga dotter en dag frågade:

-”Måste pappa flytta tillbaka till Chile om Sverigedemokraterna vinner?”

På detta förväntar man att en ansvarsfull förälder svarar lugnande på ett sanningsenligt och övertygande sätt, t.ex. med att allt som sägs i TV och sägs i tidningar förstås inte är sant, och att påståendet inte stämmer. Men heter man Maria Nilsson och är webbredaktör på en floskelblaska, så sätter man PK-lögnerna (som hon själv varit med att skapa, även om DS inte tillhör de värsta dyngspridarna) före sitt barns bästa.

Dottern fick inget svar. Istället grävde mamman ner sig i grubblerier kring vad det är som händer i Sverige politiskt! Det föranledde också mamma Maria Nilsson att (medan dottern grät?) skriva en insinuant spalt i sin tidning, som går ut på att Jimmie Åkesson borde komma hem på en fika för att övertyga hennes dotter (!) om sverigedemokratisk politik.

Maria Nilssons utnyttjande av sin dotter för att smutskasta politiska meningsmotståndare är avskyvärt. Det enda man kan hoppas är att hela artikeln är en chimär, att hon trots allt lugnade sin dotter på ett bra sätt och kanske också skämdes en stund för sitt eget aktiva bidrag till dotterns oro.

En vädjan till SD-belackare land och rike runt:
Håll era barn utanför ert hat och er hets mot Sverigedemokraterna, eller mot vad ert hat och hets än må riktas.

Länk: Artikeln på DS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s