Danmark angriper brister i svensk demokrati


Reaktionerna mot svenska medias systematiska bojkott av Sverigedemokraterna inför valet, får nu internationella förvecklingar. Företrädare för Danmarks regering önskar att valobservatörer skickas till Sverige, och frågan kommer tas upp i Europarådet.

Naser Khader från regeringspartiet de Konservative säger:
Sverige är ett u-land när det gäller yttrandefriheten. Det måste finnas någon som talar om för svenskarna att det är censur det handlar om. Detta hör inte hemma i ett skandinaviskt land år 2010.
Källa: Politiskt Inkorrekt

Pia Kjärsgaard tar upp situationen i Sverige i ännu ett veckobrev:
Politiskt Inkorrekt
Fria Nyheter
Originalutskick på DF’s hemsida

Dansk Folkeparti tar också upp Sverigesitutionen i ett pressmeddelande.

Andra länkar:
Politikken
”Styrs Sverige av en sammansvärjning? (ledare i Politikken)
Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter
Jyllandsposten
Helsingborgs Dagblad (dansk kritik)
Helsingborgs Dagblad (danskar vill övervaka valet
SVT

Annonser

7 responses to “Danmark angriper brister i svensk demokrati

 1. TV4 är väl en kommersiell kanal och inte public service. De väljer väl själva vilka de ska erbjuda reklamplats åt. Eller ska privata företag tvingas till att göra reklam för politiska partier. DET är väl om något odemokratiskt.

 2. Tor,

  TV4 omfattar ett publice-service uppdrag, enligt sin affärsidé. (se bl.a. här: http://www.mimersbrunn.se/Public_service_1063.htm ). Dessutom har du fel ang. att TV4 skulle ha tvingats till något. De har skrivit avtal med SD om detta, och de visste mycket väl från start att SD’s reklamfilm skulle anses kontroversiell med svenska mått mätt. TV4 sa också att de skulle visa den förutsatt att den inte bröt mot lagen. Filmen kommer inte fällas för något lagbrott, och därmed har TV4 brutit mot sitt löfte.

  Men det demokratiska problemet uppstår inte enbart p.g.a. brott mot publice-service-uppdrag, utan såfort ett politiskt parti systematiskt särbehandlas i en valrörelse. Politisk diskriminering är förbjudet enligt internationella konventioner som Sverige har skrivit på.

 3. Exakt, TV4 väljer själv vad dom vill sända i sin kanal.

  Yttrandefrihet innebär väl också friheten att själv välja vad man vill säga och inte säga. Om vissa media inte vill prata om t.ex SD, så utövar dom väl bara sin rätt att yttra sig fritt.

  Det finns många politiska partier som media inte pratar om, men dessa partier gnäller inte såsom Sverigedemokraterna gör.

 4. Mittenradikalen, ”Filmen kommer inte fällas för något lagbrott, och därmed har TV4 brutit mot sitt löfte.”

  Att filmen inte har fällts för något lagbrott beror ju på att filmen inte har sänts i någon svensk kanal ännu. Tv4’s jurister bedömde ju dock att den bryter mot lagen, t.ex Hets mot folkgrupp samt radio- och tv-lagens demokratiparagrafer.

  Man kan ju inte begära av TV4 att dom ska bryta mot lagen bara för att göra ett politiskt parti glada?

 5. Vårda språket och gör ett nytt försök. Nytt misslyckande = permanent portning. //Mod’s anm

 6. Klas-Arne,

  ”Det finns många politiska partier som media inte pratar om”

  Media pratar massor om SD. Medieuppmärksamheten just nu är enorm, går nästan inte en dag utan att partiet nämns i media.
  I övrigt ang. ditt första inlägg, se mitt svar till Tor.

  Ang. ditt andra inlägg:
  Att svenska TV-kanaler inte visar filmen skyddar den naturligtvis inte mot laga prövning. Den har tagits fram och offentliggjorts av SD själva, vilket räcker. SD har själva anmält filmen till JK, för att få slutlig klarhet.

  ”Tv4′s jurister bedömde ju dock att den bryter mot lagen”

  Men de ska väl inte agera domstol? Det motsägs dessutom av neutrala jurister som inte är partiskt knutna till TV4, vilka har uppdrag att skydda sin arbetsgivares gärningar.

 7. ER det gamle svenske demokrati er krøbet i skjul for Islam. ????

  Redaktørerne for de medier der netop skulle værne om Sveriges grundlovssikrede ytringsfrihed, viser sig som sølle, bange kujoner der opføre sig som dørmåtter for Islams påtrængende, anmasende og ødelæggende tilstedeværelse i dette gamle Svenske rige.

  Hvad er de bange for, disse flæbende skvat der nægter et demokratisk parti at komme til orde for at fortælle sandheden om den tiltagende ødelæggelse af svensk kultur, svensk ejendomsret og Svensk demokrati.

  Ser de da ikke hvad der forgår i Malmø og flere Svenske byer, hvor store områder er okkuperet af Islamske tilflyttere, der nægter Svenske statsborgere adgang til disse Khoran-ghettoer.

  Ser de ikke hvordan f.eks. jøder af gammel Svensk afstamning, jages fra hus og hjem i Malmø’s Muslimhelvede.

  Hvor lang tid vil og kan disse, såkaldte frihedens fanebærere, Svenske redaktører, holde virkligheden ude af deres medier.
  Denne virklighed der kan ses i Svenske fængsler, Svenske hospitaler, i det Svenske bistandsystem.

  Hvornår viser de sig som Svenske stridsmænd der vil kæmpe for deres land og kultur. ??

  Hvornår ?????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s