Skäggebarnen

Jag fick ovanstående satiriska och tänkvärda film från Uncle Bob, om asylindustrin och de s.k. ”flyktingbarnen”.

Att människor i den fattiga världen vill flytta till den rika världen är inget konstigt i sig. Så har det alltid varit. Skillnaden i dagsläget är att rörligheten har ökat, förutsatt att man har pengar förstås. En annan skillnad är att antalet människor i fattiga länder ökat explosionsartat.

Klandervärdet mot de ca 15-30-åringar som kommer hit och av svensk press och politiker benämns som ”flyktingbarn”, är rätt lågt som jag ser det. Jag hade kanske själv gjort ett försök om jag varit i 25årsåldern och sett en chans att lura mig till en plats i ett mer välordnat land med en naiv utlänningspolitik, genom att kasta mina papper och hitta på en rejäl gråtvals, vem vet? Särskilt stor hade väl risken varit om jargongen i hemlandet varit att det inte bara handlade om ett välordnat land, utan om paradiset på jorden.

Men förhoppningsvis hade jag då åtminstone haft vett att visa lite tacksamhet, och känt ett behov att kompensera mina samvetskval efter de ogenomskådade lögnerna, genom att göra allt för mitt nya land. Inte ens ett evigt socialbidrag kan hindra drömmar av guld från att förvandlas till en verklighet av sand.

Återigen måste poängteras att det är den förda politiken som står i fokus. Sveriges regering för en utlänningspolitik så naiv och oansvarig att den gränsar till landsförräderi. Den opposition som finns mot eländet, väntar ännu på att kunna verka inifrån, d.v.s. från riksdagen. Asylbarnet Mohammed 27 år från Somalia, är en bricka i ett spel. Bovarna är 349 ryggradslösa riksdagspolitiker!

10-talet kan vara det sista decenniet vi har chansen att vända utvecklingen. Om i skrivande stund 260 dagar står avgörandet i svenska folkets händer. Det förtjänar å det minsta en livskraftig opposition mot den eländiga 7-klöver som i nuläget ockuperar Sveriges riksdag.

Relaterat:
”Flyktingbarn” tjuvåkte X2000 (SvD)
…Även i HD
Vad var det vi sa, det finns inte plats! (SvD)
Sävsjöbor rasistanklagas av tidningen Dagen, efter kritik mot prästs agerande i ”flyktingbarn”-frågan

Annonser

8 responses to “Skäggebarnen

 1. Samuel Johansson

  Verkligheten är långt mer komplex än den du antyder. Till exempel är de aktuella pojkarna hazarer som förföljs och dödas i vissa delar av Afghanistan. Av talibaner. Man flyr alltså från ett inbördeskrig. Det är inget brott att fly. Liv är en mänsklig rättighet. Din kritik träffar inte målet.

 2. Men Samuel, varför ser du så snävt till endast den lilla grupp som har pengar att betala 1000-tals dollar till människosmugglare för att kunna resa hit? Räcker det att se till dem för att döva ditt eget samvete? Lidande flickor och lidande barn (ja riktiga barn, under 15) kan du alltså bortse från? Fattiga, gamla och sjuka som inte kan korsa världsdelar och fly långt förbi trygghet på närmare håll, kan du också bortse från?

  Det finns ytterligare miljoner människor i Afghanistan som hotas och terroriseras av både talibaner *och* av den islamism-vänliga regim som Sverige stödjer militärt. Om du nu förespråkar mottagning av dessa män mellan 15-30 år i Sverige, så måste du väl också i rättvisans namn stödja idén att vi ska chartra 100-tals flygplan i veckan som tar hit så många människor som möjligt från Afghanistan, kanske hela folkgrupper som kan anses särskilt förtryckta (du nämnde hazarer, finns säkert fler)? Om du vill debattera mer om detta, så vill jag veta hur du ställer dig till den idén.

  Min kritik träffar uppenbarligen inte bara målet utan mitt i hjärtat.

 3. Samuel. Du klarade uppenbarligen inte debatt, utan svarade med en uppsjö av kränkningar och personangrepp mot din motdebattör, i det här fallet mig. Läs på standardkommentarsregler för debatter i internetforum och återkom sedan, förslagsvis någon annanstans. //Mod’s anm

 4. Hej Patrik!
  Minns du vilken härlig tid det var på passagen kring förra valet? Nu har vi sått ett frö för att upprepa denna succé på exilen.

  Gå in på länken och se. Exilen har blivit mycket mer seriöst även om en del skribenter uttrycker sig lite klumpigt. Du är härmed inbjuden av mig personligen till diskussioner och samtal med många framstående och drivna debattörer.

  Jag ser dig som ett föredöme när det gäller att formulera motståndet på ett lämpligt sätt.
  Du behövs i debatten, Patrik!

  Vi har nu bjudit in Jan Milld till exilen. Han kommer där att svara på frågor om sitt gedigna arbete för Sd.

  Vet du inte vem Jan Milld är? Då måste du googla lite….

  I övrigt är det fritt för alla intresserade att delta.
  OBS! registrering krävs för att göra inlägg.

  http://exilen.eu/showthread.php?tid=6245&pid=106810&#pid106810

 5. Diskussion med Sd-toppen 1 mars på exilen.

  http://exilen.eu/showthread.php?6147-Har-du-frågor-till-någon-i-Sd-partitoppen

  Kom in och joina diskussionen!
  Sprid inbjudan till alla bloggare.

 6. Pingback: Skäggebarnen del 2 « Mittenradikalen (f.d. Patrik i Politiken)

 7. @ Samuel Johansson

  Om unge menn blir forfulgt i Afghanistan av Taleban da kan de helt sikkert melde seg til NATO-styrkene der og yte sin innsats mot Taleban, slik unge menn fra Europa, USA og Afghanistan gjør.

  Akkurat nå bygges de lokale politistyrker og millitæret opp i Afghanistan, et naturlig og perfekt samlingspunkt for afghansk ungdom som blir forfulgt av Taleban.

  (Fra: Ole, Norge)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s