Vänsterpartists syster dömd för SD-överfall

I dagarna har rapporterats om att en ung kvinna dömts för överfallet på Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson i samband med ett torgmöte i Linköping under partiets EU-valskampanj under senvåren 2009. Straffet blev 80 dagsböter och 12000 kr i personligt skadestånd till Jimmie Åkesson.

Kvinnan heter Tamia Fiallo Kaminski och är 17 år gammal. Som av en händelse är hon syster till Ricardo Fiallo Kaminski, aktiv i regeringsaspirerande Vänsterpartiets ungdomsförbund. Denne har bl.a. uttalat att organiserad nazism är ett litet problem i jämförelse med ”strukturell” rasism, ett begrepp som ofta används för att skylla vissa invandrargruppers svårigheter i samhället och på arbetsmarknaden, på att det svenska samhället (och därmed svenskarna som folk) skulle präglas av rasism.

Uttalandet fälldes av Ricardo när han talade på Stora Torg i Linköping, vilket f.ö. ligger ett stenkast från Lilla Torg, där alltså hans syster överföll Jimmie Åkesson. Ricardos meningsmotståndare hade dock under hans tal, till skillnad från hans egna sympatisörer, vett nog i skallen nog att skona talaren från att utsättas för olagliga handlingar.

Förmodligen kommer Ricardo att ursäkta sin systers framtida svårigheter att få jobb, med att hon inte är svensk? För givetvis har sådana problem ingenting att göra med att arbetsgivare vill anställa sansat folk med ett anständigt uppträdande och ett prickfritt straffregister (= ironi, för den som händelsevis behöver den upplysningen).

Länkar:
Norrköpings tidningar
Corren

Fria Nyheter
Politiskt inkorrekt

Annonser

One response to “Vänsterpartists syster dömd för SD-överfall

  1. Det är bra att samhället börjar visa att angrepp mot yttrandefriheten inte accepteras. Jag hoppas att vi får se fler domar mot extremvänstern framöver så de kanske lär sig att man ibland måste ta ansvar för sina handlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s