SvD-journalist blåljög om invandrares SD-åsikter

Ibland när man slösurfar lite, som t.ex. i dag när jag sökte runt lite på Nyligen.se ang. vad som sägs om Sverigedemokraterna, så kan man hitta små guldkorn. Idag fann jag en helt lass tackor.

Den pakistansk-ättade Usman Rajab rasar mot Svenska Dagbladet (länk ersatt med länk till cashning, eftersom Usman tagit bort sitt inlägg), efter att en av deras journalister, Ossian Grahn, skrivit ett reportage där han HITTAT PÅ precis hela reportaget! Grahn har klistrat på Usman Rajab en massa åsikter som denne skulle ha yttrat om Sverigedemokraterna, men allt är ren lögn från början till slut. Dessutom framför journalisten en rad sakfel om Usmans person, som t.ex. att han skulle komma från Irak (!).

Usman upptäckte reportaget av en slump när han googlade på sitt namn, och blev av insedda skäl arg och chockad. Ännu värre: SvD verkar inte vilja ge honom något svar, än mindre en ursäkt och ett borttagande av artikeln. Jag har för säkerhets skull sparat texten och tagit skärmdumpar, i det fall så skulle ske. De ska inte kunna hävda ännu en lögn om att de aldrig publicerat det.

Frågan är om det ens är lagligt att göra som SvD-journalisten Ossian Grahn gjort. Man får inte lov att ärekränka och förtala någon enligt brottsbalken, men är det fritt fram att ljuga om någons åsikter även om det inte direkt kan klassas som förtal? Den som vill fördjupa sig kan ju leta lite i lagboken.

Ossian Grahns reportage om Sverigedemokraterna säger en del om hur svenska journalister arbetar. Vad som här avslöjats är med all sannolikhet bara toppen av ett isberg.

Annonser

13 responses to “SvD-journalist blåljög om invandrares SD-åsikter

 1. Bra Patrik.
  Hållo koll på förrädarna.
  Detta är bara början.
  Du som kan allt om länkning,sprid att DN har röstning på SD i samband med att dom synar SD,s valmanifest.
  Just nu SD ja 35% Nej 65%.
  Rösta ,så kan DN gärna få skriva i morgon SD kupade röstningen,då vi hela tiden tar på motståndarna.

 2. Hej Inge,

  Jag vet inte hur man länkar till själva undersökningen, men just nu hittar man den en bit ner om man går till http://www.dn.se

  Resultatet kan man däremot se direkt här:
  http://www.dn.se/1.1065016?poll_1_1065016=s&noredirect=1269211087535

  Nu är det uppe i 39%, så DN får väl gnälla om ny ”kupp” i morgon 🙂

 3. Pingback: Journalist på Svenska Dagbladet hittade på citat « Fria Nyheter

 4. Pingback: Svenska Dagbladet förtalar igen « Markus Wiechels Blogg

 5. Hur det nu var med artikeln så var den från 2006. Det var ganska länge sedan. Men den gode Usman har av allt att döma trots allt fått kalla fötter av uppmärksamheten och haft den politiskt korrekta goda smaken att radera sitt inlägg.

  http://rajab.se/2010/03/bluff-intervju-%20om-mig-i-svd/

  Han borde DO-anmäla och ta chansen att kamma hem en nästan garanterad hacka för ”kränkning”. Eller också har han redan gjort upp ”i godo” med SvD och fått ut sin ersättning utan att det blir otrevligt offentligt.

 6. Tyvärr tog jag bara skärmdumpar på SvD-artikeln, inte på Usman Rajabs eget inlägg. Ni får nöja er med min sammanfattning av vad som hände, och lita på den. Lite av intresse kan dock ses om man googlar på ”Usman Rajab” och Pakistan.

 7. Jag googlade just på vad du föreslog: ”Usman Rajab” och Pakistan.

  Om du klickar på valet cachad för den översta träffen så finns Rajabs inlägg fortfarande att läsa.

 8. Fegt av Usman Rajab att ta bort det, men vi får ändå tacka honom för att han överhuvudtaget skrev inlägget.

  Tack för informationen om möjligheten att kolla cachade inlägg! Jag har för säkerhets skull skärmdumpat det, ifall det skulle försvinna.

  Tack också till Fria Nyheter för uppmärksamheten 🙂

 9. Tack till Fria Nyheter Uppland för länken till cashen! Usman tycks verkligen ha varit förbannad på lögnhalsen från Svenska Dagbladet… Tråkigt att han skulle fega ur och radera.

 10. Pingback: Rekord för SD och för Mittenradikalen « Mittenradikalen (f.d. Patrik i Politiken)

 11. Anledningen för jag tog bort blogg inlägget är för att min blogg handlar om tre saker: internet, webbutveckling och entreprenörskap. INGET ANNAT. Mitt misstag var att jag la upp något personligt. Vad jag tycker om SD? SD är ett skämt, ni har noll koll på Islam eller religion överhuvudtaget. Kärnan i SD politiken är islam fobi. Patrik, du är inte värre än Ossian Grahn. För att i ditt blogg inlägg så skriver du som att du vet vem jag är, och vad jag har för SD åsikt. Oroa dig inte, även jag har tagit skärmdumpar. Men lycka till med det du gör, du gör säkert mänskligheten bättre ”blink blink”. Du är en apa och SD har bananerna!

 12. När man talar om trollen…

  Usman. Det var utmärkt att du reagerade på SvD-lögnerna, ännu bättre att du gav luft åt det på din blogg. Den förtjänsten kvarstår oavsett hur mycket klokt eller korkat du följer upp med därefter. För dig var inlägget bara ett stycke uttryckt fullt begriplig vrede över att en journalist farit med lögner om din person, men för oss andra var det långt mer än så – ett klockrent bevis på hur förljuget svenska journalister arbetar för att försvara mångkulturen.

  Ynklig ursäkt ang. ditt borttag, klart du låtit det ligga kvar om det inte uppmärksammats av ”fel” politiska läger. Om nu inlägget var ämnesmässigt malplacerat, varför la du då upp det överhuvudtaget? Otur med google’s cachning, eller hur? Lär dig att stå för det du gör och det du skriver!

  SD och islam, visst jätteintressanta ämnen. Jag tycker islam har fel. Du tycker SD har fel. Totalitär ideologi står mot demokratisk ideologi. Välkommen tillbaka att diskutera SD och/eller islam, under rätt ämnesrubriker!

  Tack ändå för att du inte anser att jag är värre än lögnarjournalisten Ossian Grahn. Det värmer – verkligen.

  Inte en chans att jag någonstans i mitt inlägg spekulerat kring din person eller om vad du skulle tycka om SD. Du är en fullkomligt ointressant människa, bortsett från inlägget du skrev och som jag (och Fria Nyheter) uppmärksammade.

  Skärmdumpa du min blogg om du har gott om diskyta, men jag betackar mig för dina insinuationer. Vad som allra mest slående skiljer dig och mig: Jag står för det jag gör och det jag skriver!

  Ps. I ditt fall vet jag inte riktigt vem som har bananerna, men du verkar ju mätt och belåten… och kanske borde torka dig lite om mungiporna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s