Opinionsläget för februari 2010

Jag har gjort en grafisk sammanställning av data hämtade från status.st, som visar den mandatfördelning i riksdagen som skulle bli resultatet om genomsnittet av värdena från samtliga opinionsinstitut under februari 2010, vore ett valresultat.

Sverigedemokraterna hamnar då på 4,8%, men här bör noteras att flera av de inblandade instituten är kända för att underskatta SD. Noterbart i övrigt är att både Centern och Kristdemokraterna skulle klara sig kvar i riksdagen med relativt god marginal, och att den rödgröna alliansen skulle få precis de 175 mandat som minimalt krävs för att kunna bilda en riksdagsmajoritet och därmed regering.

Annonser

2 responses to “Opinionsläget för februari 2010

  1. Man vill ju onekligen spekulera i att det finns åtskilliga missnöjda socialdemokrater som inte öppet vill medge att man föredrar SD framför Mona Pralin 🙂

  2. För mer rättvisande värden för SD krävs av det skälet ett visst procentpåslag, beroende på hur anonymt resp. institut genomför sina mätningar. Man kan nog räkna med alltifrån 10% påslag i United Minds internetbaserade mätningar, till 50% påslag i Skops (telefonintervjubaserade?) mätningar. Då blir SD’s snittvärde för februari inte 4,8% utan ca 6,2%.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s