Svensk asylantpolitik ett korthus

Migrationsminister Tobias Billström erkänner:
Svensk asylantpolitik är ett korthus som riskerar att rasa ihop precis när som helst. P.g.a. det stora antal unga män, med och utan skägg, kallade ”ensamkommande flyktingbarn” som önskar invandra till Sverige, riskerar det hela mycket riktigt att krackelera ihop.

Billström får det att låta som om det är kommunerna det hänger på. ”Bara” 100 av 290 kommuner vill ju ta emot dem. Men om antalet ökar då? Det skulle ju snabbt kunna femdubblas, efterhand som ryktena om den naiva svenska inställningen sprider sig i länder där fattiga gärna utvandrar till den rikare delen av världen. Vad tänker sig Billström då, när kommunerna inte räcker till?

Det är förstås bara dumheter att den här frågan handlar om kommunerna. Det är den svenska asylantpolitiken på riksnivå som är ohållbar. Det måste vara steg 1 att se till att antalen som söker sig till Sverige och beviljas uppehållstillstånd minskar dramatiskt. Men för det behövs en kraftfull invandringspolitik och för det behövs helt nya krafter i Sveriges riksdag. Rösta rätt 2010.

Annonser

4 responses to “Svensk asylantpolitik ett korthus

  1. Instämmer helt!

  2. GOD MORGON VÄRLDEN 8/11 del 2: Omvänd brittisk muslim Maajid Nawas, tidigare radikal islamist, varnar för islamisering av hela Europa, men särskilt i Spanien och Grekland – http://www.sr.se/topsy/ljudfil/2042650.mp3

  3. Tyvärr ser det ut som om du har rätt. Måste konstatera att samtliga riksdagspartier är hopplösa fall. Trist…

  4. Det bästa som kan hända är kanske, paradoxalt nog, att vi får se just en mångdubblad anstormning på kort tid, så att det uppstår en situation så ohållbar att t.o.m. riksdagspartierna inser det omöjliga i att upprätthålla sin nuvarande ”alla välkomna”-politik.

    2010 blir ett spännande politiskt år. De etablerade formligen kastar över sina väljare till SD just nu. Positivt javisst, men också oroväckande att partier som besätter 100% av riksdagsmandaten nu, och troligen kring 90% av riksdagsmandeten efter 2010, har noll koll på verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s