Nätattacken mot SD fortsätter

En överbelastningsattack av DDOS-typ (Distributed Denial Of Service) riktad mot Sverigedemokraternas sidor på internet, inleddes omkring fredag morgon den 20 augusti. Attacken har i skrivande stund varat i över ett dygn, och fortsättningsvis är åtminstone följande sidor svåra eller omöjliga att nå:

http://sverigedemokraterna.se
http://www.sdkuriren.se
http://www.sdtelevision.se
http://sdbutiken.se

Även kommunföreningarnas hemsidor är svåra eller omöjliga att nå.

TT-styrda gammelmedia verkar inte särskilt roade av den här attacken, eftersom de inte uppmärksammar den (åtminstone inte i skrivande stund). Däremot ansågs det för ett par månader sedan vara en enorm nyhet att Sverigedemokraternas hemsida nedgraderats på google, efter att hemsidan uppgraderats. Sinnet för proportioner måste ha runnit ut nånstans.

Att ett politiskt parti hindras från att nå ut med sitt budskap mitt under brinnande valrörelse, är förstås en attack på det drabbade partiet, men det är mer än så. Det är en attack mot det demokratiska systemet. Vad gör SÄPO?

Uppdatering av länkar 100823, sedan tekniksajter intresserat sig för händelsen och TT slagit ihop nyheten med ett dataintrång hos SSU:
Techworld
Webfinanser
TeknikFreak
Göteborgsposten
SvT
Dagen
Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter
Helsingborgs Dagblad

Politiskt Inkorrekt
Pressmeddelande från Sverigedemokraterna, pressmeddelandet i sin helhet nedan:

Sverigedemokraterna offer för internationell hackerattack
2010-08-21 07:26

Sverigedemokraternas partisajt ligger för tillfället nere. Orsaken är att partiet sedan i torsdagskväll varit utsatt för en avancerad internationell hackerattack.

För ett par dagar sedan upptäckte IT-avdelningen att partiets webbserver var utsatt för en DDoS-attack, vilket resulterade i att webbsiten gjordes oåtkomlig för besökare. Dessa attacker kommer i huvudsak från den europeiska kontinenten och är ihållande.

Ted Ekeroth, sverigedemokraternas IT-chef, kommenterar:

– Attackerna påbörjades under torsdagskvällen då vi kunde observera många anrop från utlandet, i huvudsak från europeiska länder. Det är tydligt att trafiken inte är verklig trafik utan endast är ämnad att belasta webbservern för att vanlig trafik ej ska nå fram. Vi analyserar nu anropen till servern och jobbar på åtgärder för att snarast möjligt få tillbaka webbsidan i ett stabilt tillstånd.

– Att denna attack inträffar just nu, i valrörelsens slutskede, är knappast en slump. Vår bedömning är det är fråga om ett beställningsjobb från våra antidemokratiska motståndare i Sverige. Med tanke på de fysiska attacker och mötesstörningar vi fått utstå sedan förra valet och alla de hot som inkommit, är det knappast orimligt att anta att våra motståndare även vill tysta vår närvaro på Internet. Vi har dock fått in ett par tips och spår som vi kommer utreda och anmäla till polisen, säger Ted Ekeroth.

För vidare information:

Pressekretariatet

Tel: 08-50 00 00 55

E-post: presskontakt@sverigedemokraterna.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s