Antiisraelisk propagandaflotta stoppades

Det antiisraeliska propagandajippot ”Ship to Gaza”, vilket avsåg att leverera varor av okänd art till Hamasregimen i Gaza genom en konvoj av 6 fartyg, stoppades på måndagsmorgonen av israelisk militär. På minst ett av fartygen utbröt i samband därmed våldsamma strider.

Totalt fanns ca 600 Hamassupporters ombord på de 6 fartygen, bland dessa bl.a. riksdagsledamoten Mehmet Kaplan (MP) och författaren Henning Mankell. Av dessa 600 står det i skrivande stund klart att 19 har omkommit i striderna och ett okänt antal skadats.

*** Uppdatering 100601 ***
Medieuppgifterna om antalet döda har nu stabiliserats, och reducerats till 9. Den vänsterpartistiske riksdagskandidaten Dror Feiler uppges vara lätt skadad (d.v.s. fysiskt, vad gäller hur denne man är i huvudet vore det ju varken en förändring eller nyhet).
***

4 israeliska soldater rapporteras skadade. Mankells och Kaplans öden är f.n. okända, men de har tillsammans med övriga överlevande deltagare i ”Armadan av hat” arresterats och förts till den israeliska hamnstaden Ashdod.

När de israeliska soldaterna försökte borda ledarskeppet ”Mavi Marmara”, som företrädesvis var bemannat av turkar, blev de attackerade med bl.a. skjutvapen, knivar, påkar och brandfacklor. Israels biträdande utrikesminister Danny Ayalon anklagade vid en presskonferens i Jerusalem Gazaaktivisterna för att ha inlett våldsaktionerna.

Det är ytterst dumt att utmana militär på det sättet och att utsätta deras soldater för livsfara, men man får förmoda att det antiisraeliska hatet övergick deras förstånd. Därav det självförvållade blodbadet.

Svenska media med sedvanlig antiisraelisk vinkel:
SvD
Händelseutveckling under måndagsförmiddagen (SvD), inkl. försöket till stormning av Israels konsulat i Istanbul.
DN
Helsingborgs Dagblad

Svenska media som ger en annan bild:
Ted Ekeroth (SD)
Fred i Mellanöstern

Engelskspråkiga media:
CNN
Debkafiles

Tyvärr kan vi förvänta att vänsterns och islamismens stöveltramp mot judar och mot Israel kommer att öka, som följd av den här självförsvarsaktionen. En snabb blick på svenska vänsterbloggar visar direkt att judehatet fått ny näring. MP och V har givit en ”bra” start och ser här en chans att profitera på hatet och våldet för sina politiska syften. Kultursidan i Helsingborgs Dagblad gnuggar händerna och frossar i hat. Den i Gaza styrande terrororganisationen Hamas uppmanar för sin del araber och muslimer till ”uppror”.


Snart är det val. Se till alternativen. Skringra dina fördomar. Besök Sverigedemokraternas hemsida

Annonser

6 responses to “Antiisraelisk propagandaflotta stoppades

 1. Preemptive strikes blir uppenbarligen viktigare och viktigare i världspolitiken. Det kan faktiskt vara så att båtarna innehöll vapen. Det kan också vara så att de inte gjorde det. Påminner lite om det senaste irakkriget i miniformat. Får se om det dyker upp några vapen denna gången. Lite klantigt av marinen att borda fartygen på internationellt vatten dock, om det nu stämmer…

 2. *** förbannade skit!! ***! *** förbannade skit!

  … skrivet av signaturen ”skitidetforbannadeskit@sugk*k.se”, under viss moderering. Såhär ser alltså antiisraellobbyns skarpaste argument ut. De ger begreppet ”apajävel” (skånska: ”abejäuvel”) en ny innebörd! //Mod´s anm

 3. Gulast,

  Om det skett på internationellt vatten eller inte framgår inte säkert i media just nu. Om det är så, så kan man förstås undra varför israelerna inte väntade till fartygen befann sig inom blockadzonen, eftersom de ju i vilket fall som helst skulle kommit dit.

  Det är bara att konstatera att antiisraellobbyn bränt sig ordentligt idag. Synd att de skulle driva sin fanatism mot Israel så långt att det gav blodspillan. Tyvärr kan det nu leda till att deras meningsfränder sätter synagogor i brand runtom i världen.

 4. Terrorkramarna på båtarna hade det här i syfte hela tiden. Gazas blockad kan lätt lyftas! Om de accepterar redan gällande avtal samt upphör med terror mot israeler. Men eftersom Hamas har som mål att förgöra Israel kommer detta inte att ske. Hade det inte varit blockad hade strömmen av vapen till Gaza varit mångt högre.

 5. Den israeliska försvarsmakten har ännu inte släppt ut filmklipp från bordningen. Men alla har brotom att vara experter på vad som har hänt….

  Enligt uppgifter i israelisk TV hade de humanitära aktivisterna även utrustat sig med molotov cocktails – fredsaktivister….

  Har alla redan glömt DARFUR konflikten?!
  Varför kommer inte en SHIP TO DARFUR?!

  Samma tanke slog mig innan idag. Lidandet är så oerhört mycket värre på andra håll i världen än i Gaza, men inte lika intressant för vänsterns propagandasyften. Ligger inte USA eller judarna bakom så håller de tyst. Människosyn? //Mod’s anm

 6. Vänsteraktivisterna ville spela i en högre division än att bara konfrontera Grönköpings ordningsmakt i aktionen ”stoppa matchen”.
  Nu fick man istället möta Israels väpnade styrkor i senaste aktionen ”matcha båten”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s