Bloggskribent stämd för förtal igen

Som trogna bloggläsare redan vet, har Mittenradikalens grundare och nuvarande medskribent Patrik Ohlsson stämts för förtal av den brottsmisstänkta antidemokraten Marie Lindén (Patrik skriver en hel del om det här, inkl. i tillhörande kommentarer), verksam i det kommunistbesudlade Vänsterpartiet. Marie är tragiskt nog även kommunalråd i Göteborg och har ytterligare ett stort antal politiska uppdrag. Hösten 2009 stämdes Patrik för förtal av Maries partikamrat Zana Hussan, utan att bli fälld.

Ingen politiker med sådan vandel som Marie Lindén borde få vara politiker, men kommunallagen sätter bara hinder för politiska uppdrag för den som dömts för brott med ett straffvärde om minst 2 års fängelse. Det går givetvis inte att stifta lagar som förhindrar icke-dömda men brottsmisstänkta personer från att verka som politiker eller kandidera till politiska uppdrag, utan lite måste vara upp till känsla och ansvarskännande inom partiernas valberedningar. Detta kan givetvis inte förväntas i ett parti som aldrig gjort upp med sitt kommunistiska förflutna, vars partiledare är kommunist och har uttalat sig positivt om kommunistdiktaturer, och vars ungdomsförbund än idag aktivt uppviglar till, och medverkar i, olagliga störningar mot meningsmotståndares partimöten.

Vänsterpartiet och dess företrädare kommer även fortsättningsvis att granskas och hängas ut för sin vandel och sina gärningar, förhoppningsvis intensifierat. Kommunister och deras arvtagare ska aldrig mer få tysta det fria ordet, utan det som krälar under stenen skall lyftas fram i ljuset, vare sig det leder till patetiska förtalsanmälningar eller inte. Vänsterpartiet vill komma i regering, men om all skit bara dras upp med roten så kanske det istället blir så att en stor del av deras företrädare hamnar bakom galler. Andra av dem skulle förmodligen förr behöva professionell hjälp från psykiatrin, snarare än straff.

Det finns enskilda vänsterpartister som inte förtjänar den beskrivning deras parti förorsakar dem, och dessa är värda den respekt de förtjänar. Vänsterpartiet skulle kunna fylla en legitim roll i svensk politik om de moderniserade sig och tog tydlig ställning för demokrati och allas lika värde. Ett stalltips till dem vore att de lär av vänsterpartier i Norge och Danmark. Utan att sympatisera det minsta med deras socialistiska idéer måste man ändå konstatera att de till skillnad från Sveriges Vänsterpartiet följer demokratins grundläggande regelverk på en nöjaktig nivå.

Åter igen tack till Politiskt Inkorrekt och Newzglobe för att ni tog upp det som andra media försökte dölja.

Ps. Skandalerna kring Marie Lindén fortsätter. Oscar Levy på Newzglobe rapporterar 100503 om fylla, bråk och misshandel, och att hon bl.a. ska har ringt sin ex-make i samband med tidigare nämnt mordförsök och frågat honom: ”Är du rädd nu, din jävla idiot?”.

Kommer Marie nu stämma Newzglobe för förtal? Eller ska hon kanske prova att suga nya 5000 kr från någon budbärande sverigedemokrat?

Bloggens budskap till Marie Lindén:
För demokratins och den minimala anständighetens skull, avgå människa!

Annonser

4 responses to “Bloggskribent stämd för förtal igen

  1. Men du Patrik, ”medskribent” skriver man bara om det finns mer än en skribent, men nu finns det ju bara du, så du kan inte gömma dig på detta oerhört löjliga sätt =)

  2. Det finns mer än en skribent här, men jag säger inte hur många 😉

    Mvh Mathias

  3. Vänsterpartiet gör ju tydligen en högersväng enligt gammalmedia. Va bra nu kan medelklassen tryggt rösta på det rödgröna alternativet utan att bekymra sig för oansvarig Tobleronepolitik som slutar i grekiskt kaos.

  4. Mr Speck.

    Förmodar att du är ironisk. Men tobleronepolitik och grekiskt kaos kan det iofs även bli med en allianspolitik, tyvärr har nog inte de rödgröna monopol på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s