Reepalu "ångrar" sig

Ilmar Reepalu, det socialdemokratiska kommunalrådet i Malmö som under det senaste året gått åtminstone ett par ljusår för långt vad gäller brunstänkt anti-judisk retorik i jakt på ytterligare muslimska röster, backar nu något.

Han har nu mött judiska företrädare i Malmö, och säger efter detta:
Jag har vetat för lite.

Alla vet vilka krafter det är som ligger bakom det ökande judehatet i Sverige, icke minst i Malmö. Reepalu påstår sig ha kommit till insikt. Det kan möjligen få honom att tona ner sina angrepp på judar åtminstone tillfälligt, men i övrigt varken kan eller vill han göra något för att förbättra läget för Malmös judar. Det vore självdestruktivt. Det är bland sossarnas egen valboskap som judehatet gror, och om bara judar och svenskar flyr Malmö så kommer ju S-siffrorna stiga ytterligare i hans kommun.

Länkar:
En annan Malmöpolitiker, Mattias Karlsson (SD), anklagar Reepalu för att blåljuga
Dagens Nyheter
SvD
GP
HD

Jesper Svartvik, ordförande i svenska kommitén mot antisemitism skrev redan för 2 år sedan en artikel med rubriken: Antisemitismen på väg bli rumsren i S

Annonser

4 responses to “Reepalu "ångrar" sig

 1. B-O Gavne, Västerås

  JAG FÖRSTÅR INTE! -Vad är det som ni förvånas över? -Att malmöbor angriper judarna. Men detta är ju helt i linje med Reepalus beteende att benämna Malmö kommun för Malmö STAD. Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att alla våra kommuner Sverige runt benämns just KOMMUN.
  Att Reepalu hävdar, att Malmö stadsinvånare är nått finare än andra; landsbygdsboende. Med att man ju inte kan benämna landsbyggd för stad. Att Reepalu jobbar på att skilja på oss människor, ni vet som det gick till i förra seklets början.

 2. Vilka avser du med ”ni”? Från SD’s sida har vi inte gjort annat än att varna för exakt den utveckling som nu speglas av hur Reepalu beter sig.

  Stad eller kommun… det är en nog så väsentlig fråga att sätta rätt benämningar, men för förföljda malmöjudars del är det nog inte direkt en fråga av högsta prioritet.

 3. B-O Gavne, Västerås

  Patrik Ohlsson här ovan hänger visst inte riktigt med i svängarna! För varför vill några, i några kommuner, benämna sitt lokala politiska samhälle, alltså sin kommun, för STAD. -Naturligtvis! för att dessa, stadsboende, hävdar att stadsboende människor är nått finare; än andra, landsbygdsboende. ..precis som angriparna av judarna hävdar att judarna är nått sämre.
  Och jag hävdar absolut inte att denna så kallade kommunreformen från runt 1967, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag idag att, den kanske bör revideras, något. Att vi svenska folk diskuterar sakerna och röstar. -Men inte, som bland annat i Malmö, att en revidering körs med våld och terror. Att Reepalu sätter sin stövelklack på den lagda lagen.

 4. Bäste B-O Gavne,

  Du inledde den här debatten med att säga att du inte förstår, och det gör du fortfarande inte, trots mina förtydliganden. Jag, eller för den delen SD som parti, förvånas fortfarande inte över angreppen på judar i Malmö. Att jag/vi inte köper din förklaring av stad/kommun-begreppet som någonting som överhuvudtaget har med terrorn mot judarna i Malmö att göra, är en annan femma.

  Härmed streck i den debatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s