Pajasen i Mariestad

Uppdatering 100730. Det visar sig att bloggen ev. kan få rätt ang. gissningen sist i detta inlägg, d.v.s. att Gising är på väg över till Nationaldemokraterna! Staffan Gising går till attack mot judar på Facebook! För mer information se skärmdumpar på Markus Ketolainens blogg. Samtidigt är detta ett bra läge för självkritik hos SD’s Skaraborgsdistrikt, det distrikt som Gising förmodas ha tillhört. Hur kunde de släppa in karln från första början, icke minst med tanke på hans enorma skulder till staten? En godtagbar förklaring kan säkert finnas, men det hade varit bra med ett officiellt klargörande.

Sverigedemokraterna har inte ändrats ett dyft sedan Staffan Gising beslöt sig för att representera partiet för några månader sedan. Skulle hans halshuggning av det som var hans parti intill nyss vara motiverad, så är det sig själv han halshugger.

Gisings s.k. kritik mot SD är det annars inte mycket att säga om. Han använder ett antal trötta standardfloskler som använts genom åren enligt devisen att det som upprepas tillräckligt många gånger blir ”sant”. Men det är bara rakt igenom grundlöst.

Exakt vad som ligger bakom denna mentala kollaps (ej syftande på utträdet, det är enbart välkommet, utan på det faktum att han alls gick med i SD) är svårt att veta. Kanske är det så enkelt som att karln bara är en mediehora? Så har det ju varit vid flera tidigare liknande händelser (t.ex. fallen Michael Zand, Lars Flemström, Jan Rume och åtminstone delvis i fallet Tommy Funebo…)

Blandade länkar:
Dagens Nyheter
Expressen
Politiskt Inkorrekt
Svenska Dagbladet
Helsingborgs Dagblad
Göteborgsposten

Ja, inte förvånar väl heller detta? Som ett brev på posten bildar fanskapet ett nytt parti. Känner vi igen mönstret? Kanske gör han en ”Backestierna”, d.v.s går ur SD under spott och spe för att partiet är ”hårt och elakt” (mot exempelvis muslimer), bildar ett eget parti, varefter han fullbordar kortslutningen med att ansluta sig till Nationaldemokraterna (!) Bara det sista fattas här, så vi får väl se om det händer även denna gång.

Annonser

6 responses to “Pajasen i Mariestad

 1. Jag ställde några frågor till Staffan Gising på hans blogg.

  Han har inte lyckats belägga sina påståenden och inte svarat på mina frågor om hans SD-fientliga utspel.
  (SD-fobi?)

  ”Har du hört talas om ”argumentationsfel” Staffan?
  Det är något du borde studera, för du gör alla felen på en gång.

  Du har bara bevisat att du behärskar de grövsta argumentationsfelen inom retoriken.
  ”Halmgubben”, ”reductio ad Hitlerum” (Goodwins lag), ”Argumentum e silentio” är uppenbara felslut i din argumentation.
  Det är så dååååligt så det blir riktigt skrattretande!

  Således kan man sluta sig till att du inte KAN argumentera logiskt och sanningsenligt. Trist och tråkigt!

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Argumentationsfel

  ”Bra att även partiledningen inte förnekar mitt påstående om rasism och Hitler retorik”
  (citat av Staffan Gising)

  Ha! Om JAG skulle falla till DIN låga nivå, Staffan, hade det låtit ungefär så här:

  ”Eftersom Gising inte vågar bemöta mitt påstående om att han är en Islamistik kovertit, kan man undra om han inte är betald av Muslimska fundamentalister.
  20 silverpenningar?

  Han behöver ju mycket pengar nu efter att ha kört sitt företag i konkurs. Al-Qaida eller Wahabisternas oljedollar har en förmåga att inte lukta. Men det kräver ju en Quisling för ett fullbordat förräderi”.

  Seriöst? Nää inte ett dugg, men det var ju knappast ditt inlägg heller.”

  //UncleBob

 2. Om man vill komma i rampljuset genom att lifta på ett parti som tar ställning i dom viktiga och obekväma frågorna vad väljer man då ?

  Socialdemokraterna – pensionärsförening.
  Centerpartiet – bondeförbundare.
  Moderaterna – marknadsliberaler.

  Sverigedemokraterna – nytt rivigt parti som i förhållande till % ger 20 gånger mer uppmärksamhet än andra.

 3. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-07-30

 4. Gisings utfall mot judar på Facebook kom alltså redan den 7 juni. Hade jag fått kännedom om det han skrev där då, så hade jag omedelbart använt den kraft jag har som sverigedemokratisk kommunpolitiker och slagit larm till partiledningen om vad den mannen sysslade med.

  Jag mår illa av tanken på att ha delat parti med en sådan människa. Men… det är valtider, och man vet på förhand att det är en period då väldigt mycket händer på kort tid, det mesta positivt, men också en del skit.

  Oerhört skönt att Gising är borta ur partiet nu, men det hade varit bättre om han sparkats ut med tång, istället för att få förmånen att avgå frivilligt. Allra bäst hade förstås varit om partiet aldrig tagit in honom alls.

 5. sjättekollonaren

  Aldrig fått lära dig standardreglerna för bloggdebatter? //Mod’s anm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s