Sverige = Lilla DDR

I SVT’s partiledardebatt den 31/1 saknades Sverigedemokraterna. SVT ansåg sig kunna motivera detta med att endast riksdagspartier får delta i partiledardebatter. Detta är dock inte sant, eftersom man inför 1991 års partiledardebatt släppte in både Ian Wachtmeister (NyD) och Alf Svensson (KD), vars partier inte vid tillfället befann sig i riksdagen. Var och en förstår också att SVT inte kommer utesluta t.ex. C’s eller KD’s partiledare inför partiledardebatterna 2014, om dessa partier skulle lämna riksdagen i årets val.

Reaktionerna från Sverigedemokraternas partiledning har varit kraftiga och SVT’s Agenda (som arrangerade debatten) har anmälts till Granskningsnämnden (GRN). Denna nämnd är dock ett enda stort skämt och kan inte förväntas döma opartiskt och därmed till SD’s fördel.

Jag fick idag besked om att min egen anmälan till GRN resulterat i en… håll i er, spännande värre nu… friande dom. Vad denna anmälan handlar om, beskrivs i detta blogginlägg. Domen kan läsas här.

Länkar:
Sd-Kuriren 1
SD-Kuriren 2
Officellt pressmeddelande från SD
Fria Nyheter
Namninsamling för demokratisk partiledardebatt (Fria Nyheter)
SD Landskrona
Om partiledardebatten i gammelmedia:
Sydsvenskan
Helsingborgs Dagblad
Dagens Nyheter 1 (Reinfelt gör bort sig med jobbsiffrorna
Dagens Nyheter 2
Svenska Dagbladet

Annonser

One response to “Sverige = Lilla DDR

  1. Jag har kallat dem för granskningsskämtet och jag vidhåller vid detta. Men ha i åtanke att det är NI där ute som stödjer detta genom att betala in TV-avgiften. Om detta inte föranleder att NI där ute ska sluta betala denna påtvingade avgift, då vet inte jag vad som skulle kunna föranleda det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s