Våldet fortsätter, under medial tystnad


Från twitter: SvenSallstrom ”Ungdomsgäng” attackerade SD-företrädare och väljare som tog emot SD-valmaterial vid valstugan på Sergels Torg. Polis på Väg. #fb #val2010 about 2 hours ago via web Retweeted by jimmieakesson and 2 others

På Sergels Torg i Stockholm har Sverigedemokraterna under dagen mött väljarna, efter att ha restaurerat valstugan efter den gångna nattens attacker. Meningsmotståndare har fysiskt attackerat både SD-aktiva vid valstugan, och väljare som hämtat information.

Media kniper om attackerna mot SD. DN och SvD föredrar att skildra smågnabb mellan PK-partierna.

Sverigedemokraternas egna hemsidor är fortfarande oåtkomliga eller svåråtkomliga sedan 2 dygn. Istället rekommenderas Politiskt Inkorrekt för den som vill följa händelseutvecklingen.

Läs även Lätta Brigadens kommentarer om händelserna.

Den svenska valrörelsen har startat.

Annonser

2 responses to “Våldet fortsätter, under medial tystnad

 1. Man kan ju tycka att polisen borde kunna ha en punktbevakning på Sergels torg åtminstone. Denna plats får väl anses som central för valrörelsen och har högt symbolvärde, inte minst för de utländska journalister som bevakar valet.

  Men det är väl denna bild som etablissemanget vill förmedla till nordiska,europeiska och slutligen globala media allt eftersom valet närmar sig.

  Ja på valnatten får man väl se på CNN när aktivister genomför eldöverfall med AK47 på valstugan samtidigt som SVT visar valvaka hemma hos Ohly som bjuder på kaffe med dopp.

 2. Det är förstås en medveten strategi från media att så långt som möjligt tysta attackerna mot SD’s valrörelse. De är medvetna om att det påverkar opinionen till SD’s fördel och kan därför bara göra en sak – att rapportera om det så lite som möjligt.

  Media har möjligheten att tysta ner händelserna i stort sett av ett enda skäl – SD är inget riksdagsparti. De kan alltid använda det som motivation inför t.ex. utländska journalister som förundrar sig, och troligen få dem att köpa det till en viss grad. Med SD i riksdagen = radikalt annorlunda läge för media (ja även i stort, inkl för SÄPO) om partiet angrips.

  Noteras kan att Expressen faktiskt skriver om det.
  http://www.expressen.se/Nyheter/1.2105325/sd-valstuga-saboterad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s