Islams seger över New York

Reportage från Fox News relaterat till det planerade moskébygget på Ground Zero. I reportaget uttalar sig bl.a. Robert Spencer, som höll ett bejublat föredrag på Sverigedemokraternas dag i Almedalen sommaren 2010

President Obama har nu givit sin välsignelse till mosképrojektet på Ground Zero, trots att en klar majoritet av New Yorks befolkning är emot att en moské byggs på den plats där muslimska terrorister skickade 2750 människor i döden den 11 september 2001.

Detta torde vara Obamas största inrikespolitiska misstag sedan han tillträdde som president. Att hänvisa till muslimers lika rätt att utöva sin religion, duger av flera skäl inte. Islam är inte i första hand religion, utan en ideologi. Ideologier har alltid fått anpassa sig till det samhälle i vilket de verkar, såvida de inte själva satt dagordningen. Frågan handlar här inte, som Obama försöker framställa det som, om ifall muslimer ska få bygga moskéer eller inte, utan om den valda platsen.

Fanatiska muslimer världen över skulle se det som en triumferande förödmjukelse av västvärlden om de lyckades uppföra en moské på den plats där islam en gång utdelade sitt hittills kraftigaste enskilda slag mot den västerländska civilisationen. Det vore en naturlig utveckling om Obamas vikande stöd i den amerikanska opinionen nu accelererade, efter hans huvudlösa stöd för en moské på Ground Zero.

Vi låter inte tyska nynazister bygga sitt högkvarter på platsen för koncentrationslägret i Auschwitz/Oswiecim, och vi skall heller inte låta islamister bygga någon moské på Ground Zero.

Länkar
SvD
DN
HD
GP

Annonser

10 responses to “Islams seger över New York

 1. Hur kan du säga att islam bara är en ideologi?

  Det har jag inte sagt. //Mod’s anm

 2. Jag blir så jävla förbannad över (väst-)världen… Fy fan, jag har gett upp!!! Vad kan vi göra för att stoppa islams frammarsch om inte ens ledarna i våra egna länder står bakom folket??? Folket vill INTE ha islam här!!!

 3. ”Att hänvisa till muslimers lika rätt att utöva sin religion, duger av flera skäl inte. Islam är inte i första hand religion, utan en ideologi.” taget från ditt inlägg

  Jag tror din läsförståelse brister. För att nå din tolkning måste man helt bortse från att jag skriver ”i första hand”. //Mod’s anm

 4. En bättre lösning hade varit att Obama avstått från inblandning i denna fråga.
  Det muslimska samfundet hade i så fall fått ta sitt moskebygge till domstol vilket ju är populärt i USA.

  Men om den amerikanska allmänheten nu förargar sig över Obamas fjäskande för muslimer så förbättras utsikterna att han försvinner till nästa val om man ska se nånting positivt i det hela.

 5. 53% är väl iaf ingen klar majoritet?

  Jag håller med om att det varit sundare om det istället varit 93%. En ganska hög procentandel var osäkra, och om jag minns rätt så var endast ca 30% positiva. Därmed står det rätt klart vad NewYork-borna anser i frågan. //Mod’s anm

 6. fox news är en fascistisk kanal

  Säger vem då? Josef Stalin? //Mod’s anm

 7. 9 / 11 was an inside job ……………………………..
  The war on terrorism is based on lies / Alex Jones / …..

  Källor som styrker? //Mod’s anm

 8. Mr Speck,

  Det är väl ungefär det Obama insåg – efter att han öppnat truten och avslöjat sig som lite för islamism-vänlig. Han backade ju ett par steg sedan när han kände opinionen i bröstet. Ytterst är det en kommunal angelägenhet för New York om byggnadslov skall beviljas o.s.v, och inget presidenten skall eller kan lägga sig i.

  Jovisst ökar det här möjligheterna för att Obama skall misslyckas i nästa val, och att väljarna nu flyr till republikanerna som varit betydligt tydligare i den här frågan (bl.a. är Newt Gingrich och Sarah Palin uttalat emot en moské på Ground Zero).

 9. Tror ni fortfarande på att det var en pyjamasklädd skäggig gubbe någonstans i en grotta i Afghanistan som låg bakom 9 / 11 ?????????
  Eric Hufschmidt.net —– där hittar ni ett antal videos som tar er ur törnrosa sömnen ——

 10. Tarzan,

  Det var väl som förväntat då. Juden ligger bakom – inte bara 9/11, utan i princip ”allt”.

  Säger dig ordet ”konspirationsteori” något? 🙂

  Tar oss ur sömn? Tvärtom, det leder till gäspningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s