En veckas ”judenrein” hos svenska hamnarbetareförbundet

Svenska hamnarbetare förbundet inledde idag en veckolång blockad mot varor till och från Israel. Det skulle kunna vara fjäsk för nazister. Det skulle kunna vara fjäsk för muslimer. Med tanke på vilken av de grupperna som är störst så förstår vi ju vilken.

Det är ett mysterium hur svenska fackförbund kan tillåtas bedriva en egen utrikespolitik. Det ligger ljusår från det uppdrag en fackförening skall ha, och det är obegripligt hur de företag som berörs kan acceptera detta. Funnes ryggrad nog så skulle det förstås bli motaktioner.

Länkar:
Helsingborgs Dagblad
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Göteborgsposten spär på med en gråtvals om hot mot en ansvarig fackbas. Det är förstås alltid fel med hot, men den som stödjer terror och rasism mot ett utpekat folk, blottar också strupen på ett väldigt dumt sätt.

Annonser

11 responses to “En veckas ”judenrein” hos svenska hamnarbetareförbundet

 1. Vet inte varför hamnarbetarförbundet fjäskar för muslimer men de har kanske någon muslimsk medlem för det kan ju inte vara många de flesta arbetar ju inte och behöver tydligen inte göra det heller.

 2. Första gången jag hörde namnet Nelson Mandela var på 1970-talet när hamnarbetarna vägrade lossa varor från Sydafrika och sedan dess har hamnarbetarna stått högt i kurs hos mig.

 3. YoYo,

  Det finns iofs ytterligare en grupp de kan tänkas fjäska för, och det är vänsterextremister vilka det finns rätt många av i Sverige. De är väl iofs inte heller direkt några vänner av hårt arbete.

  Claes,

  Nu är det ju inte hamnarbetarna det handlar om, utan ett fackförbund som vissa av dem tillhör. Förhoppningsvis kommer en del av arbetarna att visa civilkurage och hantera de israeliska varor som behöver lossas och lastas.

  Aktionerna för Sydafrika på 70-talet var annorlunda. Det var inget stöd för terror, utan för människors i stort sett fredliga frihetskamp. Men även om syftet var bättre så kan effekterna ifrågasättas. Liksom t.ex. vid bojkotten av Irak på 90-talet, så var det de fattiga som drabbades.

 4. John P. Civilkurage för mig är något helt annat än att godkänna tokiga kommentarer på en blogg, av någon som tror kvantitet kan ersätta kvalitet. Jag noterar att du tog åt dig ordentligt av rubriken. Bra, det var meningen! Dina hatiska svador mot judar kan dock ej accepteras här. //Mods anm

 5. Argumenten mot blockaden på 70-talet var ungefär de samma som de är nu men opinionen svängde. När det gäller Mellanöster så har opinionen redan svängt och vi kommer att få se en politik där människorna ges möjlighet till att bo kvar i Mellanöster.

 6. Claes,

  Människor har möjlighet att bo kvar i Mellanöstern som läget är idag, så vad är det du vill ändra på?

  Dessutom är det ju så att världens rikaste länder ligger i Mellanöstern. I den mån någon skulle behöva fly från någon lokal oroshärd i området, så behöver de alltså inte fly långt.

 7. Du vet lika väl som jag att de rika diktaturländerna i området som stöds av väst inte tar emot flyktingar men även här kommer det att ske förändringar i riktning mot demokrati. Vad jag vill är att du ska förstå är att status quo inte längre är gångbart i Mellanöstern och du kommer att få se bevis på det antingen du tycker om det eller inte.

 8. Lelle,

  Tanken var inte att fördjupa i ANC, eftersom jämförelsen med Hamas är meningslös. Historiskt har ANC gjort vissa felsteg och har sig delvis själva att skylla för att de hamnat på terrorlistor. Men det har aldrig varit deras mål att utplåna motståndarsidan i grunden inkl. deras civilbefolkning. Idag har ANC tagit över makten i Sydafrika och vi har fått svart på vitt (ordlek ej avsedd) på att det inte var deras målsättning.

  Mig veterligen fanns dessuom aldrig någon internationell uppslutning kring att klassa ANC som en terrorgrupp, vilket finns vad gäller Hamas.

 9. Claes,

  ”Du vet lika väl som jag att de rika diktaturländerna i området som stöds av väst inte tar emot flyktingar”

  Har jag sagt något annat än att det är åt h-e?

  ”Vad jag vill är att du ska förstå är att status quo inte längre är gångbart i Mellanöstern”

  Var har jag sagt att jag tror på ”status quo”?

  ”och du kommer att få se bevis på det antingen du tycker om det eller inte.”

  Du lyckas inte särskilt bra förklara vad du syftar på för typ av förändringar eller ”bevis”. Vad jag inte skulle gilla är att islam fortsätter sin aggressiva utveckling, men det gäller förstås globalt och inte bara i Mellanöstern.

 10. Claes,

  Du har fått motfrågor som försök till att debattera det du skrivit innan. Istället för att besvara dem vräker du hela tiden ur dig ny dynga. Det här är ingen plats för dina monologer. //Mod’s anm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s