SD-stödet för starkt – undersökning stoppas

Jag kunde upplyst ledningarna på TV4 och Kanal5 om att det skulle gå så här med deras undersökning redan innan de startade den, men egentligen borde de ha begripit det själva. Det är allmänt känt att Sverigedemokraterna alltid får mycket bra resultat i spontana undersökningar av den här sorten.

En del av det höga resultatet förklaras av att partiet fått ett kraftigt ökat stöd i opinionen på sistone, men inte ens en optimist tror att det verkligen skulle ligga så högt som 46% på riksgenomsnitt (däremot skulle det inte förvåna mig om SD når 46% i enstaka valdistrikt i höstens val). En förklaring till den procentandel som överstiger det verkliga stödet för Sverigedemokraterna, är att många av våra sympatisörer är oerhört taggade, politiskt intresserade och noga följer media. De missar inte chansen att redan innan valet hjälpa till att visa att SD minsann är att räkna med. I viss mån brukar en spontan organisering också ske via SD-vänliga hemsidor och ryktet sprida sig snabbt vid sådana här undersökningar, om att det finns chans att göra sin röst hörd. En ytterligare anledning till att resultaten i den här sortens mätningar kontrasterar extremt skarpt mot sedvanliga opinionsmätningar, är att de senare (möjligen bortsett från nätbaserade mätningar som t.ex. United Minds genomför) istället konsekvent underskattar stödet för Sverigedemokraterna.

— Det som har hänt är att ett gäng Sverigedemokrater har röstat ett oproportionerligt antal gånger, säger Karin Eriksson, ansvarig utgivare på TV4:s text-tv till dn.se.

Skitprat. TV4 klargjorde från början som regel för mätningen att endast en röst kunde registreras för varje mobilnummer. Således ljuger Karin Eriksson, eftersom ingen kan rösta ett oproportionerligt antal gånger, med mindre vederbörande besitter ett stort antal mobila telefonnummer.

Media försöker alltså konspirera om att undersökningen ”kuppats” av ”elaka” sverigedemokrater, som förstört den. Men det går överhuvudtaget inte att tala om kupp om något som så enkelt kan förutses. De försöker både gråta och skratta bort den här händelsen, kan man säga. Skratta kan de ju iofs få göra, det gör jag också – åt att de så enkelt lät sig tas på sängen, och att det som följd blev oönskat medialt fokus för det parti de aktivt försöker motarbeta till förmån för riksdagssjuklövern. De har helt enkelt bränt sig på sitt eget oförstånd.

Trots all ovetenskaplighet i den här opinionsmätningen: Tack till alla er som röstade… rackarns ”kuppmakare” där 😉

Länkar:
Fria Nyheter
Helsingborgs Dagblad
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Sydsvenskan
Göteborgsposten

… och lite (försök till) humor:
Intet Nytt

13 responses to “SD-stödet för starkt – undersökning stoppas

 1. Jag kunde bara rösta en gång.( Försökte rösta igen men det gick inte:p)

 2. Men David
  Vilken ”Kuppmakare” du är. 😉
  \Svea

 3. Det var väl så att den åldersgrupp som är vanast att använda mobiltelefoner också använde dem…

 4. Även om SD röstarna innehar ett stort antal mobiltelefonnummer för att rösta mer än en gång går det inte på ett enkelt sätt att kontrollera att det är samma fysiska person bakom.

  Då får de börja spåra och triangulera samtalen och det visar ända bara på en geografisk plats och inte en fysisk person.

 5. Snacka om sura förlorare – ”Om kartan och verkligheten inte stämmer överens är det fel på verkligheten”…

 6. Det är väl bara att inse att det är idiotiskt att ha den typen av ”mätningar”. Men rätt kul att läsa att SD-anhängare tror att de kommit nån vart. LOL

 7. Jag är Sverigedemokrat och tänkte rösta på Sd. men då hade Text-TV stängt ner.
  FÖRVÅNAD? Nej inte det minsta!<

 8. Pingback: DN anklagar SD för att ha kapat opinionsmätning | Fredrik Arvidsson

 9. Kunde inte ens rösta en gång, av någon anledning. Bra skrivet iallafall.

 10. 250 röster var det allt i allt på Sd – och det anses som farligt tydligen

 11. Allmänheten tar ju oftast till sig det som går att läsa i media. Ditt inlägg förklarar precis som det är och det borde fler få kännedom om.

  Det Karin Eriksson TV4 säger är ju en uppenbar lögn – kommer SD därför på något sätt dementera att man på något sätt skulle ligga bakom den sk kapningen?

  Det blir säkert mer av det här fulspelet mot SD så jag undrar om det finns en strategi för hur man ska bemöta detta från partiledningens sida, eller bedöms det från fall till fall?

  MVH

 12. Äntligen klassad som en kuppmakare 😉

 13. Resultatet i den röstningen kan vi lämna därhän men vad som är mer intressant är att TV 4 valde att radera alltihopa när man såg siffrorna. DET mina vänner tyder pa att Sverigedemokraterna har rätt i sak och att det nuvarande politiska etablisemanget är livrädda för deras röst.
  Jag blir bara mer och mer styrkt i min tro och kommer naturligtvis att rösta SD i valet.
  Kanske det är dags att kontakta FN för valobservatörer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s