S: Tvinga på kommunerna asylsökare

De 2 socialdemokratiska massinvandringsförespråkarna Luciano Astudillo och Anders Lago, kräver nu en ”Lex Vellinge”, så att Sveriges kommuner tvingas ta emot asylsökare.

Kommunalrådet Paul Lindqvist (M) på Lidingö säger: ”Det låter som klassisk socialdemokratisk planekonomi”, men vad de 2 sossarna föreslår är ju exakt samma sak som moderaterna själva påtvingat sina partikamrater i Vellinge kommun i Skåne. Alla minns väl dressyrkursen de saknade ryggrad nog att stå upp emot?

Moderaterna kommunalt är extremt opålitliga och populistiska i asylantmottagningsfrågan. Sålänge sossar styr eller yttrar något, så går det bra att låta ungefär som oss sverigedemokrater, och plocka fram det ena goda skälet efter det andra till att inte ta emot asylanter. Men såfort maningarna kommer uppifrån och från eget håll, så låter det genast annorlunda. Ängelholms kommun där jag själv verkar inom kommunpolitiken, är ett annat lysande exempel på detta.

Asylantmottagningsmotståndet från borgerligt håll var benhårt i Ängelholm ända tills de egna tog över i regeringen och Billström kom på besök. Då var det dags att teckna avtal om massiv mottagning, och tidigare motstånd p.g.a. bl.a. bostadsbrist var plötsligt som bortblåst (trots att bostadstillgången var ett precis lika stort problem som tidigare).

Om kommunerna påtvingas mottagning av asylanter, så måste den kommunpolitiska frågan (åtminstone från SD-håll) istället bli hur kommunerna aktivt skall motverka propåerna uppifrån. Att tala om civil kommunpolitisk olydnad är kanske att ta i, men det finns mycket kommunerna kan göra för att sabotera ambitionerna uppifrån. Viljan att så göra kan absolut finnas om Sverigedemokraterna har tillräckligt stort kommunalt inflytande. Sverigedemokraterna är det enda parti som vill motverka riksdagsmajoritetens ambitioner att vara ”goda” på sina medborgares bekostnad.

Fler länkar:
Lago/Astudillos debattartikel i Dagens Nyheter
Sydsvenskan 1
Sydsvenskan 2
Skånska Dagbladet
Svenska Dagbladet
Ledaren i Helsingborgs Dagblad väljer att kalla det antidemokratiska extremförslaget för ”I rätt riktning”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s