Oslos taxirörelse infiltrerad av religionsfanatiker

Ca 1000 muslimska taxichaufförer i Oslo vägrade arbeta under 2 timmar natten mot lördagen 6 februari, i protest mot att norska Dagbladet publicerat muhammedkarikatyrer, och primärt en satirisk bild i sammanhanget som inte ens föreställde Muhammed. Polisen sattes i beredskap av fara för att de muslimska taxichaufförerna skulle störa utryckningsfordon.

Muslimer måste lära sig att liksom alla andra respektera sitt arbete. I västvärlden accepterar vi i vissa fall störningar i arbetet inom ramen för strejkrätten, men då handlar det om protester som är faktiskt relaterade just till arbetsförhållandena. Att protestera på arbetstid för att något i samhället stör ens ideologiska övertygelse, är inte acceptabelt.

Jag blir precis lika kränkt varje gång någon nidar min politiska övertygelse, som dessa muslimer blir när någon nidar deras religiösa övertygelse (vilket inte ens var syftet i aktuellt fall). Icke-arbetsrelaterade protester under arbetstid bör leda till löneavdrag, och även till varning eller vid upprepning eller allvarliga fall till uppsägning.

Det är helt grundläggande i en demokrati i religionskritik är tillåten. De här taxichaufförerna skulle högst troligt trivas bättre i länder som Iran, Saudiarabien och Sudan, där den som publicerar muhammedkarikatyrer per automatik mister livet. De har övertydligt med sitt agerande visat att den västerländska demokratin inte passar dem.

Länkar:
SD-kuriren
Aftenposten
Verdens Gang
Svenska Dagbladet
Dagens Nyheter
Helsingborgs Dagblad

Muslimer demonstrerar åter i Oslo, mot samma publicering! Bl.a. skanderades Vi är muslimer — inte terrorister. Ingen har sagt att de alla skulle vara terrorister. Vad de däremot är: En skock lättkränkta religionsfanatiker som inte förstår grunderna för västerländsk demokrati ens på mellanstadienivå.
Även i SvD och
GP

Annonser

2 responses to “Oslos taxirörelse infiltrerad av religionsfanatiker

  1. Naturligtvis har även Oslos muslimer rätt att visa sina åsikter öppen. Är det så att de inte gillar några bilder så är det inget fel att de kontakta varandra och visa det i en gemensam protest. Varför inte starta en FB-grupp?

    Protesten ska därimot inte ske på arbetstid utan på ledig tid och följa gällande regler. Folk ska ha rätt att visa sitt religösa eller politiska missnöje även om deras åsikter inte följer SD:s.

  2. Undrar vad som skulle hända om norrmän eller svenskar lade ner sina arbeten i protest mot den muslimska massinvandringen. Hade en sådan protest tagits lika väl emot av medier och bloggare? ”Det är bra eftersom de inte manifesterar sina åsikter med våld”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s