SD-rekord hos Synovate/TEMO

Med endast 9 dagar kvar till valet slår Sverigedemokraterna idag rekord i Synovate/TEMO’s väljarundersökning, med 6.0% av väljarsympatierna. Detta är även totalt rekord för SD sammantaget sett över alla opinionsmätningar baserade på telefonintervjuer.

Detta skulle ge Sverigedemokraterna 21 riksdagsmandat, om mätningen vore ett valresultat. P.g.a. alliansens kraftiga övertag över de rödgröna, erbjuder rekordvärdet dock ingen vågmästarställning. Inga av de nuvarande riksdagspartierna verkar i nuläget ligga i farozonen för att få lämna riksdagen. KD är minst av dem med 5,2%.

Bloggen uppmärksammar också den senaste tidens strömningar från Miljöpartiet till Vänsterpartiet. Partiernas väljare har ofta en snarlik politisk uppfattning och är flyktiga partierna sinsemellan. P.g.a. SD, och framförallt riksdagspartiernas inställning till SD, blir MP’s roll efter valet alltmer oklar. Ingen vet om de kommer satsa på att sitta i en rödgrön regering, vilket de går till val på, eller om de kommer hoppa i säng med alliansen av enda skälet att hindra SD från en vågmästarställning. Väljarna avskyr oklarheter och detta får nu många av dem att söka sig bort från Miljöpartiet och över till ett parti som de tycker sig veta var de har i blockfrågan efter valet. I sammanhanget kan påpekas att egentligen inget av de nuvarande riksdagspartierna är tillförlitligt, eftersom samtliga sätter uteslutning av Sverigedemokraterna i första rummet och förverkligandet av sin egen politik i andra rummet. Att MP’s farhågor ligger i linje med bloggens slutsatser, besannas av dagens uttalande av språkröret Peter Eriksson, som idag plötsligt distansierar sig från samarbete med alliansen.

FP och C befinner sig i en liknande situation som MP, eftersom de mycket väl skulle kunna ingå i ett ”mitten”alternativ tillsammans med S och MP, också enbart i syfte att hindra SD från vågmästarposition mellan blocken. Situationen är dock inte lika tydlig för dem, utan det är MP som framstår som den politiska korrekthetens främsta joker i spelet om majoritetsbildande efter valet. Även FP och C riskerar att drabbas av väljarflykt av samma skäl, troligen främst då till M och KD, om de inte är tydliga i frågan. För Centerns del skulle det isåfall kunna hota partiets fortsatta existens i riksdagen.

Sverigedemokraterna är det enda partiet som trovärdigt sätter sin egen politik i första rummet. SD kan samarbeta med andra partier, om det hjälper oss att få igenom mer av vår politik. Må så vara att SD då hjälper förhandlingspartnern att förverkliga mer av sin politik också, men det är ju så det går till vid normala politiska förhandlingar (som t.ex. DF varit med om i Danmark på ett mycket framgångsrikt sätt).

SD har en enda brasklapp i förhandlingsfrågor vad gäller möjliga förhandlingar efter valet, och det är att partiet ALDRIG kommer medverka till att Mona Sahlin väljs till svensk statsminister. I övrigt är förhandlingsfrågan vidöppen för SD’s del, på samtliga politiska nivåer.

Länkar:
SvD
Expressen
Helsingborgs Dagblad
Politiskt Inkorrekt

Annonser

7 responses to “SD-rekord hos Synovate/TEMO

 1. Ja jisses. Är detta det mest dramatiska och intressanta valet i mannaminne, eller är det jag som är nyvaken? Man kommer att tänka på Järnladyn, margret Thatchers berömda ”Before it gets better, it has to get worse!”.

  Pappan

 2. Tänkvärt citat där av Margaret Thatcher.
  Ett annat citat som passar bra i sammanhanget är:
  ”It ain’t over until the fat lady sings”.

  Kvällen den 19 sept kommer bli en rysare man aldrig tidigare upplevt. Ögonblicket när de första staplarna presenteras vid 20-tiden kommer bli obeskrivligt.

  Just de första staplarna lär f.ö. vara SVT’s och/eller TV4’s stora vallokalsundersökning. Den vill jag varna för, för den har innehållit en skämmighetsfaktor för SD i de senaste valen (även EP-valet), liksom opinionsmätningarna. Räkna med att resultatet i vallokalsundersökningen underskattar SD med mellan 30 och 50%. SD behöver således minst ca 3,2% i den undersökningen för att någorlunda säkert ha passerat 4%-spärren.

  Värt att tänka på, så ingen går och hänger sig *OM* det nu skulle visa t.ex. 3,7% för SD i den undersökningen. Vore synd, för då riskerar vederbörande att gå miste om champagnen sen… 🙂 Men nu tror jag iofs att SD kommer över 4% redan i vallokalsundersökningen.

 3. Jag förstår inte varför sjuklöverns politiker valt att tiga om invandringsproblematiken det är en gåta!
  Valstugornas sjuklöver fördömer SD som de vore ett kriminellt parti?
  Fredrik Reinfeldt var i Lund torsdag 9/9 han sa en röst på SD kunde vara farligt,SD skadar Sverige och anklagade SD för att förstöra och sabotera under valkampanjen och vi tänker inte samarbeta med dem.
  Dessa uttalande kommer från en statsminister,jag häpnar!

 4. Svenska FOLKET SKALL UTGÅ IFRÅN att ALLT som 7klövern (nn) säger
  är LÖGN. Dessa Sju partier HAR FÖRT SVENSKA FOLKET BAKOM LJUSET i över TRETTIO ÅR. Detta VAL är ett VÄGVAL fortsatt invandring
  med 100000 nya varje år alltså 400000 nya nästa mandatperiod plus alla
  som föds av de som redan finns här. Jag som SVENSK och NETTOSKATTE
  BETALARE vägrar att vara FINANSIÄR åt den HELT VANSINNIGA
  INVANDRING som SÅÅÅÅÅÅÅ VARMT FÖRESPRÅKAS av helt IQ
  befriade POLITIKER inom Sjuklövern (nn). JAG RÖSTAR SD FÖR SVERIGE I FRAMTIDEN så SVERIGES FOLK TÄNKER NI PÅ ERA BARN och BARNBARN och vill de skall ha någon FRAMTID, ”VAKNA”
  FOLK var med och skriv HISTORIA rösta in SD i SVERIGES RIKSDAG den
  19/9 2010.

 5. Ett rent teoretiskt tanke-experiment:

  SD kan inte stödja en regering med Mona Sahlin som statsminister !
  Men om Mona nöjer sig med att vara partiordförande och exempelvis Sven Erik Österberg blir statsminister i en regering utan vänsterpartiet men där istället C och FP ansluter till en regering där även MP ingår.
  För miljöpartiets deltagande kunde gälla att Maria Wetterstrand fick en ministerpost efter att hon slutat som språkrör.

  En sådan här situation kan ju tänkas uppstå ifall att Alliansen blir nedröstad i budgetpropositionen och ett nyval ej ter sig attraktivt ( kanske för att SD uppnår 51 % väljarsympatier i webbomröstning på Aftonbladet )

 6. Mycket bra inlägg Berit! Även jag reagerade när Fredrik Reinfeldt kräkte ur sig att ”den som tycker om Sverige röstar inte in SD i Riksdagen”. Om man tänker bort vad han egentligen menar, håller jag delvis med honom. Jag hävdar istället att han borde sagt ”den som ÄLSKAR Sverige bör absolut rösta in SD i Riksdagen”!
  För övrigt tror jag att talet om frieriet vänsterut bara är ett spel för gallerierna, eftersom Alliansens politik överensstämmer i stort med mycket av SD:s om man bortser från invandringspolitiken. Menar Alliansen däremot allvar, bör väljarna fundera lite extra vad det skulle innebära, nämligen:
  1) Om en röst på Alliansen kan bli en röst på dom rödgröna är Sverige på väg att bli en ENpartistat.
  2) Sverigedemokraterna är enda oppositionspartiet.
  3) Sveriges bästa kommer inte längre i första rummet
  Är man villig att offra så mycket för att slippa SD, d.v.s. kunna fortsätta obehindrat med massinvandringen då är vi mycket illa ute.

 7. skulle varit 20-30 procent om SD fått vara i tv och tidningar.
  jag har kastat ut tv för flera år sedan, ingen i familjen hade tid att se på värdelös smörja. man kan se webbtv kostnadsfritt utan nån svindyr tvlicens. och alla kan se när man själv har tid. ingen manisk anpassning till sändningstider.

  hoppas nån fågel flyger in i sändarantennen på kaknästornet i stockholm och även de lokala masterna i landet. räcker med att en hackspätt TRÄFFAR MITT I PRICK PÅ DE KÄNSLIGA SÄNDARANTENNERNA så blir det svart för stasi-indoktrineringstv.

  eller att eon eller vattenfall snålar in på underhåll av elförsörjningen så det blir STRÖMAVBROTT på sändarmasterna!

  eller en luftballong av aluminum seglar förbi och fastnar på antennen och SKÄRMAR AV SIGNALVÄGEN trots 100 tals watt i effekt blir det störningar
  då blir det inte mycket till valfjäsk för 7 klövern och folket får söka sanningen på webben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s