Obama skärper Bush's krigföring

När Barrack Hussein Obama ersatte George W Bush som amerikansk president, förlorade den svenska och den internationella vänstern en av sina viktigaste spottkoppar. Obama framställdes av vänstern som det nya hoppet. Nu skulle det bli rättvisa i USA och fred i världen. Inget kunde gå fel, det var ju avgjort redan av den nye presidentens annorlunda hudfärg. Obama fick t.o.m. Nobels fredspris utan att ha gjort ett dyft, utan för vad man hoppades han skulle åstadkomma.

Men vänstern har tystnat inför verkligheten, samtidigt som nog många inom högern inser att Obama nog faktiskt inte var så tokig som man först trodde. Obama ter sig visserligen lamslagen i Iran-frågan, men har annars på många sätt skärpt kriget mot terrorismen. Riktade mord mot terrorister överallt i världen. Drönarattacker i Pakistan avses för terrorister men dödar främst civila. En oförtruten amerikansk närvaro, militär och annan, i Mellanöstern. Detta är en amerikansk utrikespolitik för vilken vänstern skrikit sönder sina halsar, om det inte vore för att deras favoritpresident är ansvarig arrangör.

Som sverigedemokrat förmodas man ”hata” Obama. Vi är överens på redaktionen om att vi inte hatar Obama. Han verkade naiv i början, men han har skärpt sig. USA har sett sämre presidenter. Obama har chansen att bli en av de bättre, men han har mycket kvar att bevisa.

Källa:
Dagens Nyheter

Annonser

2 responses to “Obama skärper Bush's krigföring

  1. Drönarattackerna är väl inte speciellt Obamas påfund utan en teknologi som utvecklats dom senaste åren och tacksamt används av den amerikanska militären.

  2. Nej drönartekniken är mycket äldre än så, men det är trots allt Obama som ger sitt godkännande för dess användning i dagsläget, trots att de är kända för att träffa civila mål.

    Jag har ingen exakt uppfattning om vilken teknik som bör användas för att bekämpa terrorismen. Liksom vid alla krig (och det är ju ett krig mot terrorismen) är det oundvikligt att civila offer i någon mån krävs.

    Vad som är intressant i sammanhanget är inläggets fokus – vänsterns alltför tidiga upphöjande av Obama till fredspresident. När han nu agerar föga annorlunda än sin hatade föregångare, så bemöter vänstern detta med en talande tystnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s