Valfilmen TV4 inte vill Du ska se

Sverigedemokraternas valfilm 2010

TV4 har tidigare, efter mycket om och men, beslutat att inte diskriminera något parti. Nu stoppar de Sverigedemokraternas valfilm, och begår därmed både brott mot demokratin och på det juridiska planet även avtalsbrott.

Det går inte att tysta ett politiskt parti i dagens Sverige. Den som försöker uppnår omvänd effekt. TV4 har genom sitt diskriminerande beslut givit filmen en uppmärksamhet den inte skulle fått annars. SD ges martyrrollen, det är nog sant. Men SD har aldrig bett om någon sådan, utan den har alltid kastats efter partiet.

Islamkritiken har kommit för att stanna.

I media:
Politiskt Inkorrekt
Fria Nyheter
Kent Ekeroth
Dagens Nyheter
SvT
Resumé
Medievärlden (som visar filmen på sin websajt)
Göteborgsposten
Dagens Ps
Helsingborgs Dagblad
Expressens ledarblogg i godwinslagsk och förtalsmässig hatattack mot Sverigedemokraterna
Retorikexpert kallar filmen skicklig

Annonser

15 responses to “Valfilmen TV4 inte vill Du ska se

 1. Sverige har inga fria demokratiska val!!

 2. @Anna
  Bara för att vi andra ca 95% av väljarkåren inte tycker som du betyder inte det att vi inte har fria demokratiska val…

 3. Politisk censur inte långt från 1984, men nu i ny kostym

 4. @ Geroge O:

  Om en enda liten ynka del av en procent inte får komma ut med sitt budskap har man INTE har fria val.

  Det är inte storleken som betyder något, ser du. Utan rätten att säga vad man tycker.

  • SD får komma ut med sitt budskap, TV4 vill dock inte ha huvudvärk med åklagare som anklagar dem för att hjälpa att sprida brottsliga meddeladen som hets mot folkgrupp.

   • Vilken skulle folkgruppen det hetsas emot vara? Burqaklädda kvinnor?Filmen är redan spridd på tusentals ställen, inkl. i andra ”normal”media som t.ex. Medievärlden. TV4 använder svepskäl för att slippa visa den, men det får motsatt effekt. Det har blivit den mest sedda valfilmen.

    Det här är vad SD kanske behövde för en ny topp i opinionsmätningarna, likt den partiet fick efter Åkessons islamartikel i Aftonbladet i oktober 2009.

 5. @Iosef Stalin II

  I diktaturstater spelar media en betydande roll i propagandan för att stödja makten. Det har blivit likadant i Sverige som där, vilket bevisas av hur ledande svenska media beter sig mot en politisk utmanare som säger obehagliga sanningar.

  Valen som sådana är fria i Sverige, även om svensk demokrati är bräcklig och ett utbrett valfusk ingalunda vore förvånande i det kommande valet. En icke alltför djärv gissning är att signaturen Anna syftade på det mediala opinionsbildandet i Sverige, som ju är en del av valet i stort. I den meningen har vi inga fria val i Sverige, eftersom media är partiska till fördel för den styrande makten och till nackdel för oppositionen.

 6. George O,
  Ja Sverige är på väg att utvecklas mot ett samhälle a la 1984. Likheterna är nästan skrämmande mellan den boken, och det samhälle som är på väg att växa fram i Sverige. Begreppen i 1984 känns igen, ett efter ett.

  Dubbeltänk: Motsvaras av den politiska korrekthetens motsägelsefulla uttryck, t.ex. ”Jag är demokrat, men jag accepterar inte din åsikt”.
  Krimtänk: Motsvaras i stort av kritik mot islam och mot den förda invandringspolitiken.
  Kanske mest träffande av alla begreppen i 1984,
  Nyspråk: är ett språk som utvecklas med syfte att begränsa individens tankeutrymme. D.v.s. det media ägnar sig åt idag. Ord får ny betydelse, och detta accepteras i skrämmande hög grad. T.ex. invandringskritiker=rasist. Islamkritiker=rasist (också). Människosyn=något man har om man är vänligt inställd till islam och invandringspolitiken. Främlingsfientlig=något den är som har dålig människosyn (se begreppet ovan) O.s.v. Det handlar alltså inte bara om nya ord, utan om en helt ny uppsättning ord som används för syftet att ändra människors tankebanor. Liksom i 1984 så lyckas man, fastän samhället är upplyst och borde kunna förväntas stå emot.

 7. alltså,den filmen var väl INGENTING,varför stoppas den???
  fattar ingenting…

 8. @Mittenradikalen
  Ja, vi lyckas stå emot SD förenklade världsbild, där alla som tycker invandrare är okej är missledda, vänsterradikala PK-idioter. Du verkar ju påläst, granska SD retorik, så får du se att den är ungefär lika aggressiv och nertryckande…
  Jag befinner mig i mitten och gillar inte endera sidans taffliga försök att påverka mig med skräckargument som är enkla att genomskåda.

 9. @Stalin
  Vilka är ”vi”? Kan du ge exempel på aggressiv och nedtryckande SD-retorik? Ditt nick efter historiens värste massmördare tyder inte på att du befinner dig i den politiska mitten. Ärligt talat tycker jag inte de åsikter du ger uttryck för heller tyder på det.

 10. Var och en får avgöra vad de anser vara viktigast. Svenska pensionärer eller att ta emot ännu fler invandrare. Särskilt när vi vet hur dåligt ställt många pensionärer har det i dagens Sverige. Många av dem lever i direkt fattigdom, kan knappt äta sig mätta om dagen. Detta är människor som har jobbat hela sitt liv och gjort rätt för sig. Vid en markant minskning av invandringen så kan vi omfördela de enorma summor som sparas och istället hjälpa dem som byggt upp detta land. Nämligen pensionärerna.

 11. Mycket bra artikel, Mittenradikalen, jag håller med dig fullständigt.

 12. Pingback: TV4 ger OK till censurerad valfilm | Mittenradikalen

 13. senaste rapporten från hooden: En mycket nära väns son blev rånad på sin mobiltelefon och pengar. Det blev inte ens en egen notis utan bakades in i ett annat rån som hände två timmar senare
  http://hd.se/landskrona/2010/09/01/13-aring-knivranad/

  UncleBob bjuder er på premiären ”Ett nytt förslag till valfilm för SD”: http://www.youtube.com/watch?v=kGmvZF7lEDQ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s