SD’s skuggbudget för Sverige: ”En återupprättad välfärd”

Sverigedemokraterna presenterade i veckan sin skuggbudget. Moderaternas egen Lilla My, partisekreteraren Per Schlingmann, tillika förprogrammerad att prata skit om SD oavsett vad partiet gör och inte gör, sågar förstås budgeten. Eller sågning… det är ju något man gör efter att ha satt sig in i något och kommit fram till att det är skit. Schlingmann har snarare bara avfärdat SD-budgeten, utan att sätta sig in i den.

Per Schlingmann begår ett allvarligt misstag, eftersom de krav SD ställer i sin budget kan vara sådant hans parti kan bli tvungna att förhandla om för att kunna behålla regeringsmakten. Han borde känna till det, om inte annat så för att det alltid är bra att känna sin fiende.

Statsvetaren Anders Sannerstedt betraktar SD’s budget som föga överraskande i sak, men anser däremot att den har ett oväntat brett och omfattande innehåll. Se Sydnytt-inslaget på youtube

Viktigaste satsningarna i budgeten (från PolitisktInkorrekt):

* En kraftig skattesänkning för att jämna ut skillnaderna mellan löntagare och pensionärer.
* Ökat stöd till trygghetsboenden och en reform för höjd matkvalitet.
* Satsning på läkarutbildningen, specialistsjuksköterskor och administrativ personal.
* Satsningar på vuxenutbildning, ökad vuxennärvaro och förbättrad studie- och yrkesvägledning i skolan.
* Stärkta ersättningsnivåer i a-kassan och sjukförsäkringen.
* En höjning av föräldrapenningen, underhållsstödet, barntillägget för studerande samt bostadsbidraget för ensamstående föräldrar.
* Utökade medel till polis- och åklagarmyndigheterna, domstolsväsendet och kriminalvården.
* Påbörjad återuppbyggnad av försvaret genom stärkt förbandsverksamhet och beredskap samt återinförande av värnplikten. Samtidigt genomförs en successiv avveckling av insatserna i bland annat Afghanistan och Kosovo.

Hela budgeten här.

Annonser

2 responses to “SD’s skuggbudget för Sverige: ”En återupprättad välfärd”

 1. Som det anstår ett framtida vågmästarparti antar jag att budgetförslaget är förberett för kompromisser såväl med alliansen som dom rödgröna.

  Nu är väl inte budget sverigedemokraternas paradgren och nån post som finansminister lär väl inte delas ut närmaste framtiden.

  Men kul i alla fall att media uppmärksammar förslaget om än bara för att ”objektivt” informera om hur otroligt inkompetenta och fanatiska detta fascistoida skräckparti är i verkligheten 😉

 2. Mr Speck,

  Alla budgetförslag är väl förhandlingsbara? Jag tror inte det är något man direkt bygger in i dem, däremot kan partiledningen säkert ha uppfattningar om prioriteringen av dess olika delar.

  Jag tror inte du ska överskatta Anders Borg eller hans sossedito. Johnny Skalin hade klarat uppgiften minst lika bra som dem, det är jag övertygad om. Men det finns förstås även andra sverigedemokrater med god insikt i nationalekonomi.

  Du kollade väl youtube-inslaget, och hörde vad Anders Sannerstedt sa? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s