Muslimer anföll SDU i Uppsala


I klippet ovan, notera särskilt SVT-reporterns retorik i slutet, där han ifrågasätter Sverigedemokraternas rätt till samma yttrandefrihet som andra partier, och ger ledande frågor till rektorn. Mina tankar går som så ofta vad gäller SR och SVT, till 80-talet när jag som ung tonårspojke med nyförvärvade kunskaper i tyska och nykläckt intresse för politik rattade in radio DDR på mellanvåg…

Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU besökte den 10 mars Bolandgymnasiet i Uppsala tillsammans med riksdagspartierna. Situationen kring Sverigedemokraternas bokbord blev efter ett tag hotfull.

Ett gäng invandrarelever flockades runt bordet och var särskilt aggressiva mot en SDU’are med utomeuropeiskt utseende, av situationen att döma eftersom de p.g.a. hans utseende såg honom som förrädare. Bl.a. hotade de uppenbart muslimska invandrareleverna med att halalslakta den unge sverigedemokraten. De andra SDU’arena på plats grep omedelbart in till sin partikamrats försvar, och började filma det hotfulla förloppet för möjlighet till uppföljning i efterhand. Polisanmälningar för bl.a. olaga hot har sedermera gjorts.

Media rapporterar om händelsen i termer av att ”bråk uppstått”, vilket är den vanliga retoriken när sverigedemokrater blivit fysiskt hotade och angripna. Meningen är förstås att det ska låta som vi är del i (eller är hela) problemet.

Jag ska själv ut på skolorna under våren och kan utlova nolltolerans mot störningar. Elever och lärare som hetsar och utövar våld kommer identifieras till både person och gärning för laga uppföljning efteråt. Vi kommer dit för elevernas skull och tänker fullfölja vår plikt att ge dem en fulländad bild av svensk demokrati, där Sverigedemokraterna är en folkvald del.

Björn Söders blogg
Ted Ekeroths blogg (med vidare länkar till UNT och SVT)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s