HBT-sajten QX pissar på SD-sympatiserande HBT-personer


I en artikel på HBT-sajten QX den 11/11 -09, uppmärksammas att Sverigedemokraterna har ett starkt stöd bland HBT-personer. Detta grundas förmodligen på en undersökning som gjordes på QX-sajten i september 2009, där 2649 personer deltog. 7% av dem valde Sverigedemokraterna, och om resultatet gällt ett verkligt riksdagsval, så hade riksdagsmandaten fördelats enligt ovan.

Reportaget hugger inte oväntat efter SD, istället för att föra en saklig debatt om våra ståndpunkter och vår politik. Politiker från andra partier får uttala sig om vår syn (!), utan att vi tillåts replikera. Det är alltså samma gamla visa som vi är vana att se även från andra PK-media. Jag går inte in på så många detaljer kring det, men jag förstår att vissa uttalanden som gjorts av SD-företrädare kan uppfattas som sårande av homosexuella. Jag anser främst att Björn Söder, som är en politiker jag beundrar starkt och ser som helt ovärderlig i partiet, uttalat sig onödigt grovt i de här frågorna vid ett par tillfällen.

Min kritik gäller formen (främst vissa ordval) – inte innehållet. Jag är helt med mitt parti vad gäller motstånd mot inseminering av lesbiska, motstånd mot homosexuellas barnadoptioner och motstånd mot samkönade kyrkliga äktenskap. Man kan ha de åsikterna av flera skäl och det har ingenting att göra med dålig respekt för HBT-personer. Min uppfattning mycket kortfattat är att neutrala utredningar ur barnens synvinkel måste göras (och självklart bedömas per resultat) innan ev. förändringar kan ske, att kärnfamiljen där det finns en mamma och en pappa är den ideala familjeformen, och att traditioner skall bevaras.

Vad som främst får spykänslorna att dyka upp när man läser den här artikeln, är angreppet på SD-sympatiserande HBT-personer i slutet av artikeln. Det handlar om ren skrämselpropaganda och om förakt och förolämpningar mot människor p.g.a. deras politiska åsikter.

– Jag tycker att det är som att spotta sig själv i ansiktet som Hbt-person att rösta på SD, säger Birgitta Ohlsson riksdagsledamot för folkpartiet.

– Sverigedemokraterna livnär sig på drömmen om ett samhälle utan minoriteter, det ”rena” Sverige med den traditionella bilden av kärnfamiljen som ideal. Den drömmen borde vara extra otäck för alla som vet att man själv tillhör en minoritet, säger Martin Andreasson.

Sören Juvas menar att Hbt-personer som stöder SD behöver mer självrespekt.
– Jag tycker att det skulle vara bra med lite självrespekt hos dom här. Jag anser att hbt-folk som engagerar sig i ett parti som anser att de själva skall ha en sämre behandling än andra i samhället, saknar såväl ryggrad som självrespekt.

De pissar alltså på SD-sympatiserande HBT-personer. Direkt eller indirekt förklaras de icke-önskvärda i det egna sammanhanget. Jag har ett par råd att ge till SD-sympatiserande HBT-personer. Det första är att de inte ska låta sig skrämmas eller tystas, utan fortsätta vara kritiska och nyfikna. Pissa tillbaka på HBT-eliten, eller åtminstone – ryt tillbaka! Det andra tipset är att fortsätta lära om Sverigedemokraterna, gärna aktivt. Kontakta partiet, t.ex. den egna kommunala SD-avdelningen. Lär känna partiet inifrån och bilda en egen uppfattning istället för att låta andra predika vilken uppfattning man ska ha. Ställ frågor, för dialog, fråga vilken hjälp och vilket engagemang partiet behöver inför valet 2010 – kanske på just den egna orten. Var med och påverka – inifrån!

Ingen människa rår över sin sexuella läggning och vad vuxna människor väljer för relationer till varandra, handlar överhuvudtaget inte politik. Inte på en enda punkt motsäger SD’s politik på det HBT-relaterade området den individuella friheten som är självklar i varje civiliserat samhälle.

QX-artikeln nämner att HBT-personer troligen väljer SD p.g.a. hotet från Islam (även om QX uttrycker det lite annorlunda). Där tror jag QX har delvis rätt. Det största hotet mot HBT-personer idag, är Islams snabba utbredning och den bristande assimileringen av invandrare från muslimska länder. För facit om hur framtiden kan bli för HBT-personer i Sverige, räcker att se hur HBT-personer har det i muslimska länder idag.

Mer rekommenderad läsning: HBT-frågor diskuteras på Sverigedemokraternas ungdomsforum.
Om HBT-sverigedemokrater
Om den ovan nämnda artikeln på QX

Annonser

4 responses to “HBT-sajten QX pissar på SD-sympatiserande HBT-personer

 1. Test 123

  Släpper igenom detta så du kan bekräfta ditt ”test”. Men välkommen med en riktig kommentar, det är ett bättre test.
  //Mods anm

 2. Det är ont om artiklar om hbt-sexuella. Det här är vad jag letat efter, en artikel som visar på att det är lika många procent ungefär bland hbt som bland övriga folket som röstar på SD. Att vi skulle vara fientligt inställda till hbt-sexuella det är bara trams. Sosse-propaganda. Vi tror på alla människors lika värde.
  Det finns inte ett land i världen som adopterar bort barn till samkönade. Är nästan hela världen homofober då de anser att inte homosexuella ska få adoptera barn?
  Så varför ska vi då tillåta inseminering till lesbiska?

  ”Björn Söder, är Sverigedemokraternas partisekreterare sedan 2005 och han står bakom flera homofobiska kommentarer.
  ”Sjukliga beteenden som skulle få vilken normalt funtad människa som helst att känna avsky och få kväljningar är idag helt normala beteenden”, skrev han 2003. ”Dessa sexuella avarter är inte normala”, menar han i partiets nättidning under Stockholm Pride 2007. Björn Söder jämställde homosexuella med pedofiler och folk som har sex med djur och han kallade Pride för ”det perversa homosexevenemanget”. Han avslutade med ”Sverige behöver en moralisk upprustning för att åter kunna bli ett friskt och sunt samhälle”.”

  Här tycker jag att QX har klippt och klistrat lite grann tagit meningar och satt ihop dom som att Björn skulle anse att homosexualitet är ”Sjukliga beteenden som skulle få vilken normalt funtad människa som helst att känna avsky och få kväljningar är idag helt normala beteenden” Här tror jag att Björn menar de som har sex med djur. Det har ingenting med hbt-sexuella att göra. Det är någon elak person på QX som vill ställa till det för SD.

  Jag håller med dig om att hbt personer bör söka sig kunskap om SD hos SD och inte hos andra organisationer. Eller är det så att hbt-personer inte orkar engagera sig? Är det som Alan Lake sa vid seminariet mot islamisering som var i Malmö i år att ”the gay people just want to party”… eller går det att samordna dem mot deras största hot med? Hbt´s största hot är islam. De vet om det, men är de fega och ryggradslösa, eller vågar de säga ifrån mot de som kränker dom? Eller ska de ta kränkningar och bara våga sig ut en gång per år på pride-festivalen? En festival som borde ifrågasättas. Det är anstötligt tycker jag att människor går ut i kläder som de har när de har sex och ”porrar sig” på staden i en lång karavan.

  Det var några ord från mig.
  /Andreas

 3. Tack för din kommentar, Andrimner.

  HBT-världen verkar återspegla samhället i övrigt, och vara lite som en miniatyr av detsamma i vissa avseenden. Deras ledning försöker diktera för undersåtarna vad de skall tycka och tänka, genom lögner, hets, och försök att så splitt genom skrämselpropaganda, d.v.s. i likhet med vad som sker i samhället i stort.

  Björn Söder har aldrig jämfört homosexuella med pedofiler. Det påståendet gränsar till förtal, och är en del i nyss nämnd hetsprogaganda. Vissa av Björns ordval i sammanhanget kunde varit mer diplomatiska, det är min uppfattning men där stannar också min kritik som jag hoppas Björn skulle se som konstruktiv om han nu tog del av den. HBT-eliten hade förstås skrivit skit om SD med eller utan de uttalanden jag då närmst tänker på. Givetvis plockar QX ihop citaten från både Björn och andra SD-företrädare för att det ska passa deras syften.

  Jag vet SD-sympatisörer som efter uppståndelsen kring Åkessons Islam-artikel i Aftonbladet, var lite oroliga för att det exempellösa drevet från media skulle vara så starkt att SD skulle ta skada. Istället kom en serie nya opinionsrekord och en massiv tillströmning av nya medlemmar, som direkt följd av artikeln. Jag tror det kan bli lite samma effekt av QX artikel, inom HBT-gruppen. Det är min övertygelse att de flesta av dem vill leva som vanliga människor, och liksom sådana hålla sin sexualitet som något diskret och personligt. HBT-eliten representerar motsatsen till det, d.v.s. det vulgära, utfläkta och pornografiska. Sådant ska vi fortsätta att attackera oavsett vilken sexuell läggning det återspeglar.

  HBT-eliten driver en massa icke-frågor som inte rör merparten HBT-personer i ryggen. Ytterst få av dem kommer någonsin att vilja inseminera sig, gifta sig i kyrkan eller ens tänka tanken att skaffa barn på sätt som idag inte är möjliga eller tillåtna. D.v.s. sådant som hycklerskan Birgitta Ohlsson (FP) menar är ”allt som de kämpat för”.

  Jag tror däremot att grundläggande friheter är väldigt viktiga för majoriteten HBT-personer, kanske ännu viktigare än för oss andra. Grundläggande friheter är just vad som hotas genom Islams tillväxt och där är HBT-personerna en mycket utsatt grupp. Varenda människa med normal allmänbildning vet hur de har det i muslimska länder, där blotta ryktet om att en människa är homosexuell kan föresätta personen i en mycket svår situation.

  Det går upp för allt fler HBT-personer att SD är det enda partiet som på allvar uppmärksammar faran för, och aktivt arbetar emot, en sådan utveckling även i Sverige. Jag tror deras stöd för SD kommer fortsätta öka, liksom i samhället i stort.

 4. QX är en sexistisk tidning med halvnakna män på framsidan.
  Ingen reagerar men en tidning som skulle ha dito kvinnor skulle få hella feministgänget på sig. Men HBT folket är kanske fredat av PK skäl?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s