Gammelmedia hackar på SD's riksdagskandidater

Bajsnödigheten i media vad gäller att förtala och snedrapportera kring SD’s nyss tillkännagivna riksdagskandidater, har inte låtit vänta på sig. Igår hette det t.ex. i SvD att SD’s kandidater ”hämtats” från Moderaterna (för att ha blivit ”hämtad” eller ”rekryterad” från M, räckte att någon gång ha röstat på partiet). Idag tar gammelmedia oss till nya oanade höjder med sin journalistik om Sverigedemokraterna, i bl.a. SvD som använt rubriken ”Flera har prickar i protokollet”.

Bland de 25 översta namnen har man nämligen hittat 3 kandidater som befunnits ha betalningsanmärkning. Det framgår inte om det handlar om aktiva betalningsanmärkningar (sådana varar i 3 år), eller om betalningsanmärkningar som kandidaterna haft längre tillbaka i sina liv. Omfattningen på anmärkningarna framgår heller inte, men med den begränsade insyn jag själv har i partiets strategi för rekrytering av kandidater, kan jag säga att det måste handla om piss i Mississippi för att man ska kunna vara aktuell för riksdagsvalsedeln. T.o.m. på kommunal nivå undersöks närhet i tid och omfattning, vid kandidaters ev. betalningsanmärkningar.

Skulle det handla om aktiva betalningsanmärkningar, så följer det närmast exakt riksgenomsnittet, där ca 10% av svenskarna har aktiv betalningsanmärkning. Media fortsätter följa sin tradition att inte jämföra påstådda missförhållanden inom SD, med motsvarande läge är i andra partier. Dock har SvD faktiskt rapporterat om sjuklövernpolitikers betalningsanmärkningar tidigare, och då har det verkligen inte handlat om historia eller småsaker.

Vidare anser gammelmedia att Carina Herrstedt, 4:a på SD’s riksdagsvalsedel, skall ges ”prick”, eftersom hon förlorat ett förenklat tvistemål ang. förtalsanklagelse på sin blogg. Det är på gränsen till förtal att hävda att någon har en prick efter att ha dömts i ett civilrättsligt mål, eftersom ”prick” i juridiska sammanhang normalt förknippas med att man dömts i brottsmål, och därmed har en prick i brottsregistret. Det är överhuvudtaget inte vad det handlar om här. Enligt brottsbalkens paragraf om ärekränkning är det inte tillåtet att utpeka någon som brottslig, eller ens klandervärd.

Den sista sverigedemokratiske riksdagskandidaten som media (åtminstone SvD) rackar ner på, är SDU-ordföranden Erik Almqvist, 11:a på SD’s riksdagsvalsedel. Han anses ha ”prick” för en politiskt motiverad stöldanklagelse från det regimstödda propagandaorganet SVT. Anklagelsen saknar grund och förundersökningen lades ner direkt efter att den upprättats under våren 2009, men har alltså nu förnyats efter påtryckningar på rättsväsendet från SVT, och som led i att de nu ger sig in i valkampanjen på riksdagssjuklöverns sida.

Och var tog förresten den högt ansedda principen ”oskuld till motsatsen bevisats” vägen? Ska anmälan om brottslighet räcka för ”prick”, så kan jag meddela att 243 nuvarande riksdagsledamöter står anklagade för högförräderi, mig veterligen i väntan på prövning av sina fall.

Fler länkar:
Politiskt Inkorrekt
Nätverk mot politisk korrekthet

Annonser

5 responses to “Gammelmedia hackar på SD's riksdagskandidater

 1. Bra skrivet Patrik! Vad gäller betalningsanmärkningarna så har de inte räknat hur många som har sådana, utan hur många som antingen har eller har haft en anmärkning.

 2. He he, vad är det jämfört med statsministerkandidaten Mona sahlins 32 betalningsanmärkningar + svartbetald dagmanna, fuskat med TV licensen och P böter m.m.

 3. Erik,

  Tack för klargörandet.

  Rick,

  Monas samlade synder i korthet. Se högerspalten en bit ner:
  http://web.comhem.se/~u85332440/personindex/Mona%20Sahlin.htm

 4. Tack för en bra blogg!

 5. Pingback: Förutsägbart mediagnäll om SD-riksdagslista « Mittenradikalen (f.d. Patrik i Politiken)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s