Reinfeldt legitimerar våld mot SD

Statsminister Reinfeldt fortsätter hetsa mot Sverigedemokraterna, och uttrycker nu även förståelse för vänsterextremt våld mot SD-möten och SD-politiker.

-Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Uttalandet är oförlåtligt och riskerar att piska upp hatstämningarna mot Sverigedemokraterna ytterligare. I ett land som upplevt 2 ministermord, varav ett på en statsminister, borde det särskilt ligga i statsministerns intresse att inte göra den här sortens uttalanden.

Inom 3 dygn har lika många attentat riktats mot sverigedemokratiska politiker – bara i Malmö.

* Fredag kväll 10/9. Kommunfullmäktigekandidaten David von Arnold misshandlas i sitt hem av 2 personer som talar arabiska. De skär bl.a. in ett hakkors i hans panna. Utanför hans bostad sprejas ett budskap om att von Arnold är en ”människohatare”. Jämför med Reinfeldts budskap med samma innebörd.

* Lördag 11/9. Sverigedemokraternas kommunalråd Per Ramhorn attackeras och dödshotas när han ska tala om äldrepolitik på Gustav Adolfs Torg i Malmö.

* Söndag 12/9. Kommunfullmäktigekandidaten Nina Karin i Malmö utsätts för vandalisering av sin bostad, där ett hakkors sprejas på ytterdörren.

Mer om händelserna i Malmö här. Annat som hänt i och kring helgen, också rapporterat på bl.a. Politiskt Inkorrekt:

* Vandalisering av SD-affischer och hot mot sverigedemokratisk kandidat i Borlänge.

* Våldsamma störningar mot SD-möte i Göteborg.

* SD-valstuga i Uppsala vandaliserad.

Vi förstod att den här valkampanjen skulle bli smutsig, men förväntningarna överträffas, särskilt av statsministerns hållning.

Det är inte Sverigedemokraterna som hatar, Fredrik Reinfeldt, det är DU. Din hållning gentemot Sverigedemokraterna visar på ett förakt gentemot demokratin och gentemot väljarna. Ditt stöd för politiskt våld riktat mot dina meningsmotståndare, placering på skalan direkt/indirekt oväsentlig i sammanhanget, är oansvarigt och visar på både oförstånd inför situationens allvar och på grovt bristande empati gentemot dina medmänniskor. Det visar att du inte bara är en usel politiker, utan också en usel människa.

Jag trodde aldrig jag skulle behöva attackera en annan politiker på någon nivå så hårt som jag gör nu, men jag kommer aldrig ångra ett ord av det jag skrivit. Jag hatar dig inte, Fredrik Reinfeldt, jag tycker bara genuint illa om dig. Du är en skam raktigenom varenda kubikcentimeter av ditt kött och blod.

Pressmeddelande från Sverigedemokraternas ang. statsministerns uttalande

Patrik Ohlsson
sverigedemokratisk kommunfullmäktigekandidat i valet 2010.

Fler länkar:
SvD
Helsingborgs Dagblad (obs rubriken ”… vädjar till förnuftet”)

Annonser

4 responses to “Reinfeldt legitimerar våld mot SD

 1. Senaste veckan tycker jag mig märka att moderaternas/alliansens kampanj mer har svängt till att motarbeta SD än att duellera med dom rödgröna.
  Enligt opinionsmätningarna är väl skillnaden mellan blocken så stor att alliansen i praktiken har vunnit slaget.
  Nu vill dom naturligtvis få en egen majoritet också och därför fokuserar man på sverigedemokraterna, men det är inget att deppa för.
  Tvärtom sätter detta SD i centrum inför de sista dagarnas slutspurt.

  De rödgröna verkar för övrigt ha följt samma linje men legat nån vecka före i schemat. Dom har nu insett att alliansen har vunnit racet samt som grädde på moset att SD kommer in i riksdagen dessutom.
  Jag tror nästan att DOM hoppas på en egen majoritet för alliansen så att dom slipper ytterligare förnedring i eventuellt nyval eller ens att bli avklädda i möjliga förhandlingar angående hypotetiskt samarbete med alliansregeringen.
  Riktigt kul också att man ser tecken inom sosseriet på inre konflikter som börjar pysa ut i omgivningen redan innan valresultat är spikat.

  Vad gäller Reinfelt ja; för min egen del har jag alltid föredragit ”classic” varianten av moderater, dom hade åtminstone lite stil och klass 😐

 2. Bortsett från Reinfeldts uttryckta förståelse för fysiskt våld mot sverigedemokrater, så kan man avfärda det mesta annat riktat mot SD som trams. Men jag tog Reinfeldts uttalande hårt och äcklades av det. Han är statsminister och då betyder det han säger något. Bl.a. betyder det att man nu vet vem man skulle hålla personligen ansvarig om någonting skulle hända en själv eller ens familj p.g.a. ens politiska engagemang. Reinfeldt har erkänt sig som toppen av hatstrukturerna mot SD, och gör sig därmed ytterst ansvarig för det våld som riktas mot partiet.

  Den intensiva förtalskampanjen mot SD under valveckan är annars så oerhört förutsägbar att den bara retar skrattmusklerna. Ingen enda människa som går i funderingar att rösta på SD, kan förledas att bli överraskad och skrämd av de nygamla EXPO-ledda förtalsaktiviteterna mot partiet.

  Det kommer gå bra för SD på söndag, riktigt bra. Men det blir ändå bara början på ett oerhört omfattande och svårt arbete med att vända skutan Sverige.

 3. Jag har inte sett mötet eller hört vad Reinfeldt egentligen sa i sitt tal. Jag har faktiskt svårt att tro att han tycker det är rätt att misshandla SD-politiker.
  Jag tror mer att han menar att han kan förstå varför det händer när man har en politik som SD. SD vill minska invandringen och jag kan mycket väl se varför vissa invandrare blir upprörda och förbannade för det. En upprörd och förbannad person kan göra mycket dumt och lättast är att man slår mot den person som gör en förbannad. Jag kan mycket väl se varför det händer.

  Frågan till Reinfeldt borde vara vad han har tänkt göra för att stoppa att det politiska våldet upprepas. Hur ska han se till att vi kan ha en öppen politisk debatt i Sverige utan risk för att man som politiker blir misshandlad när man kommer hem.

  SD kommer att passera 4% och det ska bli kul att se vad som då händer. De politiker som sitter i riksdagen är inte längre under polisen skydd som inte fungerar utan SÄPO. Jag tror att SäPO är bättre på att skydda och även stoppa våldet. Hoppas att man satsar extra resurser för att komma tillrätta med det politiska våldet. Det är inte bara SD-politiker som drabbas utan det finns även andra.

  /Stellan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s