Barnmissbrukande pappa polisanmäler SD

Aktuell flicka infälld i bild som illustrerar ett annat fall av barnmissbruk för propagandasyften. Uppdatering: Vi tar åt oss av synpunkter. Bilden har därför ändras till att täcka barnens ögon, för att skydda dem från onödig ytterligare exponering. Saken torde framgå likafullt…

En pappa som deltog i störningen mot Sverigedemokraternas torgmöte i Landskrona den 31/5, har nu polisanmält Sverigedemokraterna i Landskrona. Orsak: Stefan och Carinas blogg publicerade en bild på den 6-åriga dottern, av pappan försedd med en visselpipa (se ovan), som del i ett bildgalleri som visade det politiska hatets ansikte. Tyvärr innehöll detta ”ansikte” även barnansikten, men verkligheten måste ju trots allt skildras precis så gräslig som den är.

Så här är det: Deltar man i olagliga mötesstörningar mot personer av annan politisk uppfattning, så spelar man ett högt spel. För det första så är det olagligt enligt brottsbalken 16 kap ”Om brott mot allmän ordning”:

4§ Om någon genom våldshandling eller oljud eller på annat dylikt sätt stör eller söker hindra allmän gudstjänst, annan allmän andaktsövning, vigsel eller begravning eller dylik akt, domstols förhandling eller annan statlig eller kommunal förrättning eller allmän sammankomst för överläggning, undervisning eller åhörande av föredrag, döms för störande av förrättning eller av allmän sammankomst till böter eller fängelse i högst sex månader.
För störande av förrättning eller av allmän sammankomst döms också den som genom våldshandling eller oljud eller på annat dylikt sätt stör eller söker hindra förhandling vid Internationella brottmålsdomstolen. Lag (2009:1281).

Den som handlar som den här fadern gjort får alltså finna sig i efterräkningar, antingen genom laga uppföljning och/eller att han blir dokumenterad och omskriven. Eftersom han valt att reducera sin egen dotter till en propagandaskylt i hatets tjänst genom att förse henne med en visselpipa med enda syfte att störa mötet, så får han finna sig att dottern publiceras på bild. Det har nyhetsvärde, aktualitet och händelsen är debattskapande. Det är alltså fullt försvarligt att publicera bilden på hans dotter. Dessutom var det väl pappans mening att hon skulle uppmärksammas. Varför skulle han annars tagit med henne till ett möte där det brukades våld, skreks och kastades ägg mot oliktänkande?

Bemötande av axplock från pappan, genom det han uttryckt till media:

— Får man göra så här? Jag kommer att polisanmäla detta, säger pappan.

Jo det får man faktiskt, enligt den svenska lag du föraktar.

— De som tar med sina barn dit vill visa att barnen är födda här, som svenskar: De hör ihop med det här landet. SD måste förstå det, säger pappan.

Vad som inte hör ihop med det här landet, är attacker mot yttrandefriheten. Invandrare som inte kan acceptera grundläggande västerländska friheter, har ingenting i Sverige att göra. Dottern däremot skulle kunna adopteras av en svensk familj, hon är ännu ung nog att rädda.

— Det är inte odemokratiskt att man står emot det våld och hat som SD sprider, säger pappan.

Jo det är odemokratiskt att hetsa mot någon genom att sprida falska rykten, precis som det är odemokratiskt (och olagligt) att försöka tysta någons allmänna sammankomst.

— De här bilderna uppmuntrar till att ge sig på de uthängda personerna. Vad ger det för signaler, när man vill att barn ska engagera sig i samhället? säger pappan.

Håll dig till lagen och sluta missbruka dina barn för att sprida ditt eget hat och din egen fanatism, så ska du se att det ordnar sig. Det här är beteenden som inte hör ihop med Sverige. Det gäller varje form av utnyttjande av barn, vilket detta handlar om.

Bloggens uppfattning är att flickans öde är en tragedi, att pappan borde dömas för barnmisshandel och om möjligt utvisas ur landet och att flickan omhändertas av sociala myndigheter. Pappans värderingar har ingenting i Sverige att göra.

Gammelmedia apar efter pappa TT, fördömer förstås SD, men säger däremot inte ett knyst om det utnyttjande av minderårig som pappan ifråga gjorde sig skyldig till:
Stefan Olsson (SD) motiverar publiceringen
Helsingborgs Dagblad
Dagens Nyheter
Sydsvenskan
Kvällsposten/Expressen
Göteborgsposten
Svenska Dagbladet
(S)(V)T

Andra media:
Klartexten
Varg i Veum
People=Shit
Tejpad

Annonser

31 responses to “Barnmissbrukande pappa polisanmäler SD

 1. Att ta med sig sina barn när man ska ut och förstöra sverigedemokrternas torgmöten…trode aldrig vänstern kunde sjunka så här lågt.

 2. Två fel blir ett rätt i SDs sagovärld. Israel på er.

  Islam på dig själv du. //Mod´s anm

 3. Pingback: SD hotar nu även småbarnen | Bahlool

 4. Samtidig kan man tycka att barnet är oskyldigt och bör skyddas från att hängas t också..? Och en annan sak. Hur kan SD få det utrymme de får, hur kan SD få ge uttryck för sina åsikter i demonstrationer som i sin tur handlar om att förtrycka andras åsikter och existens..?

  Så du menar att locket ska läggas på vänsterkrafters/muslimers barnmissbruk, att vi inte skall få skildra verkligheten såsom den är i dagens mångkulturförpestade Sverige?

  Metoden du använder dig av: att hetsa mot meningsmotståndare genom att tillskriva dem åsikter de inte har och sedan attackera dem för dessa, har använts i de flesta diktaturstater. Kanske är oppositionen för snäll. Vad tycker du, ska SD börja använda samma metoder och hetsa till våld, hot och attacker mot vänsterns möten? //Mod´s anm

  • Inget nytt från signaturen ”S”, förutom ett ämnesbrott. Omtugg hamnar i papperskorgen. //Mod’s anm

  • Tänkte inte på att jag i praktiken, utifrån mitt inlägg om SD, tillskrev jag dem åsikter de inte har..
   Det var snarare mina åsikter..

   Hmm… men om du uppger att andra har åsikter, vilka dessa kategoriskt förnekar att de har, så har du väl ändå försökt tillskriva dem åsikter de inte har, eller hur? Det spelar mindre roll om det speglar din uppfattning, bara är del av din retorik, eller är en kombination. //Mod’s anm

   • SD vill ju inte att svensken ska få välja partner av utländsk härkomst.

    Oj det har jag missat helt. Du får visa mig och övriga läsare var i partiprogrammen det står, eller hänvisa till officiellt uttalande.

    Är inte det att förtrycka andras åsikter och därtill andras existens ?

    Det beror väl på hur en sådan regel är formulerad. En del, särskilt de långt till vänster, anser att varje restriktion som hindrar att vem som helst får medborgarskap i Sverige, är att förtrycka andras åsikter och existens. //Mods anm

 5. Är man så dum, att man tar med sig sin lilla dotter på liknande tillställning får man skylla sig själv!

  Vad hade hon där att göra, förutom att lära sig hat och ev stoppa demokrati?

  • ”…Skylla sig själv”… men dottern sitter inte ihop med pappan. Hon har rätt till en egen ståndpunkt, nämligen att slippa bli indragen tills hon blir stor nog att avgöra själv sin ståndpunkt. Då borde SD och media skydda övergreppet mot flickan och täcka för hennes ansikte!

   Ang. betydelsen av att skydda flickans ansikte så är bloggens uppfattning:

   Etisk betydelse: Ja, möjligen. Mittenradikalen har som sagt backat och täckt flickans (och även det andra barnets) ögon. Hon är redan nog utsatt som det är med tanke på vad hon har för en pappa.

   Praktisk betydelse: Saknas. Flickan blir inte lidande av bildpubliceringen, såvida inte hennes pappan tar ut sin vrede ang. publiceringen på henne. De som kan råka ut för fingerpekning och kanske en välförtjänt utskällning på stan, är de av de på bild fångade trynena som uppnått ålder där politiskt förstånd kan förväntas.

   //Mod’s anm

 6. Det är känt att särskilt asylinvandrare kränker sina barn på olika sätt, tex att förmå dem bli apatiska eller gömma sig (tänk på Klaudija) att spela med i lögnerna från de vuxna. Nioåringen som tvingades vittna i lögner för att rädda sin farbror är bara ett exempel…

 7. Bra debatt. Ska barn finnas med i en mobb? Vem ska bära konsekvenserna, pappan som utsätter sitt barn för risk eller tar henne från skolan? Eller SD, som vill visa vilka som förstör deras möten?

 8. Man aktar barn i Sverige. Alla barn. Övergreppet att ta sin dotter till en hataktion berättigar INTE övergreppet att föreviga ett sexårigt barns nesliga handlande. Hon lydde bara sin far. Det är fadern som bär skulden, inte dottern.

  Pappan

  Både den här bloggen och SDLandskrona-bloggen har, enligt min uppfattning, attackerat pappan och tydligt framställa barnet som ett offer och inte som en förövare. Den som gör den senare tolkningen, d.v.s. att en sexåring är en ”förövare” måste ha en skruv minst lika lös som den som använder en sexåring som ett propagandainstrument.

  Inför publiceringen här övervägdes om flickans ögon skulle täckas med svart band för att skydda hennes identitet, men valet blev att inte göra det, utan att visa verkligheten precis som den var. Bedömningen är att det som möjligen kan skada flickan (utöver pappans agerande), även om vi förhoppningsvis har fel, är den enorma publicitet som detta fått genom stora medias exploatering av händelsen, däremot knappast själva bildpubliceringen i sig.

  MEN… redigering har nu skett av bilden.

  //Mod’s anm

 9. Endast bildpubliceringen bidrar ju just till hur flickan ser ut.. Publiciteten utan bild skulle inte skada flickan lika omfattande.

 10. – Det är inte odemokratiskt att man står emot det våld och hat som SD sprider, säger pappan till tidningen.

  Senast jag jämförde nyhetskällor (regimtrogna och regimkritiska) så blev min slutsats att det våld som följer SD inte är skapat av SD, utan riktas emot SD av dess motståndare.

  Odemokratisk, farsan?

 11. Vad är det för en förälder som placerar sin 6-åring i en skränande, våldsbenägen pöbelhop? Vad säger mamman? Jag skulle ansöka om skilsmässa.

 12. Orka försvara SD liksom..

  Att på det här sättet lägga ut bilder på barn är fan sämst. I förlängningen betyder det att denna blogg också är det!

  Det har väldigt lite med ett parti att göra och väldigt mycket med att försvara grundläggande västerländska värderingar att göra. Svar Ja: Barnmissbruket i bilden är starkt obehagligt att se, men den här bloggen väljer att skildra verkligheten som den är. Orkar du inte se den i vitögat, så passar förmodligen andra typer av bloggar dig bättre, t.ex. om mode eller matlagning. //Mod’s anm

 13. Göran Lundqvist

  Att gömma verkligheten för medborgarna kallas censur. Tänk vad detta oskyldiga barn tar med sig in i vuxenlivet. Sluta klistra på oss sverigedemokrater åsikter vi inte har. Se er omkring i Sverige så märker ni att Sverigedemokraterna har en mer nyanserad beskrivning av samhället än PK-iterna.

 14. Missa inte journalisten Julia Caesars vassa krönikor. Länkar till samtliga finns här:

  http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/

 15. Det spelar ingen roll om det är barn eller vuxna, att lägga ut bilder på det sättet som SD har gjort är osmakligt och lågt. Sådant beteende passar bättre när man är i den ålder då man leker i sandlådan.

  Nu har ju knappast SD monopol på att fånga och lägga ut brottsmisstänkta på bild. Gillar ni inte att bli plåtade och publicerade när ni stör möten, sluta störa möten.

  Jag tycker SD och deras väljare bör fundera på varför det förekommer protester mot partiet.

  Lågt i tak och dålig respekt för demokratin? För lite tårgas, batonger och gummikulor mot lagbrytare? Att SD inte hetsar på samma sätt mot vänsterns möten som de hetsar mot SD’s? Någonstans brister det uppenbarligen, eftersom problemen fortsätter…

  //Mod’s anm

  • SD hetsar inte i direkt mening mot folkgrupp. Är det ett ”ickeagerande” för att dölja deras indirekta hets mot folkgrupp.. ?

   Och den ”indirekta hetsen” skull bestå av…? Och vilken är folkgruppen? //Mod’s anm

 16. Förstår inte uppståndelsen kring detta! SKÄMS pappan över att han själv och dottern demonstrerade mot Sverigedemokraterna? Står han inte för sitt eget agerande? Och det är ju inget kränkande i bilden, bara en flicka som blåser i en visselpipa. Och det gjorde hon ju, så vad är problemet?
  Svensk media är pajasinstitutioner. När de inte hittar något reellt att belasta Sverigedemokraterna med så blåser man upp bagateller.

 17. Ett märkligt beteende, att blanda in barn i politik och religion. Föräldrar som gör det borde skämmas!

 18. suckar…
  kan bara säga önskar att valet snart är här!

 19. jag har brukat delta i näätbilagan av vår tidning om politik, nu senast SD. Jag blev förföljd av elaka kommentarer och till slut blev jag avstängd. Avstängd, medan de andra fick vara kvar
  Jag har frågat red. patrik annerud helagotland.se men får inget svar. Antagligen får man inte skriva om SD i Sverige!

 20. Marie,

  Helagotland har varit hopplösa förr, de stänger av såfort Sverige och demokrater står i samma mening.

 21. Tack
  då förstår jag ju varför de bara stängde av mig och inte de andra!
  SKÄMS! på er helagotland.se och patrik annerud!

 22. Ytterligare info:

  Var och vem får man fotografera?

 23. Jag har sökt efter på nätet vad gäller ”utnyttjande av minderårig” men det enda som kommer upp gäller sexuella handlingar.

  Om det nu ens förekommer i lagstiftningen ( i dessa relativismens dagar ) att målsmän är ansvariga för barnens lagöverträdelser så kunde ju denna paragraf återges.

  Varför inte pixelera ungen och lägga etiketten ”Expressen demoskop” detta tycks ju vara en ny praxis efter fallet med parkeringsmördaren.
  Men då skulle väl berörda PK-media polisanmäla för varumärkesintrång ?

 24. SE min kopia av brev till Helagotland.se

  Patrik Annerud

  Din chef har varit i kontakt med mig och hon har föreslagit att jag skulle ha ett telsamtal med dig om vad som har hänt, men jag svarar så här.
  Nu förstår jag bättre varför du stängde av mig, jag har ifrån olika bloggar hört att Helagotland.se hatar dem som har en avvikande politisk önskan än de själva har, så då stängs de utan förklaring. Det hade jag ingen aning om när jag började att skriva, att detta ämne var förbjudet, det borde ha stått iså fall. De kommentarer jag gjorde har jag ju gjort med avsiktlig provokation för att se debatten. Mitt misstag var att besvara obefogade personangrepp.

  **fossilen (1 timma och 47 minuter sedan)

  Jag har nu fått svar från Helagotlands redation, som meddelade att signaturen Mariann 1 är avständg. Så hädanefter så kommer denna Kapsylkramare att återfinnas under signaturen Janne K(två mellanslag) eller liknande. Kanske skulle hijacka hennes signatur också? Skapa en Marianne1 med substans och hänsynsfullhet?**

  Hon tycker det är märkligt att du låter denna kommentar stå kvar, om att ‘hacka sig in i min dator’ och skapa annat namn? Detta är ju ett polisärende iså fall.

  Dessutom säger jag och maken upp vårt över 30 -åriga abonnemang på GA, detta till följd av ditt agerande, och detta har din chef ansett vara beklagligt.

 25. Tack Uncle Bob, den är säkert bra (har inte youtube på jobbet, får kolla ikväll 🙂 )

  Mr Speck,

  Jag tror inte i första hand att pappan gjort sig skyldig till direkt brott mot svensk lag, även om jag iofs inte kollat vad den säger om icke-sexuellt missbruk av barn. Däremot är det solklart förbjudet att utnyttja barn på några som helst sätt enligt barnkonventionen, som i sin tur är en del i internationell folkrätt.

  Artikel 36 talar kort om förbud mot även andra sorters utnyttjande av barn, förutom ekonomiskt och sexuellt. Artikel 13 talas om respekt för andra personers rättigheter. Artikel 19 talar om förbud mot andra sorters utnyttjande, o.s.v.

  Eftersom barnkonventionen skall vara tillämplig och acceptabel inte bara i västvärlden utan i alla FN-stater inkl. rena diktaturstater, så är den urvattnad vad gäller t.ex. barns demokratiska rättigheter.

  http://www.barnombudsmannen.se/Arkivsida.aspx?pageid=44

  Av vad jag hört så kommer pappan dock att anmälas till sociala myndigheter, och de kan göra mer flexibla bedömningar är vad som omedelbart framgår av lagtexter.

 26. Feki Hamad är den islamistiske imam som driver en radikal moské i Landskrona. Otäck typ? döm själv!

  Han är med på avslöjande bilder med palestinaflaggan (hamas) och sina skräckslagna barnbarn i släptåg. Detta måste göras känt!

  De användes som mänskliga sköldar när polisen skulle flytta motdemonstranterna. Basta!

  Läs mer här:
  Bilder på flickorna och imamen
  http://politisktinkorrekt.info/2010/06/08/ny-version-6-aringen-och-massmedia/

  Man har en mycket militant, politiskt tolkning av Koranen vilket har fått omedelbara konsekvenser från hans anhängare genom att:

  # Hatpredikanten Anas Khalifa var inbjuden för att föra ut sitt salafistiska budskap (mycket sträng korantolkning, jihadister,anhängare av att införa shariahlagar i Sverige)

  http://politisktinkorrekt.info/2010/03/22/islamisten-anas-khalifa-predikade-i-landskrona-moske/

  # Khalifas kompis, Usama El Swede aka Lennart Wadman driver sinbad.se, noor.se m.fl slutna islamistforum där jihadkrigarna i förorterna spyr ut sitt hat mot svenskarna och Sverige.

  # Knappast förvånande att både ”parkeringsmördaren” och hans grannar de två bröderna som försökte bränna ner Lars Vilks hus var flitiga besökare i moskén.

  (Namnbyte pga politiskt motiverade dödshot)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s