M gör om S-misstag


Jag skulle med rubriken kunna åsyfta invandrings- och integrationspolitiken, där ingenting alls blivit bättre sedan det borgerliga regeringsövertagandet kopierade S-politiken för drygt 3 år sedan. Dock är det nu valarbetesmetoderna jag syftar på, där moderaterna, liksom S, tänker göra ett försök att pracka på folk deras politik genom att uppsöka folk i deras bostäder.

Uppsökandet är förkastligt, särskilt med tanke på alla äldre som skräms när okända ringer på dörren, och som uppmanas av både anhöriga och hemtjänst att INTE öppna dörren för okända.

Det goda i det onda är att dörrknackandet ger gemene man ett ypperligt tillfälle att berätta precis vad de tycker öga mot öga med en politiker från de gamla partierna. Säg att du är sverigedemokrat. Berätta att du är förbannad över hur de misskött Sverige. Var bestämd men var inte otrevlig. Börjar de då, ståendes på din tomt eller vid din ytterdörr, mässa sina mekaniska stämplar om att du (och/eller partiet vars åsikter du sympatiserar med) har en dålig människosyn och liknande, så står du i din fulla moraliska rätt att släppa spärrarna upp till gränsen för det lagliga. Väljarförakt från politiker kan med fördel besvaras med politikerförakt från väljarna, bara siktet är rätt inställt.

Min uppmaning till riksdagspartierna, trots att taktiken missgynnar dem och därmed gynnar deras motståndare: Lägg ner dörrknackningen.

Länkar:
Dagens Nyheter
Sveriges Radio (webbradio)
Dagens Nyheter (läsarna sågar dörrknackande)
Dagens Nyheter (svenska partier härmar Obama-kampanj)

Tillägg 100211
HD’s ledare tar upp dörrknackningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s