Ny poll – var blir SD starkast 2010?

En intressant fråga, om än av kuriosakaraktär, gäller i vilken kommun SD kommer nå sitt högsta resultat i valet 2010?

Sverigedemokraternas starkaste resultat i val kom under flera år i området kring Eslöv-Svalöv-Landskrona. I europaparlamentsvalet 2009 hände något, och de 5 starkaste SD-kommunerna låg istället alla i östra-nordöstra Skåne, med Osby som nummer 1 med 11,45% (riksgenomsnitt 3,27%).

Kyrkovalet, också 2009, kanske inte är någon helt bra jämförelsefaktor p.g.a. det låga valdeltagandet, men noteras kan ändå att Sverigedemokraterna bara ökade marginellt i traditionellt starka Skåne/Blekinge, men däremot tredubblade sitt resultat i Skara stift.

Frågan som ställs i pollen gäller var riksdagsvalsresultatet på kommunnivå 2010 kommer bli som starkast. I kommunvalet 2006 fick SD som bekant 22% i Landskrona, men betydligt lägre i samma kommuns riksdagsval. Den kommun där högst procentandel röstade på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet 2006 var istället Burlövs kommun (10,30%), strax norr om Malmö. Vilken kommun blir det 2010? Välj det du tror i högermarginalen…

Någon kanske undrar över urvalet av kommuner i pollen. Sverige har ca 290 kommuner, så alla kan inte listas. Kommuner har valts främst i Blekinge och centrala/östra Skåne, där SD nådde högst resultat i europaparlamentsvalet 2009. Till dessa har lagts ytterligare några kommuner där Sverigedemokraterna av olika skäl kan förväntas gå mycket starkt framåt. För säkerhets skull har icke listade kommuner täckts genom 4 olika ”annan kommun”-variationer.

Annonser

2 responses to “Ny poll – var blir SD starkast 2010?

  1. Uncle Bob, tack för tipset. Har nu röstat.
    Ställningen just nu, topp 3:
    M: 20,9%
    SD: 20,5%
    S: 19,8%

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s