Socialmoderaterna planerar för makten i Stockholm

I Stockholms kommun deklarerar Moderaterna och Socialdemokraterna att de kommer samregera om Sverigedemokraterna blir vågmästare. Det betyder att de båda partierna manifesterar ryggdunkandet sinsemellan och erkänner att de inte längre erbjuder några olika alternativ för väljarna. Det är helt enkelt makten stockholmarna röstar på, om de röstar på S eller M. Jag brukar inte uppmana folk att låta bli att rösta och jag gör det inte nu heller, men sofflocket torde iaf vara ett jämförelsevis mer spännande alternativ.

Motsvarigheten till att ett litet nytt parti som Sverigedemokraterna får sådan makt att det lyckas tvinga de 2 största partierna att samregera, har nog dessutom aldrig tidigare hänt, vare sig i Sverige eller i någon annan demokrati/demokratur. I Stockholm erbjuds SD alltså nu, på fullt allvar, den mäktiga rollen som ensam opposition!

S och M har nog inte tänkt färdigt här. Eller så är det precis det de gjort. Paniken kring SD är total. Och vem vill kasta bort sin röst på socialmoderaterna?

Länk:
(S)(V)T

Annonser

2 responses to “Socialmoderaterna planerar för makten i Stockholm

 1. Vad ska detta spännande samarbete kallas för ”S&M” eller kanske ”MS” ?

  Rent praktiskt skulle detta kunna vara ett bekvämt sätt att neutralisera MP snarare än SD lokalt i Stockholm. Men detta vill knappa(s)t någon i etablissemanget erkänna.

  Nåväl om det nu ve och fasa skulle bli en grönröd regering så kan säkert Ruwaida och dom andra mupparna få statsrådsposter och därifrån styra Stockholm.

 2. EW,

  Jag var först skeptisk till det du skrev om MP i mittstycket, men du har uppenbarligen en poäng. Se f.d. MP-språkröret Birger Schlaugs blogg:

  http://schlaug.blogspot.com/2010/04/moderna-myter-5-vi-ar-sa-olika.html

  S&M ja, som i sadomasochism. För detta måste vara plågsamt för traditionella S- och M-väljare att åse, förhoppningsvis rent oacceptabelt. Det finns gott om knorr och skepsis mot utfästelsen om samarbete, vilket man ser snabbt om man tar en liten runda på nätet.

  … men rödblå röran är nog bästa namnet på skiten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s