Spritorgier hos MUF för underåriga

spyamoderaternaMUF i Helsingborg har ertappats med att bedriva svartklubbsverksamhet, där man under lång tid har sålt sprit till unga. Detta är alltså vad vårt ledande regeringspartis ungdomsförbund sysslar med. Man kan hoppas att folk kommer reagera med mer än bara en tillfällig huvudskakning, för att sedan glömma.

Förutom det extremt dåliga omdömet och det troligen brottsliga förfarandet i att förse ungdomar under 18 år med sprit, så visar detta på en kultur av översitteri som odlas inom de etablerade partierna redan från start. Man ser sig inte som en naturlig del i samhället, utan tror sig stå över lagen och över medborgarna. Man tror sig kunna göra som man vill.

Granskas de? Ja, när media får upp spåren så är det förstås inte så att de ignorerar det som händer, utan då kan ett visst mått av djuplodning ske för att dra upp smutsen i ljuset. Det har vi sett exempel på nu. Men att MUF’s suporgier för underåriga kunnat pågå i åratal och så här öppet, indikerar tydligt att media inte granskar ungdomsförbunden (eller de etablerade partierna i stort) tillräckligt. I princip måste skiten krypa fram av sig själv, för att media skall reagera.

Kontrasten mot granskningen av SD och SDU är frapperande. Medan MUF och övriga riksdagspartier/ungdomsförbund skonas så långt det går, saknar media hämningar var gäller att granska SD/SDU. Påpekar vi detta missförhållande, så avfärdas det per automatik som att vi söker martyrskap.

Den senaste större SD-granskningen stod statliga och ”opartiska” Sveriges Radio för. Vi har i färskt minne hur SR’s Kaliber-redation använde lögner, falska vänskapsband, infiltration och dolda kameror/mickar för att genomföra ett halvårslångt spionage på SDU, vilket slutade i fiasko. Man fann ingenting av värde, utan det man presenterade var sensationsjournalistik från början till slut.

”Nazistsångerna” visade sig vara milt fosterlandsvänliga (även om låtskrivarna själva möjligen är/var mer än så… men man blir väl inte t.ex. kommunist bara för att man gillar Wiehe?). ”Palme-nidvisan” visade sig vara ett skillingtryck, om än med grova ordvändningar, som främst handlade om den misslyckade utredningen av Palmemordet. Visan har f.ö. sjungits även vid bl.a. MUF-sammankomster. ”Invandrare/djur-liknelsen” visade sig vara ett uttalande från en lokal partiföreträdare om risken för sjukdomsspridning vad gäller invandrare från vissa områden, sett i perspektivet av att strängare regler gäller för införsel av djur än av människor. ”Våldet mot SR-reportern” Caroline Stenman, i samband med att hon togs på bar gärning av SDU-företrädare, visade sig vara en falsk anklagelse på gränsen till förtal. Sant är dock att hon ställdes mot väggen verbalt, att någon SDU’are vidrörde väskan och att SDU’arna ville veta vad som fanns i väskan (där spionutrustningen förvarades). O.s.v.

SDU-granskningen är förstås en parentes i rubriksammanhanget, och jag nöjer mig med att hänvisa till att rapporteringen om det, liksom SD’s bemötanden, finns lätt tillgängligt på nätet. Men det ger perspektiv nu när ett av riksdagspartiernas ungdomsförbund tagits med byxorna nere. Jag menar inte att media skall utsätta något politiskt ungdomsförbund för de kränkande metoder man använde mot SDU och dess medlemmar, men det skulle gå utmärkt att öka granskningen av riksdagspartierna inkl. deras ungdomsförbund utan att gå till den sortens överdrifter.

Vi vet sedan tidigare att riksdagspartiernas ungdomsförbund har saker de vill dölja från ljus. Fiffel med medlemssiffror för ökade bidrag, nerbajsade hotell, ytterligare fall av misstanke om nerbajsade hotell, fällande domar för rasistutfall, misstänkta band med extremistgrupper… det finns mer att finna om man lyfter ordentligt på stenen. (lägger till källor senare om jag hinner)

Händelsen har rapporterats dåligt i media, med tanke på allvaret. Undantaget är då Helsingborgs Dagblad, som har skrivit flera artiklar i snabb följd med anledning av händelsen. Några länkar:

Begränsad användning av dold kamera användes för att belysa situationen
MUF-profilen André Assarsson var en av stamgästerna
Spritfester även hos MUF i Malmö
UNF, Ungdomens nykterhetsförbund, går ut med pressmeddelande om händelsen och sin reaktion, som bl.a. innefattar en polisanmälan
Alkoholproblemen i MUF diskuterades redan 2005 (DN)
Mer om MUF-spritandet i Helsingborg (DN)
Politkerbloggen tar upp händelsen

Uppdatering
MUF-lokalen stängs och den lokala styrelsen får sparken.

Moderaternas ordförande i Helsingborg tillika riksdagmannen Mats Sander, säger: Jag hoppas att folk kan skilja på moderaterna och Muf och se att det är två olika organisationer. Visst. Precis som media skiljer mellan SD och SDU då t.ex.? *ljuva ironi…*

Annonser

4 responses to “Spritorgier hos MUF för underåriga

 1. Tycker jag har försummat dig lite, søde… Jag skäms ju nästan…

  Får nog dessvärre ge dig rätt i att Moderaterna är lika ovalbara som Folkpartiet. Det finns inget ordentligt liberalt parti i Sverige…

 2. Du behöver inte skämmas… men du är välkommen tillbaka förstås 🙂

  Liberalismen som ideologisk grund anser jag långt sundare än t.ex. socialismen, men i dagens Sverige flummar de ju bara ihop till en rödblå röra. Vem vet, de kanske alla försöker hoppa ner i samma säng efter valet 2010, för att undkomma det fruktade SD…

  Ordentligt liberalt parti? FrP eller?

 3. Det var i alla fall bra att de söp lite, eftersom alkohol är en av de saker som de svenska muslimer som ogillar Sverige tycks ha som käpphäst mot svenskarna.

  Men MUF står iofs samtidigt för en politik som lär islamisera Sverige — och först av allt Malmö, där de söp — så det är ju lite för inkonsekvent för att MUF:s fylleparty skulle kunna ha varit en protest mot islam.

  Ska nog snarare ska ses som ett party i någon slags medveten eller undermedveten insikt om att Titanic har en ödesdiger reva i sitt skrov.

 4. Rättelse. Sorry. Var ju i Helsingborg som MUF söp, inte i Malmö. Men i alla händelser torde islamiska enklaver först uppstå i invandringstäta områden kring invandrartäta skånska städer — jämte invandrartäta områden i bl a Göteborg och Stockholm.

  (Är klockan fem i tolv eller fem över tolv?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s