"Hata Hököpinge"-kampanj i media

Malmö kommun har genom ett avtal med privata ägare lyckats ordna plats för 30 ensamkommande unga flyktingskägg… förlåt *barn* i Hököpinge, strax söder om Malmö.

Det är bara det att Hököpinge ligger i det ännu höggradigt svenska Vellinge kommun. De överkörda byinvånarna har reagerat negativt och därför blivit föremål för spott och spe i den politiskt korrekta debatten, anförd av sensationsblaskan Aftonbladet. De har dock fått stöd av den kommunala M-ledningen, som per svenskt unikum är envisa motståndare till att upprätthålla sin egen regerings oansvariga flyktingpolitik på kommunal nivå.

Moderaterna är onekligen ett extremt splittrat parti, som sviker sina väljare. Hur de centralt ska hantera Vellingemoderaterna vet de nog inte själva. För hårt tryck på dem kan innebära lösrivning från moderpartiet, vilket möjligen tilltalar Vellingeavdelningen mer än att öppna upp för ”flykting”mottagning, med risk för att förvandlas till ett Mini-Malmö.

Men helt säkra ska Vellingeborna inte vara. Det finns flera exempel på kommuner där de moderata kommunledningarna länge varit emot mottagning, men plötsligt svängt. T.ex. trodde säkert många moderatväljare här i Ängelholm att deras parti skulle fortsätta på sin restriktiva linje i frågan. Men de fick tji, och samma sak kan hända i Vellinge.

Länkar:
Aftonbladet
Sydsvenskan
Trelleborgs Allehanda (obs bra relativt ofärgat reportage!)
DN
DN om splittringen i M 1
DN om splittringen i M 2
SvD om splittringen i M

Annonser

5 responses to “"Hata Hököpinge"-kampanj i media

 1. SD ska inte göra ett skit för de uppblåsta vellige moderaterna, de har pissat på SD i alla tider och nu när de får smaka på lite kultur så brinner det i knutarna. låt dom ta smällen med moderpartiet först så är det dom som kommer att fjäska efter erat stöd om ett tag.

 2. Robban,

  Vellingemoderaterna är hycklare, åtminstone vad gäller deras högsta kommunala ledning. Men de verkar ha viss känsla för vad som är gångbart i de lägre leden, det kan inte förnekas. Det är bara hälsosamt om de utsätts för tryck nu och tvingas välja sida mellan sina väljare å enda sidan, och huvudkontoret å den andra.

  SD har etablerat en lokalavdelning i Vellinge, så vi är beredda även där. Det är bara att observera den stora moderatsplitten nu och invänta väljarnas dom 2010. Vellinge kommunalt tillhör då ett av många speciella fokus i landet.

 3. I Småland är det på vissa ställen lika illa. I Kalmar är en aktiv ”flykting”-kramare och kommunist vid namn xxx, -89, engagerad för ökat mottagande av ”flyktingar”. Han är själv flerfaldigt dömd för bl.a. grov misshandel, rån och skadegörelse, så det är ju verkligen en sådan person som ”flyktingarna” borde trivas med att ha som beskyddare…

  I väntan på juridisk prövning av ett liknande fall vad gäller bloggägarens ansvar för kommentarer, väljer jag att ta bort det namn du ville publicera. Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor gör dock inte gällande att bloggägare är skyldiga att ta bort inlägg av förtalskaraktär, vilket detta möjligen skulle kunna handla om. //Mod’s anm

 4. Uhadada… 5000 kr mere. Har du penge som skidt, Patrik…? Eller betalas räkningarna till äventyrs av partiets kampanjkassa…?

  Lilli, räckte det inte med 2 trådar att diskutera det här? 😉

  5000 skulle tas ur min personliga långtidsreserv, och inte ur partikassan. Det vore trots allt en personligt kopplad utgift, och bloggandet är inte direkt kopplat till mitt partiuppdrag.

  Men som sagt, jag är inte fälld än, eller ens delgiven misstanke om brott. Det jag vet så här långt kommer från eget och andras snokande. Vad tror du, behöver jag vara orolig för att gå back 5000 kr? Skadeståndslagen, brottsbalkens pragraf om ärekränkning, lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor… kan ytterligare lagrum komma på fråga för åberopande?

 5. Svensk lagstiftining är inte min grej… Åberopa Roskildefredens § 9 och yrka på dansk jurisdiktion, så har vi en deal… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s