HD går över lik för att svärta SD

Helsingborgs Dagblad/Pravda tar nu, med 81 dagar kvar till valet, ett nytt grepp för att angripa Sverigedemokraterna, om än bara i en enda mening. De väljer att höja avgrundsnationalisters ord till sanning och trovärdighet. De gör det på 2 olika sätt.

* De väljer att hämta aktuella faktauppgifter från det nationaldemokratiska organet Nationell Idag (den till ND närstående sajten nationell.nu rapporterar också om händelsen). Det måste i sig ses som anmärkningsvärt, även om uppgifter om dödsbud väl iofs får anses universellt trovärdig oavsett förmedlande media. Åtminstone den nämnda ND-nätsajten verkar överraskade och uppmärksammar uppmärksamheten.

* I nästa steg väljer de att citera den avlidne, Göran A. Oredsson, som på 50-talet grundade den nynazistiska föreningen Nordiska Rikspartiet. Det är här Helsingborgs Dagblad får in sin önskade slutkläm, eftersom denne enligt propagandaorganet Expo i samband med föreningens nedläggning ska ha yttrat att konkurrensen från det framväxande Sverigedemokraterna gjorde att han lade ner verksamheten.

Uppgiften från Expo om vad Oredsson sagt, kan vara sann eller inte. Organisationen har ljugit och förvrängt förr. I det här fallet kan den citerade av insedda skäl inte längre kommentera det han påstås ha sagt. Om Oredsson verkligen fällt uttalandet, så har han rimligen gjort det hösten 2009, eftersom det var då NRP lades ner. Lite logik kunde möjligen funnits i Oredssons påstådda uttalande om tidpunkten för NRP’s nedläggning och för uttalandet varit tidigt 90-tal. Sverigedemokraterna var då en mycket liten organisation vars kurs mot framtiden var oklar, och partiet var infiltrerat av Oredssons gelikar. I riksdagen satt samtidigt f.d. aktiva nazister för de etablerade partierna, så hela samhällsklimatet var uppenbart väldigt annorlunda mot idag, på både gott och ont.

2009 var Sverigedemokraterna ett parti som övertydligt och grundläggande står för allt det som Oredssons gamla NRP aktivt motsatte sig, d.v.s. demokrati, människors lika värde, ras-egalitet, kultursamhörighet som förenande axiom m.m. Var Oredsson förresten omedveten om Sverigedemokraternas israelvänlighet och aktiva kamp mot antisemitism? Isåfall får han väl passa på att rotera ett par varv i graven (om han kan med tanke på att högerarmen kanske stelnat i höjt läge), nu när han blivit del av evighetens insikt.

Att nazistorganisationer lägger ner verksamheten är förstås bra, oavsett motivering. Det normala i dagsläget är annars att nazistiska organisationer inte delar Oredssons påstådda uppfattning om Sverigedemokraterna, utan skyr partiet som pesten. Detta verifieras förhållandevis enkelt genom att ta en titt på vad de skriver om SD på sina hemsidor och i sina forum. För dem är vi simpla rasförrädare, ingenting annat. Fick de krafterna som de ville, så skulle sverigedemokrater högst troligt vara allra först ut genom gaskamrarnas skorstenar.

Annonser

2 responses to “HD går över lik för att svärta SD

  1. Nationell.nu är inte nationaldemokraternas partiorgan. Nationell.nu är nätpublikation som grundats av privatpersonen Richard Langéen. Nationell Idag (NI) är Nationaldemokraternas partiorgan. Helsingborgs Dagblad (HD) använder sig av Nationell idag. I sig är det inte märkligt att man refererar till den nationella rörelsen när det frågan om dödsbud i och med det är svårt att erhålla den typen av information någon annanstans. Informationen som hämtas från Nationell idag används inte mot Sverigedemokraterna (SD). Det är information från den demokratiska tidskriften Expo som används mot SD.

    Ok, jag där uppstod en liten förvirring. Jag rättar. Tack för upplysningen. Att HD är glada över att publicera ett uttalande som ”binder” SD till nazism tror jag ändå att vi är överens om. //Mod’s anm

  2. ”högst troligt vara allra först ut genom gaskamrarnas skorstenar.”

    – Är det något slags magisk gas som pulvriserar offren så att de sipprar ut ur skorstenarna, eller hur menar du?

    Ok jag förstår missuppfattningen. Med ”gaskammare” åsyftas i sammanhanget hela anläggningen i klassiskt tyskt standardutförande, inkl. kremeringsugnar. //Mod’s anm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s