Mordförsök på SDU'are i Malmö!

Företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund angreps under gårdagen med ägg, stenar och hot, när de besökte Mediagymnasiet i Malmö. Skolledning och lärare såg på med armarna i kors. Några lärare tog istället våldsverkarna i försvar och passade på att propagera mot Sverigedemokraterna.

När SDU’arna lämnade skolan förföljdes en av dem av en person med trolig koppling till skolan. Personen var iförd bl.a. palestinasjal och måttade ett knivhugg mot SDU’aren. Hugget tog lyckligtvis ytligt och han värjde sig mot vidare hugg genom att ta upp en medhavd sprejburk, med vilken han sprejade angriparen med rödfärg. Polisen rubricerar mordförsöket som ett hatbrott. För lite drygt ett år sedan utsattes SDU-ordföranden Erik Almqvist för ett mordförsök.

Sverige har hittills varit förskonat från partipolitiskt relaterade mord. Någon vill kanske påminna om morden på Palme och Lindh, men motivet till Palmemordet vet vi ingenting om och Lindhmordet berodde knappast på just att hon var socialdemokrat.

Ett partipolitiskt mord, särskilt om det har etniska förtecken (invandrares hatmord på en svensk), vore långt värre och skulle kunna skapa en mycket farlig situation där hämndbegär leder till motaktioner av samma eller ännu allvarligare och mer upptrappad art. Det spelar mindre roll att Sverigedemokraterna som parti aldrig skulle uppmana till hämnd, utan det ligger i sakens natur att reaktioner tenderar att följas av motsvariga motreaktioner.

SÄPO kan inte ha någon viktigare uppgift än att göra allt i sin makt för att förhindra att något allvarligt sker. Iofs är mycket av SÄPO-arbetet bortkastat sålänge t.o.m. maktstrukturernas översta skikt genom ständig nidning och förtal av Sverigedemokraterna och partiets åsikter, aktivt hetsar upp stämningarna emot oss. Det yttersta ansvaret om någonting allvarligt skulle hända, ligger på detta översta maktskikt, inom medialt och politiskt etablissemang.

Länkar:
SD-kuriren
Lokaltidningen Malmö
Helsingborgs Dagblad
Skånska Dagbladet
Politiskt inkorrekt
Sydsvenskan

Uppdatering 100318:
Intervju i Kvällsposten med den angripne SDU-politikern David Von Arnold Antoni.

”Håll dig borta från vår skola, jävla rasist”, var de ord knivmannen fällde mot David vid överfallet. Polisen tappade spåret efter gärningsmannen vid Pildammsparken, men har rimligen stor chans att gripa förövaren ändå, eftersom han p.g.a. uttalandet troligen är elev, eller ev. tidigare elev, vid Mediegymnasiet.

Ang. äggkastningen som förekom på skolan så har rektorn Agneta Nilsson, fällt en ursäkt av det lamare slaget: – Det var diskussioner, men det vill de väl ha, det är väl därför de kommer. Men jag har bett om ursäkt för elevernas skull för äggkastningen.

Vad rektorn kanske missar är att tillmälen och hot inte ingår i politisk debatt eller i någon diskussion överhuvudtaget. Jag anser personligen att SDU i Malmö bör ställa skolan mot väggen och kräva att de identifierar aktuella elever och sedan vidtar disciplinåtgärder, förutom polisanmälan ev. också relegering inkl. konfiskering av kommande betyg. En torr ursäkt från en rektor som i högsta grad bär delansvar i utvecklingen, räcker inte många millimeter.

David von Arnold Antoni avslutar intervjun med att han inte ger sig:
– Låter man dem hålla på, får de bestämma. Samhället är på väg åt fel håll om man inte ska kunna säga vad man tycker.

David har så rätt. Hur man reagerar om man som David hamnar några millimeter från döden är svårt att säga, men jag har från början lovat mig själv att aldrig ge vika för hot p.g.a. min politiska övertygelse. Den knivsäkra västen som han brukar bära vid torgmöten hade han vid tillfället inte på sig, men sprejburken räddade honom förmodligen. Kanske borde man skaffa åtminstone en sprejburk själv inför kommande skolbesök, med tanke på vad vissa elever och ev. även lärare kan ta sig för. Om burken innehåller något starkare än färg så ökar chanserna att kunna oskadliggöra angriparen och göra ett envarsgripande så att personen kan lämnas till polisen för rättslig prövning, och vem vet, kanske en vällovlig utvisning ur landet efter avtjänat straff.

SD Landskrona ifrågasätter sjuklöverpolitikernas tystnad och lamhet inför de ständiga hoten mot sverigedemokratiskt aktiva.
Pressmeddelande från Sverigedemokraterna med anledning av händelsen

Annonser

3 responses to “Mordförsök på SDU'are i Malmö!

  1. Slå hårt nu mot dessa förbannade terrorister, kommunister och islamister. Låt dom aldrig komma ur fängelsehålan, de har ingenting i vårt samhälle att göra.

  2. Anna N,

    Jag kunde inte sagt det bättre själv. Jag bor visserligen i en lugnare kommun än Malmö, men blev själv hotad (dock inte till livet) i samband med förra årets EP-valskampanj och räknar med att det kan hända även i kommande valkampanj. Jag kommer aldrig ge mig oavsett vad som händer, för det skulle bara innebära att lasta över ännu mer på kommande generationer svenskar.

    Vi behöver bli så många som möjligt, så snabbt som möjligt, som står upp för demokratin.

  3. Kan inte skolan lära ut vad ordet Demokrati står för, det måste vara en grundläggande insats, för alla elever, även om man kommer från MENA-länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s