SD framåt i Landskrona!

SIFO har presenterat en undersökning som visar Sverigedemokraternas stöd i Landskrona. Eftersom någon tidigare SIFO-undersökning inte gjorts specifikt för Landskrona, så saknas referensmaterial. Likväl ger sig media i kast med att dra slutsatser – och dessutom åt fel håll!

För att några som helst slutsatser av SIFO-undersökningen ska vara meningsfulla, så måste man ta ett par faktorer med i beräkningarna. De 2 huvudsakliga är:

* Felmarginalen är enorm i varje opinionsmätning med så litet referensmaterial, vilket den alltid är i lokala opinionsmätningar.

* Det går inte att jämföra en opinionsmätning med ett valresultat. Ska man ändå göra det, så måste man räkna in de fel som opinionsmätningarna inför valet uppvisade. Jag avslutar punkten, men fortsätter med en liten fördjupning.

Inför valet 2006 spådde opinionsinstituten att SD skulle få 1,7% av rösterna (genomsnitt av samtliga mätningar april-september 2006). Valresultatet blev 2,9%, d.v.s. opinionsmätningarna hade behövt visa på 70% högre resultat för att fånga valresultatet. I Landskrona fick SD 22,3% kommunalt och 8,2% till riksdagen. I dagens mätning blir det 19,9% resp. 13,8%.

Genomsnittet för ev. SIFO-mätningar som gjorts i Landskrona före valet 2006, hade alltså troligen visat ungefär 13% kommunalt och knappt 5% till riksdagen. Det är bara dessa siffror dagens SIFO-mätning kan jämföras med!

Slutsats, med de förbehåll som presenterats ovan:
Sverigedemokraterna i Landskrona har ökat sitt stöd med ca 50% kommunalt, men stödet för SD i riksdagen har nästan 3-dubblats!

Skulle indikationerna visa sig riktiga så skulle alltså SD öka sitt stöd kommunalt till drygt 30%, och till drygt 20% i valet till riksdagen, i Landskrona. Ändå säger media att SD backat i undersökningen. Nu har Sveriges förenade maktköpta PK-media uppenbarligen bara ett enda vapen kvar – lögnen.

Andra media:
Politiskt inkorrekt
SD Landskrona
Ungsvensk

Gammelmedia:
Sydsvenskan
Dagens Ps
Svenska Dagbladet

Motsägelsefullt i Helsingborgs Dagblad:
Ett i stort sett bra och neutralt reportage (överraskande!)
… och ett enligt den vanliga ordningen.

4 responses to “SD framåt i Landskrona!

 1. Vad jag läste så var det över tusen tillfrågade så det slumpmässiga felet är inte nödvändigtvis värre än vid riksomfattande mätningar. Vilket är bra eftersom du har helt rätt i att mätningen lär ha ett systematiskt fel som underskattar sd:s stöd.

  När jag räknade på de 20(?) mätningarna närmast valet 2006 så hade sd ett snitt på 1,9- 2,0 %. Så var tredje sd-röst missades.

  Även om denna svartmålningsfaktor lär avklinga i takt med att ett parti blir mer accepterat, så missades var 6:e DF-röst i mätningarna före senaste folketingsvalet (snitt av ett stort antal mätningar strax före valet) trots att DF är mer accepterat och debatten mycket öppnare i Danmark. Rätt siffra var alltså 120% av uppmätt.

 2. Ja det är intressant att se hur PK-nomenklaturans multikulturella soppkok nu håller på att brännas vid.
  Snart tar det väl fjutt i kastrullen och brandkår måste tillkallas ( om nu larmet blir bekräftat och det finns eskorterande poliser tillhanda )

 3. Jag kan bara hålla med att PK-maffian just tar varje till buds stående medel för att trycka ner det enda partiet som ärligt värnar om sverige som land.
  Nästan alla som jag pratar med kommer att rösta på SD, och sympatiserar mer eller mindre med dess värderingar. Hur kan verkligheten skilja sig så radikalt? Socialdemokraterna är inget arbetarparti och har inte varit det på sekler. De har blivit bidragspartiet nr1 med hela Sverige och lever på soffpotatisarna som uppbär bostadsbidrag och dylikt. Skrämmer väljarna till sympati, och kallar alla andra för obildade. Den stora indoktrineringsmaskinen har just lagt nästa växel på väg mot valet. Inse nu att vi inte är dumma och obildade, vi är svenskar!

  SD 2010

 4. Erik, De 11 mätningarna före valet 2006, är de jag hittade på http://www.status.st . Intressant att urvalet var såpass stort, men jag böjer mig för att du kan ha rätt. Tidigare lokala mätningar jag sett har dock haft lågt urval och mycket hög felmarginal, så jag antog att det vara likadant här.

  Helt sant att liknande fenomen (skämmighetsfaktor) finns vad gäller Dansk Folkeparti, vilket uppmärksammats av danska valforskare, även om det inte är lika starkt för DF som för SD.

  EW, Det känns som om hela Sverige håller på att brännas vid. Väljarna har ett enormt ansvar i höstens val. Det är de som avgör fortsättningen på sagan Sverige.

  Ahab, Indoktrineringsmaskinen går på högvarv, men de stångar sig blodiga. Till slut kommer motorn skära. De som applåderar skiten blir alltmer en skara av redan frälsta, som även de tvivlar men utan att erkänna det. Den som genomskådat lögnen vänder aldrig mer tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s