Palestinier gripen för Landskronamordet

På lördagskvällen den 2/4 kunde polisen gripa den person som misstänks ha dödat en 78-årig kvinna på en parkeringsplats i Landskrona ett par dagar tidigare. Den gripne är en 23-årig palestinier. Misstankegraden är i nuläget ”skäligen misstänkt”, vilket är den lägre graden av misstanke. Den röda mazda som tillhör den gripnes bror, tros dock av polisen vara den bil som gärningsmannen använde, när han flydde från Hemköps parkering, d.v.s mordplatsen.

Den 78-åriga damen slogs till marken när hon försökte hindra gärningsmannen från att misshandla hennes make, efter att han börjat bråka med maken om en parkeringsplats. Händelsen inträffade den 29 mars. Hon avled av sina skador den 31 mars.

Det här fruktansvärda dådet visar att tryggheten för vanliga människor är utplånad på vissa håll i landet, och det vore hyckleri att inte erkänna att problemet är klart störst i invandrartäta områden.

Sverigedemokraterna i Landskrona planerar nu att starta en fond för äldre brottsoffer.

I media, t.ex. Aftonbladet och Helsingborgs Censurdagblad, stryps debatten om dådet, med hänvisning till att framförda åsikter är ”rasistiska”. En mycket bra sammanfattning av det politiskmediala läget efter dådet, beskrivs på Politiskt Inkorrekt (PI).

Avslutningsvis: Jag håller inte alls med Peter Kadhammar (se länken ovan) om att det faktum att folk är ledsna, arga och rädda kan jämställas med ”lynchstämning”. Mordet har inte givit upphov till uppmaningar till klappjakt på palestinier, eller ens på den misstänkte själv, utan svenskarna reagerar som vanligt sunt och kontrollerat. Men de är förstås inte fullt så avtrubbade som Peter Kadhammar hade hoppats, utan folk reagerar vilket sannerligen är ett friskhetstecken.

Uppdatering:
Under söndagen rapporterar Helsingborgs Dagblad om att ett omfattande ”näthat” riktats mot den misstänkte mannen, inkl. vad de klassar som dödshot. De visar inga belägg för sina påståenden men skulle förmodligen kunna hänvisa till enstaka inlägg, där det runnit över. Det är förutsägbart att så ska ske i ett läge som detta, och det saknar nyhetsvärde. För journalisterna på Helsingborgs Dagblad är det uppenbarligen viktigare att sprida sensationer kring ”hatiska” svenskar än att ta sitt ansvar och försöka lugna stämningarna. Folk är upprörda, förbannade, förtvivlade över hur våldet utvecklats i Sverige, och Helsingborgs Dagblad ger dem hat-stämpeln. HD-redaktionens skriverier är ynkliga och ruttna. De borde skämmas.

Ytterligare länkar:
Pressmeddelande från Sverigedemokraterna:
* SDLandskrona
* Sverigedemokraternas officiella pressinformation
Man gripen för dödsmisshandeln (HD)
Gripne palestiniern förnekar brott (HD)
Manifestationer mot våld 5 april (HD)
Fria Nyheter
Kvällsposten/Expressen

Annonser

6 responses to “Palestinier gripen för Landskronamordet

 1. Den insikt som fattas är vad Terry Pratchet sagt:
  Just because someone’s a member of an ethnic minority doesn’t mean they’re not a nasty small-minded little jerk […]

  Bra citat! Det fanns även många andra bra citat där. Tack för länken. //Mod’s anm

 2. Jag ogillar den svenska benägenheten att tysta ner obekväma teman. Tala ut att Sverige initialt stödde Hitler i 2:a världskriget, rasbiologiska institutet bytte namn först 1959, sterilisieringen upphörde på 70-talet och ja, tala öppet vem begår avskyvärda brott, där inga spärrar eller tabun gäller. Jag skulle vilja se denne unge mannen på tv tala om hur han tänkte och agerade. vad försiggår sig i huvuden på en och annan person från mellan-östern. Det är en gåta o ett mysterim som föder fördomar mot folkgrupper.

 3. gåta o ett mysterim???

  Man tryckte ner Serbien för att möjligtgöra en Kosovo stat med bara en syfte, man vill stoppa invandring från Kosovo. Nu är det slut. Serbien har bakom kulisserna fått löfte om att accelerera EU inträde.

  På andra sidan kämpar man mot Israeler för att göra samma sak så Palestinier kan stoppas med sin vandring. Det som är frågan just nu är :
  Vad kan man erbjuda till Israel för att gå på samma modell?

  Inte alls fråga om rasismen som motiv att stoppa kristendomens utspädning. Den största problemet ligger inte i religionskonflikter. Problemet finns i civilisationens oförmåga att anpassa sig och vrida klocka tillbaka, att backa med utveckling, att förklara till alla Européer att Jorden är platt.

  Året är 2010, vad tror ni hur kommer detta sluta?

  Min 5-öring
  //Första generations invandrare som är trott på alla som bromsar utveckling i positiv riktning efter dom Europeiska mallen.

 4. Pingback: Rekord för SD och för Mittenradikalen « Mittenradikalen (f.d. Patrik i Politiken)

 5. Om den här djupt tragiska historian – kommenterade jag igår HÄR.

 6. GRUNDORSAKEN TILL ALLT ELÄNDES ELÄNDE I VÄRLDEN;

  ”Ge mig kontroll över en nations pengar – och jag bryr mig ej om vem som skriver lagarna.” = Mayer A B Rotschilds världsomspännande bankimperium (video ca 10 min) = The EndGame (video 2 tim 20 min) = Harmagedon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s