Ännu en gripen för Landskronamordet

2 manifestationer mot våld genomförs idag i Landskrona, samtidigt som misstankarna stärkts mot den 23-årige palestinier som misstänks för mordet. Dessutom misstänkts en person i dennes vän- eller släktkrets för skyddande av brottsling.

Den misstänktes advokat Urban Jansson försöker förringa polisens arbete och bidrar (i likhet med media) till att hetsa upp stämningarna, genom att kalla förväntade enskilda överreaktioner på nätet för ”kraftfull hotbild” och som något allvarligt som kan påverka utredningen. Ingenting som framkommit tyder på att så är fallet. Traditionen blodshämnd saknas åtminstone i den del av Sverige som kan betraktas som svensk.

I skrivande stund kommer nu också information om att den 23-årige förmodade gärningsmannen har begärts häktad. Även i Helsingborgs Dagblad.

Uppdaterat kl 13:02
Helsingborgs Dagblad går ut med en artikel under rubriken ”Muslimska ledare manar till lugn”. Men åtminstone en av de inbjudna använder tillfället för att sprida etniskt hat, insinuationer och att hitta syndabockar. Said Hadrous från ”Grupp 194” säger — Vi är verkligt oroliga över det inträffade. Vi har en viss känsla av att det finns en agenda hos ett visst parti som tyvärr vill utnyttja den här händelsen till sin fördel. Det är inte första gången denne Said Hadrous använder politiskt slagträn för etnisk hets. Han var bl.a. aktiv i hatskanderandet mot Israel i samband med Gazakriget kring förra årsskiftet. Grupp 194 har tidigare även manifesterat tillsammans med en rad odemokratiska organisationer på yttre vänsterkanten, bl.a. kommunistiska partiet och Ung Vänster.

I artikeln tillåts även en 36-årig icke namngiven muslim oemotsagt vräka ur sig ogrundade anklagelser mot svensk polis:
— Det var 13 poliser som trängde in i mitt hem. Vid ett förhör kallades jag en jävla muslim och de vägrade samtidigt ta upp en anmälan som jag ville göra mot dem eftersom mina barn tvingades vänta ute i kylan när jag var iväg på förhör.
Vad menar Helsingborgs Dagblad att detta har för nyhetsvärde? Det enda det gör är att det sprider berättigad och oberättigad ilska och ökar motsättningarna.

Länkar:
Helsingborgs Dagblad
Sydsvenskan
Politiskt inkorrekt (PI)
Fria Nyheter
Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter

Annonser

2 responses to “Ännu en gripen för Landskronamordet

 1. SKYLL ER SJÄLVA! Jag går in på BRÅ, http://www.bra.se, och kan ganska enkelt läsa om vilket typ av brott, som sker var, och av vem.
  Att läsa på BRÅ har inget med rasism att göra, utan enkel samhällsstatistik. Jag är själv av utländsk härkomst, men bott här i större delen av mitt liv….så nej, varken SD eller vardagsrasism ligger mig varmt om hjärtat.
  Däremot ser jag hur vardagsbrottsligheten förändrats, bara de senaste decennierna. På BRA kan jag läsa att invandrare är överrepresenterade gällande vissa brott, ex, personrån, misshandel, våldtäkter, skadegörelse osv osv. Statistiken visar att i vissa brottskategorier är över 50% av förövarna invandrare, fast de inte utgör mer än 10% av befolkningen. Det kallar jag överrepresentation.
  Jag inbillar mig inte att detta är ett genetiskt eller ett religiöst/kulturellt arv. (Möjligtvis kan invandrarnas bakgrund med flykt från krig och förföljelser påverka dem psykiskt). Det är i första hand ett resultat av en urusel invandrings- och integrationspolitik. Denna absurda politik har gett upphov till något som kan kallas för invandrarproblem. Det är inget som endast återfinns i SD’s partiprogram. Tvärtom, dessa problem är något
  som många svenskar möter dagligen. Enligt scb.se är de som är mest positiva till invandring de som bor i välbeställda områden, och sällan möter problemen i vardagen. Inte helt oväntat stängs kommentatorsmöjlgiheterna ned i samtliga medier, för att inga obekväma åsikter skall vädras. Man vill gärna måla upp bilden av att det är våldet som drabbat oss, och inte politiken.
  Men snarare är det så att det är ni som röstat på denna poltiken, som bär ansvaret för den, och här ser ni resultatet. Varsågod och skölj!

 2. Även om SD inte ligger dig varmt om hjärtat, så ligger dina åsikter i hög utsträckning SD varmt om hjärtat. Du sätter fingret på flera viktiga saker.

  Utländsk härkomst? Det har inte hindrat 1/6 av SD’s företrädare från att engagera sig… och det hindrar knappast gud-vet-hur-många svenskar med utländsk härkomst från att sympatisera och rösta på SD.

  Rent krasst är det precis som du säger på slutet. Folk får i slutändan bära det fulla ansvaret för hur de röstar (eller inte röstar) och ta konsekvenserna. Förhoppningsvis tänker folk efter före 19 sept 2010 – av någon klok tunga utsett till Sveriges viktigaste val sedan andra världskriget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s