SD 7,2%!!!

Jag gick med i Sverigedemokraterna i samband med valet 2002. Då nådde partiet 1,4% i riksdagsvalet, och glädjen var stor över att för första gången passera 1%-spärren och därmed få gratis valsedlar ombesörjda av valmyndigheten i kommande val. Sedan dess har det hänt saker både med och kring partiet, och alltfler vaknar upp och slår näven i bordet liksom jag själv gjorde 2002 (och sedan en gång till 2006, när beslöt mig att övergå från passiv till aktiv SD-medlem).

Sentio Research placerar i sin novembermätning SD på ny rekordnivå, 7,2%. Den branta uppgången för partiet är en tydlig effekt av Jimmie Åkessons klokt skrivna, men fel rubricerade, artikel i Aftonbladet den 19 oktober, där han beskriver Islam som ett hot mot Sverige. Sentios undersökningar bygger på en telefonbaserad och en webb-baserad del.

Det är givet att det förr eller senare kommer hack på framgångskurvan, men den långsiktiga trenden för SD är uppenbar. Chanserna för att partiet skall skriva svensk politisk historia har aldrig varit större än nu. Vi kommer ge järnet för att det skall bli verklighet den 19 september 2010.

Resultat samtliga partier:
Socialdemokraterna: 31,5 procent (-4,4)
Moderaterna: 28,4 procent (-0,2)
Miljöpartiet: 9,3 procent (+1,7)
Sverigedemokraterna: 7,2 procent (+2,6)
Folkpartiet: 6,0 procent (-0,2)
Vänsterpartiet: 5,5 procent (+0,1)
Kristdemokraterna: 5,0 procent (+1,2)
Centerpartiet: 4,3 procent (-0,9)

SvD
DN
HD

Annonser

8 responses to “SD 7,2%!!!

 1. Fantastiskt underbart med den nya statistiken. Frågan är dock: Om vi ponerar att SD kommer in i riksdagen med hela 7,2%, kommer media våga dumförklara nästan 10% av Sveriges röstande befolkning? Mitt svar är tyvärr ja.

 2. En glädjens kväll!

 3. Hoppas innerligt att det kommer hålla i sig ända fram till valet 2010.

  Tyvärr är väljarna i allmänhet mycket otrogna och kan väldigt lätt plötsligt hitta något annat spännande parti som t.ex Piratpartiet.

  Därför gäller det att SD gör allt för att behålla intresset för partiet och dessa enligt min mening livsviktiga frågorna gällande den vansinniga invandringspolitiken.

  Se till att dela ut rejält med flygblad till hushållen runt om i landet. Det kommer garanterat att behövas.

  Det är inte lönt att luta sig tillbaka och tro att allt nu kommer att gå av sig själv även om det för tillfället ser ljust ut.

  Nej ställ siktet högre ändå. Nu är det 10% -gränsen som gäller !

 4. akta fällan – J Åkesson i ledningen (han har judisk påbrå-hemlis???) och andra ungerska juddar so leder SD – den skapat för false flag inriktning och mål den samma sätta Goym mot Goym (varför J.Å. banar bara mosslimer som alla andra neocons -huvudproblem är den gamla konspiration som Åkesson omkringgår) – han är infiltrerad ”anka” för dummies och degradanter som neocons ha god kunskap om och utnytjar i sina syften. Se till båtten och trampa icke på samma min…..

  Sedär, en liten ”jude”-konspiration mitt bland alla trevliga kommentarer… gääääsp 🙂 //Mods anm

 5. SD utgör en bräcklig men ändå livlina undan det pågående nationella självmordet. Valet nästa år blir det viktigaste under efterkrigstiden. Räkna med att paniken nu blir total i landets ekonomiska, politiska och kulturella elit efter de aktuella opinionssiffrorna.

 6. Jag tror trenden kan fortsätta av egen kraft över nyår. Dels p.g.a sossarnas snedsteg som jobbkongressens ”vi måste jobba till 70” och Bodströms ”distansjobba som statsråd från Amerika”. Sedan har ju händelserna i Vellinge satt fokus på den misslyckade invandringspolitiken.Dom PK-fundamentalistiska media gjorde ett taktiskt fel att uppmärksamma saken istället skulle man försökt dölja och släta över precis som det faktum att varje vecka eldas upp typ hundra bilar i landets förortsghetton.
  SD går fram på främst sossarnas bekostnad, he, he , MP tar också många sympatisörer från (s) med resultat att dom rödgröna målar in sig än mer i en helt orealistisk position som potentiella regeringsbildare.

 7. Tack ska ni ha för kommentarerna. Ska bemöta en del av det.

  Knutte,

  Efter ett kanonval av SD så står riksdagspartierna med 90% av riksdagsplatserna mot 100% idag, så självklart kan etablissemanget fortsätta mot SD som de gjort hittills. Men det kommer bli svårare för dem, när SD har riksdagen som plattform. Vår uppgift är att fortsätta göra ett gott intryck på väljarna och sikta framåt.

  Vet Bästerberg,

  Allt vi kan säga nu är att det ser oerhört ljust ut för SD vad gäller valet 2010, men vi kan inte ropa ”hej” förrän vi är över bäcken. Det är som bekant valresultatet 2010 som gäller. Och vad SD förstås också strävar efter är vågmästarroll, men det hänger ju även på andra partiers resultat och kan absolut inte tas för givet. Utan det är som du säger – kampen måste gå vidare med oförminskad kraft och det kommer den att göra. Var gärna med och hjälp till på din hemort 🙂

  Det finns en fara för att nya partier ploppar upp som skulle kunna ta röster från SD. Vi har i färskt minne att Piratpartiet berövade SD en plats i Europaparlamentet. Men jag tror inte Piratpartiet kan resa sig efter sitt kraftiga fall i opinionsmätningarna, utan faran ligger nog isåfall främst i att något nytt parti plötsligt kan dyka upp. Det ser dock inte ut så just nu.

  Tage,

  Valet 2010 det viktigaste under efterkrigstiden… helt sant och klokt påpekat! Jag ska lägga det på minnet.

  Emerald-Wasp,

  Absolut finns det mycket att hämta från dumheter som sagts/beslutats under riksdagspartiernas partikongresser under året. S vill att vi ska jobba till minst 70, så att invandrarghettona kan försörjas… bra exempel.

  Vellinge ja… något ynkligare än Vellingemoderaternas omsvängning har jag ta mej fan aldrig sett. Deras väljarsvek kommer straffa sig 2010. Hade de varit raka i ryggen så hade de bett moderatledningen fara åt h-e under hot om att bryta sig loss. Hoppas Vellingeväljarna kommer pissa på M i valet 2010, liksom M nu pissar på sina väljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s